Кваліфікаційні роботи (Graduation projects)
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Кваліфікаційні роботи (Graduation projects) за Ключові слова ""вино"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументЕкспертна оцінка технології виробництва вина ординарного столового сухого сортового червоного «Каберне «ВИНЛЮКС» в умовах ТОВ «Агро-Дар»(ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2025) Шамайко ВладаАктуальність. Виноробство є однією з важливих галузей харчової промисловості, що потребує постійного контролю якості та відповідності технологічних процесів сучасним стандартам. Проведення експертної оцінки технології виробництва вина «Каберне «ВИНЛЮКС» дозволяє визначити відповідність продукції нормативним вимогам та забезпечити її високу якість і безпеку для споживачів. Метою роботи є дослідження технологічного процесу вирoбництва вина «Каберне «ВИНЛЮКС» з точки зору його відповідності сучасним вимогам до якості та безпеки продукції. Об’єкт дослідження: технологічна експертиза виробництва вина ординарного столового сухого сортового червоного «Каберне». Предмет дослідження: нормативні документи, рецептура, технологія, технохімічний контроль, небезпечні чинники технології, план НАССР Результати роботи: - надано характеристику підприємства «Агро-Дар», яке виробляє продукцію під «ВИНЛЮКС» - надано характеристику сировини та матеріалів, які використовується у технологічному процесі виробництва вина ординарного столового сухого сортового червоного «Каберне «ВИНЛЮКС», відповідно до чинної нормативної документації підприємства; - наведено технологію виробництва вина ординарного столового сухого сортового червоного «Каберне «ВИНЛЮКС» та здійснено контроль технологічних операцій його виготовлення, визначено етапи технологічного процесу, на яких можливе виникнення дефектів і здійснення фальсифікації, запропоновано способи їх попередження; - наведено схеми технохімічного та мікробіологічного контролю процесів вина ординарного столового сухого сортового червоного «Каберне «ВИНЛЮКС»; - надано показники якості (органолептичні та фізико-хімічні) та безпечності вина, виготовленого відповідно до чинної нормативної документації. - здійснено аналіз та ідентифікацію потенційно небезпечних чинників технології виробництва вина, визначено критичні контрольні точки та розробити НАССР-план виробничого процесу; - запропоновано заходи та схему контролю щодо охорони праці, пожежної безпеки, охорони навколишнього середовища при виробництві вина.