Удосконалення технології утилізації відходів консервної промисловості
Ескіз недоступний
Дата
2021
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра екології та природоохоронних технологій
Анотація
"Розрахунково-пояснювальна записка до випускної кваліфікаційної роботи:
стор. – 123, рис. – 20, табл. – 13, література – 35.
Тема: Удосконалення технології утилізації відходів консервної
промисловості.
Об’єкт дослідження – життєвий цикл плодоовочевих консервів.
Предмет дослідження – екологічна ефективність технологічних рішень
плодоовочевої промисловості.
Кваліфікаційна робота, метою якої є обгрунтування системи оцінювання
екологічної доцільності технологічних рішень в плодоовочевій промисловості,
складається з чотирьох розділів.
У першому розділі проаналізовано екологічні аспекти плодоовочевої
консервної промисловості та способи утилізації її відходів. В другому розділі
встановлено та охарктеризовано об’єкт та методи дослідження, розроблено
програму та описано методи дослідження. В третьому розділі досліджено
процеси формування екологічної ефективності плодоовочевої промисловості. В
чертвертому розділі обгрунтовано систему оцінювання екологічної
ефективності.
Теоретична цінність результатів роботи: вперше на основі методології
оцінки життєвого циклу досліджено механізм формування екологічної
ефективності плодоовочевого консервного виробництва та запропоновано
загальний підхід до її визначення в залежності від основних факторів
формування.
Практична цінність результатів роботи: результати роботи можуть бути
використані для обгрунтувння екологічної доцільності інноваційних рішень в
плодоовочему консервному виробництві."
Опис
Ключові слова
"плодоовочева консервна промисловість, екологічна оцінка, екологічна ефективність, механізм формування екологічної ефективності"