Муропептиди – перспективні фізіологічно-функціональні харчові інгредієнти

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2019
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
З метою отримання низькомолекулярних муропептидів (НМП) досліджено процес деструкції пептидогліканів ряду монокультур пробіотичних бактерій а також їхніх полівидових комбінацій із залученням фізичних (ультразвук та НВЧ-випромінювання), автолітичних (ендолізини, бактеріоцини) та ензиматичних (протеази тваринного, рослинного, мікробіального походження, мурамідази) деградуючих факторів. На основі проведених досліджень запропоновано методологічні підходи до отримання НМП.
Опис
Капустян, А. І. Муропептиди – перспективні фізіологічно-функціональні харчові інгредієнти / А. І. Капустян, Н. К. Черно, А. С. Пукас // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : прогр. та тези матеріалів VIII Міжнар. наук.-техн. конф., Київ, 5–6 листоп. 2019 р. / Нац. ун-т харч. технологій. – Київ, 2019. – С. 25–26.
Ключові слова
муропептиди, харчові інгредієнти, деструкція пептидогліканів, пробіотичні бактерії
Бібліографічний опис