Том 9 № 4
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Том 9 № 4 за Назва
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументACTIVITY OF FOOD INDUSTRY ENTERPRISES OF ODESSA REGION: STATE AND TRENDS OF DEVELOPMENT(2017) N. Kuprina, Kh. BaraniukThe state and efficiency of functioning of food industry in Ukraine on the example of Odessa regionas an important industry that provides food security of state and affects the state of economy of Ukrainehave been considered. The conclusions were made and the directions of development of food industry enterprises in modern conditions to ensure their effective operation in Odessa region and in Ukraine in general,were substantiated.
- ДокументINVESTMENT POTENTIAL OF UKRAINE AND THE POSSIBILITIES OF ITS USE(2017) V. Nemchenko, G. NemchenkoThe article states that Ukraine doesn’t have an opportunity to attract investments for economic development. At the same time, attracting infrastructure bonds and improving lending will allow to find additional investments and ensure GDP growth.
- ДокументTHE ANALYSIS OF THEORETICAL APPROACHES CONCERNING DETERMINATION OF MONETARY MEANS ACCORDING TO THE ACCOUNTING STANDARDS(2017) T. Stupnytska, O. Volodina, O. MartynovskaThe analysis of theoretical approaches concerning determination of “monetary means” concept andtheir classification in the economic literature and according to the accounting standards, has been considered in the article. Monetary means are the most available assets of the enterprise, which provide its necessary paying capacity, and it causes the necessity to get full information about their movement and balance in the enterprise to increase efficiency of their use and management.
- ДокументTHE ANALYSIS OF VITICULTURE AND WINEMAKING PROBLEMS IN UKRAINE MANAGEMENT OF THE INDUSTRY DEVELOPMENT(2017) O. Kalaman, D. ZborshikThe article analyzes the condition, the development dynamics and the main problems of the viticulture and winemaking industry in Ukraine and in the world. The particular attention is paid to the causes of theemerging situation in the industry and the ways to overcome them. The basic mechanisms that should beused to solve all problems of the industry have been revealed. The advanced innovative directions havebeen suggested, which will help to improve the industry condition and to return it the status as one of themost effective branches of agro industrial complex of Ukraine.
- ДокументTHE ESTIMATION OF INFLUENCE OF OUT-OF-BALANCE INTANGIBLE ASSETS ON THE ENTERPRISE MARKET VALUE(2017) Y. Melnyk, O. Volodina, O. LantsmanThe aim of this article is investigation of the factors of influence of out-of-balance intangible assetsand other non-monetary factors on the general market value of the enterprises of small, middle-sized and bigbusiness with the aim of providing their competitiveness, further development and giving the possibility ofmanaging the enterprise cost in the market. The investigation showed that the degree of influence of the latent non-monetary factors, including out-of-balance intangible assets can be much more essential than influence of balance intangible assets and other assets of the enterprise. Carrying out of the investigation allowed us to determine optimal methodological approaches y of determining the enterprise cost taking intoaccount out-of-balance intangible assets. The methodology has a number of indisputable advantages, whichcan be leveled only during carrying out the further investigations.
- ДокументАНАЛІЗ НАПРЯМКІВ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ ВИНОРОБНОЇ ГАЛУЗІ(2017) С. В. СеліховУ статті розглянуті заходи щодо впровадження інноваційних розробок на виноробних підприємствах Одеської області. Проведено порівняльний аналіз використання управлінських, технологічнихта товарних інновацій на підприємствах виноробної галузі. проведено SWOT-аналізу означених підприємств, що дало змогу зробити висновки щодо подальшого стратегічного розвитку. Запропонованозаходи щодо підвищення ефективності діяльності підприємств.
- ДокументАНТИКРИЗОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ЕКСПОРТНО-ІМПОРТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УКРАЇНСЬКОГО ВИНОРОБСТВА(2017) С. А. Бондаренко, В. В. Руммо, В. Р. НізяєваУ статті досліджено стан експортно-імпортної діяльності підприємств виноробної промисловості. На основі отриманих результатів виділено сучасні ризики, які необхідно враховувати при антикризовому регулюванні для забезпечення належного рівня експортної спроможності підприємств виноробної промисловості. Доведено, що регуляторний вплив на розвиток виноградарства та виноробстваслід зосереджувати, з одного боку, на безпосередній роботі із споживачем, а з іншого – на реструктуризації імпорту країни інструментами державного менеджменту.
- ДокументДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ІННОВАЦІЙНО-ОРІЄНТОВАНОГО РОЗВИТКУ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ(2017) В. І. Хрип’юкУ статті розглянуто теоретичні засади композиції державного регуляторного механізму активізації інноваційних процесів у визначених інституційних ланках харчової промисловості України. Визначені «сильні» та «слабкі» регуляторні важелі (через критеріальний базис світовизнаного Глобальногоінноваційного індексу), що формують інноваційний клімат у агропродовольчому секторі країни. Обґрунтовано перспективні напрями удосконалення державного регулювання інноваційного розвитку харчової промисловості України та з використанням авторського підходу визначені відповідні галузеві пріоритети.
