Розробка технологічних параметрів зберігання біфідойогуртного напою для харчування вагітних

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Ринок продуктів для харчування вагітних жінок в Україні представлений головним чином біологічно активними речовинами, вітамінно-мінеральними комплексами та сухими сумішами, які імпортуються. Молочні продукти, які зазвичай використовуються в харчуванні, потребують коригування складу відповідно до фізіологічних потреб вагітних жінок, а також місцевістю їх проживання. Тому розробка ферментованих молочних продуктів для харчування вагітних жінок в першому триместрі, збагачених комплексами поліненасичених жирних кислот, біокоректорів, які забезпечать організм жінки та плода необхідними речовинами, займає одне з головних положень у харчовій промисловості розвинених країн світу і є перспективним напрямком розвитку молочної промисловості України.
Опис
Розробка технологічних параметрів зберігання біфідойогуртного напою для харчування вагітних / Н. Дец, Є. Дрозд, Л. Пшенична, Н. Пєткова // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті: матеріали 84-ї Міжнар. наук. конф. молодих учених, аспірантів і студентів, Київ, 23–24 квіт. 2018 р. / Нац. ун-т харч. технологій. – Київ, 2018. – Ч. 1. – С. 402.
Ключові слова
біфідойогуртні напої, харчування вагітних, зберігання біфідойогуртних напоїв, ферментовані молочні продукти, поліненасичені жирні кислоти, біокоректори
Бібліографічний опис