Консорціум пробіотичних культур на зерновому носії

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2019
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Мета роботи - створення біопродуктів на основі зернової сировини, які матимуть антитоксичні, анканцерогенні, гіпохолестеринні, пробіотичні та пребіотичні властивості. Підходи для створення біопродуктів базуються на процесах ферментації вуглеводів зернової сировини комплексом молочнокислих та пропіоновокислих мікроорганізмів. Головною перевагою пропіоновокислого бродіння є – мікробіологічний синтез ціанкобаламіну, синтез гемвмісного білка, синтез проліну та інших амінокислот, а також вторинні метаболіти, – промотори лакто-та біфідогенної дії.
Опис
Бужилов, М. Г. Консорціум пробіотичних культур на зерновому носії / М. Г. Бужилов, Л. В. Капрельянц // Химия, био- и нанотехнологии, экология и экономика в пищевой и косметической промышленности : сб. материалов V Междунар. науч.-практ. конф., Харьков, 17–18 окт. 2017 г. / Нац. техн. ун-т «Харьк. политехн. ин-т». – Харьков, 2017. – С. 38–39 : рис. – Библиогр.: 2 назв.
Ключові слова
біопродукти, функціональні продукти, лікувально-профілактичні продукти, ферментація вуглеводів, пропіоновокисле бродіння
Бібліографічний опис