Том 9 № 4

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 15
  • Документ
    ПОДАТОК НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ ТА ЙОГО РОЛЬ У ФОРМУВАННІ ДОХОДІВ ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ УКРАЇНИ
    (2017) О. П. Ощепков, В. Ф. Шкепу
    У статті досліджено сутність категорії «податок на додану вартість», якій є непрямим видомподатку, котрий включається в ціну товарів, робіт та послуг на стадії їх реалізації. Визначено його рольу формуванні дохідної частини Державного бюджету України та проаналізовано динаміку його надходжень. Досліджено переваги та недоліки ПДВ, та питання правового регулювання оподаткування впроцесі проведення економічних реформ, стимулювання розвитку бізнесу. Розглянуто питання удосконалення механізму адміністрування податку, обґрунтування рівня ставок податку та призначенняподаткових пільг.
  • Документ
    THE ANALYSIS OF VITICULTURE AND WINEMAKING PROBLEMS IN UKRAINE MANAGEMENT OF THE INDUSTRY DEVELOPMENT
    (2017) O. Kalaman, D. Zborshik
    The article analyzes the condition, the development dynamics and the main problems of the viticulture and winemaking industry in Ukraine and in the world. The particular attention is paid to the causes of theemerging situation in the industry and the ways to overcome them. The basic mechanisms that should beused to solve all problems of the industry have been revealed. The advanced innovative directions havebeen suggested, which will help to improve the industry condition and to return it the status as one of themost effective branches of agro industrial complex of Ukraine.
  • Документ
    АНАЛІЗ НАПРЯМКІВ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ ВИНОРОБНОЇ ГАЛУЗІ
    (2017) С. В. Селіхов
    У статті розглянуті заходи щодо впровадження інноваційних розробок на виноробних підприємствах Одеської області. Проведено порівняльний аналіз використання управлінських, технологічнихта товарних інновацій на підприємствах виноробної галузі. проведено SWOT-аналізу означених підприємств, що дало змогу зробити висновки щодо подальшого стратегічного розвитку. Запропонованозаходи щодо підвищення ефективності діяльності підприємств.
  • Документ
    УПРАВЛІННЯ ПРОФЕСІЙНО-КВАЛІФІКАЦІЙНИМ РОЗВИТКОМ ПРАЦІВНИКІВ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ВИНОРОБНОЇ ГАЛУЗІ
    (2017) І. О. Седікова
    Проведене дослідження присвячено удосконаленню системи управління професійнокваліфікаційним розвитком працівників виноробних підприємств Розкрито основні етапи управліннякваліфікаційним розвитком працівників, визначено шляхи підвищення кваліфікації. Узагальнено інформацію щодо основних показників з питань оцінки кадрового потенціалу на підприємствах виноробноїгалузі задля оцінки ролі та якості кадрового потенціалу підприємств виноробної галузі.
  • Документ
    ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ІННОВАЦІЙНО-ОРІЄНТОВАНОГО РОЗВИТКУ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ
    (2017) В. І. Хрип’юк
    У статті розглянуто теоретичні засади композиції державного регуляторного механізму активізації інноваційних процесів у визначених інституційних ланках харчової промисловості України. Визначені «сильні» та «слабкі» регуляторні важелі (через критеріальний базис світовизнаного Глобальногоінноваційного індексу), що формують інноваційний клімат у агропродовольчому секторі країни. Обґрунтовано перспективні напрями удосконалення державного регулювання інноваційного розвитку харчової промисловості України та з використанням авторського підходу визначені відповідні галузеві пріоритети.