140252 Спосіб одержання харчових волокон

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2020
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб одержання харчових волокон, що включає ферментативний гідроліз пшеничних висівок a-амілазою, інактивацію ферменту, відокремлення ферментолізату від осаду і наступну термічну обробку осаду, який відрізняється тим, що пшеничні висівки попередньо змішують з водою при гідромодулі 1:10, до суміші додають ферментний препарат амілосубтилін і проводять ферментативний гідроліз протягом 10-12 хв. за температури 68-70 °C, після цього здійснюють інактивацію ферменту протягом 10-15 хв. за температури 110-120 °C, суміш охолоджують до температури 43-45 °C, встановлюють pH 6,7-6,9, додають a-амілазу і проводять ферментативний гідроліз протягом 120-125 хв. після цього проводять інактивацію ферменту при температурі 105-110 °C, суміш охолоджують до температури 30-32 °C, ферментолізат відокремлюють від осаду, а осад сушать.
Опис
Пат. на корисну модель 140252 Україна, МПК A23L 7/104 (2016.01). Спосіб одержання харчових волокон / Бужилов М. Г., Капрельянц Л. В., Пожіткова Л. Г. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u201907964 ; заявл. 11.07.2019 ; опубл. 10.02.2020, Бюл. № 3.
Ключові слова
харчові волокна, одержання харчових волокон, ферментативний гідроліз, пшеничні висівки, a-амілаза, інактивація ферменту, амілосубтилін
Бібліографічний опис