39629 Спосіб одержання харчової білкової добавки
Вантажиться...
Файли
Дата
2009
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб одержання харчової білкової добавки, що включає подрібнення зерен бобової культури, їх змішування з водою, внесення до отриманої суспензії ферментного препарату, підкислення суспензії лимонною кислотою, проведення ферментолізу, нейтралізацію ферментного препарату кристалічною содою і наступне висушування, який відрізняється тим, що в суспензію вводять ферментний препарат із пшеничних зародків з активністю 30 од/г білку при співвідношенні фермент:субстрат 1:10-12, при цьому як субстрат використовують нутовий білок, а ферментоліз проводять в два етапи: спочатку при 35-40 °С, рН=5,0-5,4 протягом 30-40 хв, а після цього при 45-50 °С і рН=7,0-7,2 протягом 4-4,5 годин, після чого суспензію нагрівають до 98-100 °С.
Опис
Пат. на корисну модель 39629 Україна, МПК (2009) A23J 3/00. Спосіб одержання харчової білкової добавки / Капрельянц Л. В., Гусак-Шкловська Я. Д. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. - № u200809168 ; заявл. 14.07.08 ; опубл. 10.03.09, Бюл. № 5.
Ключові слова
харчові добавки, білкові добавки, ферментоліз, ферментні препарати, нутовий білок