Автоматизація процесу керування комбінованою обробкою шампанського холодом та теплом на підприємстві «Одесавинпром»

Ескіз недоступний
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем
Анотація
Сімонов О.І. Автоматизація керування процесом охолодження втноматеріалу. Рукопис. Робота на здобуття кваліфікації бакалавра зі спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Одеська національна академія харчових технологій, Одеса, 2021 р. В даній дипломній роботі розглянуто питання модернізації системи автоматичного керування (САК) технологічного процесу охолодження виноматеріалу. Основною метою роботи є підвищення ефективності роботи установки за рахунок зменшення витрат на електроенергію. При виконанні роботи було проведено підвищення якості регулювання параметрів процесу за рахунок побудови системи автоматичного регулювання підвищеної динамічної точності. Для вирішення задачі регулювання було отримано математичні моделі процесу. Задачу логічного керування було вирішено за рахунок розробки алгоритму автоматичного керування пуском, нормальною та аварійною зупинкою ділянки охолодження виноматеріалу. Програмно-технічну реалізацію процесу проведено на базі контролерно-комп'ютерної мережі.
Опис
Ключові слова
охолодження виноматеріалу, теплообмінний апарат, система автоматичного керування, контролерно-комп’ютерна мережа, SCADA
Бібліографічний опис