Логістична система управління конкурентоспроможністю хлібопекарських підприємств

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНАХТ
Анотація
Конкурентні механізми почали працювати в Україні після впровадження ринкових реформ. Ринкові відносини диктують підприємству чіткі правила гри на ринку та пріоритетність цілей його існування. Чільне місце серед завдань, що постають перед підприємством в умовах ринкового господарювання, е максимальне задоволення потреб споживачів та ефективне розпорядження власними ресурсами. Завдання максимального задоволення потреб споживачів спрямовує підприємство на виробництво конкурентоспроможної продукції, а ефективне використання всіх видів ресурсів - до створення та впровадження механізмів забезпечення та підвищення власної конкурентоспроможності. В умовах посилення конкуренції на сучасному етапі розвитку економіки України перед вітчизняними підприємствами постає проблема формування динамічного апарату управління власною конкурентоспроможністю, здатного виконувати функції оцінювання, планування та контролю її рівня. Забезпечення моніторингу, об’єктивної оцінки й ідентифікації тенденцій зміни факторів, що впливають на конкурентоспроможність підприємства, зумовили би розроблення та реалізацію управлінських заходів з мінімізації негативних наслідків і/або використання сприятливих нагод від цих змін. І хоча вирішенню цих завдань присвячено значну кількість наукових праць, ряд питань науково-методичного забезпечення управління конкурентоспроможністю підприємства з урахуванням галузевої специфіки їх діяльності залишаються невирішеними.
Опис
Савченко, Т. В. Логістична система управління конкурентоспроможністю хлібопекарських підприємств : монографія / Т. В. Савченко, О. В. Ніколюк, М. Р. Мардар ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — Одеса : ОНАХТ, 2021. — 136 с. : табл., рис. — Присвячується 120-річчю ОНАХТ. — Бібліогр.: с. 109-124.
Ключові слова
конкурентоспроможність підприємств, управління конкурентоспроможністю, система управління, логістична система підприємства, хлібопекарськім підприємства
Бібліографічний опис