36922 Спосіб виробництва біфідовмісного білкового кисломолочного продукту з функціональними властивостями
Вантажиться...
Файли
Дата
2008
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб виробництва біфідовмісного білкового кисломолочного продукту з функціональними властивостями, що передбачає нормалізацію, підігрівання, очищення, пастеризацію, охолодження до температури заквашування, заквашування симбіотичною закваскою, перемішування, сквашування, обробку згустку, видалення сироватки, пресування та охолодження, який відрізняється тим, що в процесі нормалізації у молоко вносять фруктозу у кількості 0,08-0,12 мас. %, пастеризацію нормалізованого молока здійснюють при температурі 85±5 °С з витримкою 5±1 хв., заквашування та сквашування нормалізованого пастеризованого молока здійснюють при температурі 37±1 °С симбіотичною закваскою, до складу якої входять пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum i Bifidobacterium breve у співвідношенні 1:1:8, відповідно, у кількості, що забезпечує концентрацію життєздатних клітин Bifidobacterium у нормалізованому молоці 1·106 КУО/см3, при цьому пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum i Bifidobacterium breve у нормалізоване пастеризоване молоко вносять після їх адаптації до молока, яку здійснюють шляхом культивування чистих культур Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum i Bifidobacterium breve у стерилізованій при температурі 120±1 °С протягом 20±1 хвилини молочній суміші, до складу якої входить знежирене молоко, фруктоза та суха підсирна сироватка у кількості 97,5, 0,5 та 2,0 мас. %, відповідно, при температурі 37±1 °С протягом 12±1 год. до досягнення рН 4,65±0,05 од. з подальшим швидким охолодженням до температури 4±2 °С.
Опис
Пат. на корисну модель 36922 Україна, МПК (2006) А23С 21/00. Спосіб виробництва біфідовмісного білкового кисломолочного продукту з функціональними властивостями / Дідух Н. А., Кузьминська Н. Л. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. - № u200807514 ; заявл. 02.06.08 ; опубл. 10.11.08, Бюл. № 21.
Ключові слова
кисломолочні продукти, біфідовмісні білкові продукти, функціональні властивості, фруктоза, симбіотична закваска