G11 (142) -Енергетичне машинобудування
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд G11 (142) -Енергетичне машинобудування за Ключові слова "R290"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроект тимчасового холодильника для попереднього охолодження свіжозібраних плодів для південного регіону України(ОНТУ, кафедра холодильних установок і кондиціювання повітря, 2025) Доков ДенисКваліфікаційна робота складається з:76 сторінок друкованого тексту, 11 рисунків, 4 таблицы, 11 посилань на літературні джерела. В кваліфікаційній роботі вирішено задачу розробки тимчасового холодильника для попереднього охолодження свіжозібраних плодів місткістю 20 тон. Будівля холодильника одноповерхова з висотою камери 4 м, з розміром 4х6 м. Передбачається охолодження тимчасового холодильника для попереднього охолодження свіжозібраних яблук з температурним режимом при tк= +6 ºС, відносній вологості повітря φк= 0,75. В якості холодильного агента було прийнято R290. Система холодопостачання спроектованого тимчасового холодильника - централізована. Для забезпечення стійкої роботи холодильника був підібраний компресорноконденсаторний агрегат з напівгерметичним компресором фірми Bitzer і повітряним конденсатором фірми KFL.
- ДокументПроєкт системи кондиціювання та вентиляції закладу харчування на 50 місць у м. Миколаїв(ОНТУ, кафедра холодильних установок і кондиціювання повітря, 2025) Коноваленко ВладиславУ даній роботі проведено розробку ефективних рішень для створення комфортного та безпечного мікроклімату в ресторанах, кафе та інших закладах громадського харчування. У роботі розглядаються сучасні технології вентиляції та кондиціювання, включаючи механічні припливно-витяжні системи, мультизональні кондиціонери та пропанові чиллери. Особлива увага приділяється енергоефективності, екологічності та відповідності санітарним нормам. Проект містить аналіз оптимальних схем вентиляції кухонних зон, методи рекуперації тепла та використання природних холодоагентів, таких як пропан (R-290). Запропоновані рішення спрямовані на зниження енергоспоживання, покращення якості повітря та створення комфортних умов для персоналу та відвідувачів. Результати дослідження можуть бути використані для проектування нових систем кондиціювання та модернізації існуючих, що сприятиме підвищенню ефективності роботи закладів харчування та їх екологічній безпеці.