Особливості оцінки якості та безпеки органічних м'ясних продуктів
Вантажиться...
Дата
2019
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
На даний час у світі існують кілька десятків сертифікаційних систем, які
здійснюють оцінку відповідності продукції на основі базових органічних
стандартів Міжнародної федерації органічного сільськогосподарського руху
(IFOAM). Актуально дослідити різницю
показників якості та безпеки органічної та неорганічної продукції. Для
порівняння різноманітних характеристик органічної і традиційної продукції в
якості досліджуваних зразків використовували м’ясну продукцію, а саме
свинину різних виробників. Надано оцінку комплексних показників безпеки м’яса
свинини методом біотестування за тест-організмами
Colpoda steinii та Daphnia manga Straus.
Опис
Крусір, Г.В. Особливості оцінки якості та безпеки органічних м'ясних продуктів / Г.В. Крусір, Г.В. Кіріяк, О.О. Чернишова // Химия, био- и нанотехнологии, экология и экономика в пищевой и косметической промышленности: сб. материалов II Междунар. науч.-практ. конф., Харьков, 8–10 дек. 2014 г. / НТУ «ХПИ». – Харків, 2014. – С. 178–182 : табл., рис. – Библиогр.: 5 назв.
Ключові слова
органічні м'ясні продукти, якість продуктів, безпека продуктів, оцінка відповідності продукції, біотестування