121009 Спосіб кількісного визначення ферулової кислоти у винах

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2020
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб кількісного визначення ферулової кислоти у винах, що включає відбір проби, відокремлення ферулової кислоти, взаємодію її з хімічними реагентами та вимірювання аналітичного сигналу, який відрізняється тим, що ферулову кислоту відокремлюють методом тонкошарової хроматографії, піддають взаємодії на пластинці з розчином хлориду ітрію (III) та неіоногенною поверхнево-активною речовиною Неонол 9-12 при рН 6,5-6,7 і вимірюють інтенсивність люмінесценції ферулової кислоти при lвипр.=485 нм.
Опис
Пат. на винахід 121009 Україна, МПК G01N 21/64 (2006.01), G01N 30/90 (2006.01), G01N 30/94 (2006.01), G01N 33/14 (2006.01). Спосіб кількісного визначення ферулової кислоти у винах / Бельтюкова С. В., Теслюк О. І., Лівенцова О. О. ; власники Одес. нац. акад. харч. технологій, Фіз.-хім. ін-т ім. О. В. Богатського НАН України. - № а201902683 ; заявл. 19.03.2019 ; опубл. 10.03.2020, Бюл. № 5.
Ключові слова
ферулова кислота, кількісне визначення ферулової кислоти, вино, тонкошарова хроматографія, хлорид ітрію (III), Неонол 9-12, люмінесценція
Бібліографічний опис