- ДокументДОСЛІДЖЕННЯ СТРАТЕГІЙ РОЗВИТКУ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ВИНОРОБНОЇ ГАЛУЗІ(2017) І. М. Агеєва, О. В. АгарковаУ статті розглянуто та проаналізовано основні базові стратегії розвитку підприємств: стратегіяконцентрованого зростання, інтегрованого зростання та диверсифікованого зростання. Розглянутосучасний стан виноробної галузі України, її позитивні та негативні тенденції функціонування, визначеніосновні проблеми розвитку галузі. З’ясовано, що в Україні залишилося виноградників біля 50 тис. га.Більшість площ скоротилася саме у сільськогосподарських підприємствах – постачальниках сировинина переробку. З’ясовано, що виробництво винограду є високорентабельним, тобто перспективним, аємність ринку досить значна. Визначено які комплекси стратегій використовують підприємства виноробної галузі. Надано рекомендації щодо пріоритетних напрямків розвитку та підвищення економічноїефективності діяльності підприємств галузі.
- ДокументОСОБЛИВОСТІ ОБЛІКУ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ У ВИНОРОБНІЙ ГАЛУЗІ(2017) О. О. Євтушевська, К. В. Євсєєва, В. О. ПриймакУ статті викладено та розглянуто особливості обліку собівартості продукції на підприємствахвиноробної галузі, досліджено теоретичні аспекти обліку собівартості продукції, розглянуті сутність таскладові собівартості продукції. Виконано порівняльний аналіз особливостей ведення обліку у ТОВ«ПТК Шабо» та ПрАТ «Одеський завод шампанських вин».
- ДокументОЦІНКА РІВНЯ РИЗИКОВАНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ХЛІБОПЕКАРСЬКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ В ДОВГОСТРОКОВОМУ ПЕРІОДІ(2017) В. А. ШаленийПроаналізовані підходи до оцінки ризикованості діяльності підприємств та запропонований авторський підхід до проведення оцінки рівня довгострокового ризику на основі аналізу системи показників групи підприємств. Апробація методики була проведена на основі даних фінансової звітностідев’ятнадцяти підприємств хлібопекарської промисловості України: оцінений рівень їх довгостроковогоризику, проведене відповідне ранжування підприємств та визначені основні напрямки їх розвитку вконтексті розв’язання проблеми мінімізації рівня ризикованості діяльності.
- ДокументПОДАТОК НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ ТА ЙОГО РОЛЬ У ФОРМУВАННІ ДОХОДІВ ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ УКРАЇНИ(2017) О. П. Ощепков, В. Ф. ШкепуУ статті досліджено сутність категорії «податок на додану вартість», якій є непрямим видомподатку, котрий включається в ціну товарів, робіт та послуг на стадії їх реалізації. Визначено його рольу формуванні дохідної частини Державного бюджету України та проаналізовано динаміку його надходжень. Досліджено переваги та недоліки ПДВ, та питання правового регулювання оподаткування впроцесі проведення економічних реформ, стимулювання розвитку бізнесу. Розглянуто питання удосконалення механізму адміністрування податку, обґрунтування рівня ставок податку та призначенняподаткових пільг.
- ДокументПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПРОДУКЦІЇ МЯСОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ НА ЄВРОПЕЙСЬКОМУ РИНКУ(2017) Ю. В. ДьяченкоВ статті розглянуто структуру експорту агропромислової продукції та зміни в географії експортних потоків з України. Проаналізовано можливість вітчизняних підприємств харчової промисловості, втому числі м’ясопереробної галузі, бути конкурентоспроможними на зовнішньому ринку, зокрема ринкуЄвропейського союзу. Освітлено питання державного регулювання якості та безпечності харчовоїпродукції в Україні.
- ДокументУПРАВЛІННЯ ПРОФЕСІЙНО-КВАЛІФІКАЦІЙНИМ РОЗВИТКОМ ПРАЦІВНИКІВ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ВИНОРОБНОЇ ГАЛУЗІ(2017) І. О. СедіковаПроведене дослідження присвячено удосконаленню системи управління професійнокваліфікаційним розвитком працівників виноробних підприємств Розкрито основні етапи управліннякваліфікаційним розвитком працівників, визначено шляхи підвищення кваліфікації. Узагальнено інформацію щодо основних показників з питань оцінки кадрового потенціалу на підприємствах виноробноїгалузі задля оцінки ролі та якості кадрового потенціалу підприємств виноробної галузі.
- ДокументУПРАВЛІННЯ СТАРТАПАМИ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ(2017) В. І. КолесникВ статті розглянуто особливості теорії та практики управління стартапами в Україні. Визначаються проблеми сьогодення, які пов’язані з функціонуванням стартапів, окреслюються шляхи подолання вказаних проблем. Запропоновано системний підхід до підвищення ефективності управліннястартапами, обґрунтовано перспективність його опрацювання з позицій реалізації інноваційного потенціалу економіки України.