Інноваційні теплотехнології концентрування соків
Вантажиться...
Дата
2017
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
На світовому ринку соків попит на концентрати динамічно зростає. Процес концентрування у випарних апаратах підпорядковується принципам теплопередачі, тому із підвищенням концентрації підвищується термічний опір приграничного шару, зростає перегрів сировини. В роботі пропонуються гіпотези про можливість проводити зневоднення при низьких температурах та на принципах адресної доставки енергії до елементів сировини. Розглядаються два процеси концентрування: блокове виморожування та залучення електромагнітних генераторів для безградієнтного підведення енергії під час зневоднення. Такі способи зневоднення започатковані на кафедрі процесів, обладнання та енергетичного менеджменту Одеської національної академії харчових технологій.
Опис
Бурдо, О. Г. Інноваційні теплотехнології концентрування соків / О. Г. Бурдо, Давар Ростами Пур // Хімічна технологія та інженерія : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф., Львів, 26–30 черв. 2017 р. / Нац. ун-т «Львів. політехніка». – Львів, 2017. – С. 200–201. – Бібліогр.: 2 назв.
Ключові слова
вакуум-випарні апарати, мікрохвильові технології, концентрування гранатового соку