Трактат про сочевицю
Вантажиться...
Дата
2016
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Монографія включає дослідження науково обґрунтованої технології виробництва страв із сочевиці, яка є унікальною зернобобовою культурою. Представлена широка інформація про місце сочевиці як культури у харчуванні, сортові особливості та умови її культивування. Показано, що застосування сучасних способів обробки, таких як пророщування, екструдування та комплексна переробка сировини дозволяють створити страви із зернобобових культур з регульованим вмістом сухих речовин, біологічно активних сполук та зниженою масовою часткою антипоживних природних компонентів сировини.
Монографія представляє інтерес для студентів, аспірантів і викладачів зі спеціальності «Харчові технології».
Опис
Тележенко, Л. М. Трактат про сочевицю [Текст] : монографія / Тележенко Любов Миколаївна, Атанасова Віта Вікторівна ; Одес. нац. акад. харч. технологій. - Херсон : Грінь Д.С., 2016. - 136 с. : табл., рис. - Бібліогр.: с. 119-135. - ISBN 978-966-930-201-4.
Ключові слова
сочевиця, пюреподібні страви, пророщування зерен сочевиці, обробка сочевиці, суп-пюре, екструдована сочевиця