Перегляд за Автор "Шапкіна, К. І."
Зараз показуємо 1 - 9 з 9
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ48547 Спосіб виробництва березового соку, настояного на жасмині(2010) Дроздов, О. І.; Шапкіна, К. І.Спосіб виробництва березового соку, настояного на жасмині, який характеризується тим, що сухі квітки жасмину заливають березовим соком і настоюють при 80-100 °С протягом 10-20 хвилин з періодичним перемішуванням, після чого фільтрують, додають цукор і лимонну кислоту, перемішують, фільтрують і розливають в асептичну тару.
- Документ73804 Спосіб одержання біологічно активної добавки(2012) Черно, Н. К.; Кудашев, С. М.; Шапкіна, К. І.Спосіб одержання біологічно активної добавки, що включає обробку пресованих хлібопекарських дріжджів хімічним реагентом, відокремлення цільового продукту і наступне його сушіння, який відрізняється тим, що пресовані хлібопекарські дріжджі обробляють 3 %-им розчином Н2О2 при гідромодулі 1:(2-3) протягом 1-24 годин, після чого осад відокремлюють і промивають водою, а відокремлення цільового продукту проводять в два етапи, причому на першому етапі видаляють білок шляхом обробки осаду 3-6 %-им розчином NaOH при гідромодулі 1:(2-5) при 45-65 °C протягом 0,5-3,0 годин, а на другому етапі видаляють глікоген шляхом обробки осаду 0,5 н розчином оцтової кислоти при гідромодулі 1:(1-3) і нагрівають реакційну суміш до температури не більш 75 °C, осад відокремлюють від супернатанту, промивають гарячою водою, знову відокремлюють від супернатанту і висушують спочатку етиловим спиртом, а після - ефіром.
- Документ83594 Спосіб одержання водорозчинного β-глюкану(2013) Черно, Н. К.; Коваленко, О. В.; Шапкіна, К. І.1. Спосіб одержання водорозчинного β-глюкану, який характеризується тим, що водонерозчинний β-глюкан клітинних стінок хлібопекарських дріжджів Saccharomyces cerevisiae піддають ферментативному гідролізу шляхом обробки його мультиферментним препаратом Rovabio Excel АР при концентрації ферменту у розчині 0,25-0,5 мг/см3 протягом 24-72 годин і співвідношенні фермент:субстрат 1:(15-45), після гідролізу суміш кип'ятять 15 хвилин, супернатан відокремлюють і сушать. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що ферментативний гідроліз проводять при Т = 37 °C і рН = 6.
- Документ86714 Спосіб одержання β-глюкану хлібопекарських дріжджів(2014) Черно, Н. К.; Коваленко, О. В.; Шапкіна, К. І.Спосіб одержання b-глюкану хлібопекарських дріжджів, що включає обробку хлібопекарських дріжджів розчином Н2О2, відокремлення осаду, обробку його розчином NaOH і оцтової кислоти та наступне сушіння цільового продукту, який відрізняється тим, що хлібопекарські дріжджі обробляють 3-24 % розчином Н2О2, а обробку розчином NaOH здійснюють в два етапи, при цьому на першому етапі осад обробляють 3-6 % розчином NaOH при гідромодулі 1:(1-2) і кімнатній температурі протягом 0,5-2,0 годин, а на другому етапі осад обробляють 3-6 % розчином NaOH при гідромодулі 1:(2-3) при 45-65 °C протягом 1,0-2,0 годин.
- ДокументБета-глюкан дріжджів як функціональний інгредієнт продуктів харчування(2013) Шапкіна, К. І.; Кудряшова, Ю. Є.Метою даного дослідження була оцінка можливості використання β-глюканів дріжджів як стабілізатору БАР. В якості об'єкта дослідження було обрано вітамін С, відомий своєю високою лабільністю, а його джерелом служив свіжоприготований лимонний сік.
- ДокументБіологічно активні комплекси на основі нуклеїнових кислот пекарських дріжджів Saccharomyces cerevisiae(2019) Антіпіна, О. О.; Шапкіна, К. І.Мета даної роботи - порівняльна оцінка методів виділення препаратів нуклеїнових кислот з дріжджів роду Saccharomyces cerevisiae. У роботі паралельно розглядались два метода руйнації клітинних стінок дріжджів: фізичний (заморожування) та ферментативний (автоліз).
- ДокументОтримання папаїн-глюканового комплексу(2015) Шапкіна, К. І.; Кудряшова, Ю. Є.Дане дослідження присвячено іммобілізації папаїну на полісахариді, що володіє широким спектром фізіологічної активності – β-глюкані дріжджів.
- ДокументПідвищення стабільності біологічно активних речовин бета-глюканом дріжджів(2015) Шапкіна, К. І.Бета-глюкан дрiжджiв, поряд iз широким спектром фiзiологiчної активностi, володiє цiнними фiзико-хiмiчними властивостями. Вiн не має запаху, смаку, стiйкий до впливу високих температур, кислих i лужних середовищ. Це в сукупностi дозволяє розглядати його як функцiональний iнгредiент їжi.
- ДокументРозробка технологій препаратів ß-глюкану дріжджів Saccharomyces cerevisiae(ОНАХТ, 2014) Шапкіна, К. І.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 - біотехнологія, Дисертацію присвячено розробці технологій отримання препаратів ß-глюкану дріжджів Saccharomyces cerevisiae. Структурний ß-глюкан виділено шляхом дезінтеграції клітинних оболонок дріжджів під дію гідрогенпероксиду, наступної ступінчастої обробки біомаси розчинами лугів для видалення манану і білка та розчином оптової кислоти для видалення глікогену. Розроблено метод перетворення структурного глюкану у водорозчинну форму за допомогою контрольованої деструкції ферментним Rovabio Excel АР. В умовах експерименту на тваринах встановлено імуномодулюючу дію розроблених препаратів глюкану дріжджів. Показано, що водорозчинна форма проявляє більш виражений імуномодулюючий ефект. Оптимізовано параметри процесу дезінтеграції клітинних оболонок дріжджів гідроген пероксидом за допомогою методів математичного моделювання. Розроблено та економічно обгрунтовано технології отримання структурного, водорозчинного і біомодифікованого (сукупність водорозчинного глюкану та непрогідролізованого залишку після ферментолізу) глюканів дріжджів. Реальність розроблених технологій підтверджено результатами промислової апробації на підприємстві ТОВ ПВО «Аріадна». Розроблено нормативну документація на виробництво препаратів глюкану дріжджів.