Технічна термодинаміка і теплообмін

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2019
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Фенікс
Анотація
В підручнику розглядаються основні поняття, визначення, перший та другий закони термодинаміки, процеси в ідеальному газі, термодинамічні цикли двигунів внутрішнього згоряння та газотурбінних установок. Також розглядаються особливості термодинамічної поведінки реальних газів, процеси в цих газах, цикли паротурбінних і холодильних установок і методи розрахунку і аналізу їх ефективності. Описані властивості вологого повітря та процеси в ньому. Викладені теоретичні основи протікання процесів теплообміну, наведені основні рівняння, що виражають закони теплопровідності, конвекції, теплового випромінювання. Наприкінці кожного розділу наведені контрольні питання та приклади рішення задач, які охоплюють матеріал цих розділів і дозволяють студентам самостійно перевіряти рівень своїх знань. Рекомендується студентам судномеханічних спеціальностей та інженерно-технічним працівникам, які займаються розрахунками термодинамічних і теплообмінних процесів і дослідженням циклів енергетичних установок.
Опис
Вассерман, О. А. Технічна термодинаміка і теплообмін : підручник / О. А. Вассерман, О. Г. Слинько. - Одеса : Фенікс, 2019. - 496 с.
Ключові слова
термодинамічні процеси, термодинамічні цикли, ідеальний газ, двигун внутрішнього згоряння, газотурбінні установки, реальний газ, паротурбінні установки, холодильні установки, теплообмін, вологе повітря
Бібліографічний опис