Використання люмінесцентних сенсорів в контролі якості та безпеки харчових продуктів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2019
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Хімічні сенсори є зручним аналітичним інструментом, який викликає інтерес для дослідників і практиків. Особливе місце серед сенсорних систем займають флуоресцентні сенсори на основі іонів лантанідів. Сенсибілізована люмінесценція іонів лантанідів в комплексах з органічними лігандами тривало та успішно використовується у біоаналізі. Однак в літературі практично відсутня інформація про використання властивостей лантанідів для визначення різних компонентів харчових продуктів. Тому в роботі обґрунтовано використання сенсибілізованої люмінесценції іонів Eu (III) та Tb (III) в сорбатах комплексів з деякими консервантами і антиоксидантами для принципово нового сорбційно-люмінесцентного визначення сенсибілізаторів - аналітів в харчових продуктах та інших об'єктах.
Опис
Бельтюкова, С. В. Використання люмінесцентних сенсорів в контролі якості та безпеки харчових продуктів / С. В. Бельтюкова, О. О. Лівенцова, О. І. Теслюк // Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : зб. пр. VІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. вчених, аспірантів і студентів, Київ, 17–18 квіт. 2019 р. / Нац. ун-ту біоресурсів і природокористування України. – Київ, 2019. – С. 13–14. – Бібліогр.: 2 назв.
Ключові слова
люмінесцентні сенсори, якість харчових продуктів, безпека харчових продуктів, сенсибілізована люмінесценція, сенсибілізатори - аналіти
Бібліографічний опис