142-Енергетичне машинобудування

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 136
  • Документ
    Підвищення ефективності систем кондиціювання повітря в приміщеннях центрів незламності «Хаджибей» м. Одеса
    (ОНТУ, кафедра холодильних установок і кондиціювання повітря, 2023) Решетнюк Владислав
    Дипломна робота Решетнюк Владислав Михайлович «Підвищення енергеефективності систем кондиціювання повітря в приміщеннях центрів незламності «Хаджибей» м.Одеса складається з: 87-сторінок тексту, 16-рисунків, 9-таблиць,34 посилання на літературні джерела. У даній науковій роботі йде мова про У даній науковій роботі йде мова про дослідження та розробку комплексної мультизональної VRF системи кондиціювання повітря центрів незламності «Хаджибей!. для приміщень центру незламності Це основна задача, яка полягла в основу написання цієї роботи. Були розглянуті системи кондиціювання повітря центрів «Хаджибей» м. Одеси . Їх типи, можливі схеми , основне обладнання та світових виробників, існуючих сьогодні на ринку. Дана науково-дослідницька робота спрямована більше на фахівців у холодильній сфері. І її головною метою було дослідити системи кондиціювання повітря центрів незламності «Хаджибей!. Основний акцент був зроблений на розробку комплексної мультизональної VRF систем кондиціювання повітря які використовуються в центрах «Хаджибей».
  • Документ
    Дослідження процесів розділення повітря з використанням зворотного надлишкового циклу в установках
    (ОНТУ, кафедра кріогенної техніки, 2023) Крохмальний Юрій
    Кваліфікаційна робота магістра ( пояснювальна записка) містить 88 сторінок, 16 рисунків, 11 таблиць, список джерел з 7-и найменувань. Розроблено схемно-циклове рішення установки для одержання технічного кисню. Актуальністю даної теми є те, що отримані в ході виконання її роботи результати та вибір типу, конструювання та розрахунок колон, що забезпечують задані продуктивність та поділ при оптимальних розмірах та гідравлічних опорах цих апаратів. Для вирішення задачи дослідження: вивчити сучасний стан кріогенного обладнання на світовому ринку щодо повітророздільної установки для отримання азоту; провести проектування вузлу ректифікації; Провести кисневого насосу високого тиску.
  • Документ
    Установка для розділення повітря з метою отримання 400 м3 /год рідкого кисню для медичного використання
    (ОНТУ, кафедра кріогенної техніки, 2023) Артемов Ілля
    Кваліфікаційна робота магістра ( пояснювальна записка) містить 68 сторінок, 10 рисунків, 10 таблиць, список джерел з 7-и найменувань. Актуальністю даної теми є те, що отримав подальший розвиток методу розрахунку установки для розділення повітря з метою отримання рідкого кисню для медичного використання. Розроблено схемно-циклове рішення установки та проведено розрахунок ректифікаційної колони. Надано огляд сучасного стану кріогенного обладнання на світовому ринку щодо установок для розділення повітря з метою отримання рідкого кисню. Проведено розрахунки поршневого насосу та резервуару для розділення та енергетичний аналіз характеристик циклу отримання рідкого кисню з урахуванням заданої продуктивності установки.
  • Документ
    Кріогенна установка на базі повітряного компресора для одержання технічного кисню з концентрацією 99,5 %
    (ОНТУ кафедра кріогенної техніки, 2023) Городецький Олександр
    Кваліфікаційна робота магістра ( пояснювальна записка) містить 85 сторінок, 15 рисунків, 12 таблиць, список джерел з 7-и найменувань. Розроблено схемно-циклове рішення установки для одержання технічного кисню. Надано огляд сучасного стану кріогенного обладнання на світовому ринку щодо установок для отримання технічного кисню. Проведено розрахунки апаратів, енергетичний аналіз характеристик циклу отримання технічного кисню з урахуванням продуктивності установки.
  • Документ
    Розробка та аналіз схем низькотемпературних парокомпресорних машин для реалізації процесу зрідження природного газу
    (ОНТУ кафедра кріогенної техніки, 2023) Довгань Євгенія
    У світі зростає споживання енергії, разом з цим розширюється видобуток природного газу, і природний газ (ПГ) набуває переваги як екологічно чисте паливо. В умовах повного розвитку світового ринку та вільної торгівлі стає очевидною важливість процесів зрідження газу. Науково-дослідні роботи з моделювання та формування процесу зрідження природного газу в стаціонарному стані є актуальними. У роботі виконано аналіз схем низькотемпературних парокомпресорних машин для реалізації процесу зрідження природного газу. Для цього проведено: огляд літературних даних з питань низькотемпературної конденсації природного газу; синтезовано три схеми каскадних холодильних машин для зрідження природного газу: традиційна трикаскадна машина, трикаскадна машина на чистих холодоагентах з внутрішньою регенерацією тепла між каскадами та гібридну каскадну машину з зовнішніми та внутрішніми каскадами. Визначено енергетичні характеристики процесів зрідження, що підлягають порівнянню; оцінено результати порівняння. Встановлено залежність СОР та масогабаритних характеристик кожної з каскадних машин при зміні високого тиску у М-каскаді, переваги гібридного циклу перед зразками, що досліджені.