Перегляд за Автор "Шалений, В. А."
Зараз показуємо 1 - 20 з 24
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ143350 Композиція інгредієнтів для виробництва екструдованого продукту "Корисний смак"(2020) Валевська, Л. О.; Шулянська, А. О.; Соколовська, О. Г.; Шалений, В. А.Композиція інгредієнтів для виробництва екструдованого продукту, що містить кукурудзяну крупу і сіль кухонну, яка відрізняється тим, що вона додатково містить рисову, вівсяну, перлову та ячну крупи, суміш прянощів і розмелене насіння зерен чіа та зерен кіноа, а як кухонну сіль використовують кухонну сіль йодовану.
- Документ148033 Спосіб виробництва екструдованого продукту «Суперфуд»(2021) Валевська, Л. О.; Шулянська, А. О.; Соколовська, О. Г.; Шалений, В. А.; Дмитренко, Л. Д.; Кац, А. К.В основу корисної моделі поставлено задачу розробити спосіб виробництва екструдованого продукту, в якому шляхом використання додаткових компонентів, а також екструдування суміші підготованих компонентів, забезпечити одержання продукту з високими органолептичними показниками, покращеними смаковими властивостями, підвищеною харчовою та біологічною цінністю, а також розширення асортименту даного типу продуктів.
- ДокументАктуальні питання функціонування та розвитку малого бізнесу в Україні(2020) Шалений, В. А.Забезпечення стабільного розвитку національної економіки та розбудова громадянського суспільства, орієнтованого на досягнення високих соціальних стандартів, неможливе без гармонізації процесів здійснення підприємницької діяльності в усіх його формах.
- ДокументВплив зовнішніх та внутрішніх факторів на ефективність діяльності хлібопекарських підприємств(2022) Бровкіна, Ю. О.; Константинова, Т. В.; Шалений, В. А.
- ДокументЕфективність використання інноваційно-інвестиційного потенціалу продовольчого бізнесу(ОНАХТ, 2020) Басюркіна, Н. Й.; Бєлали, Н. С.; Бордун, Т. В.; Бровкіна, Ю. О.; Воєцька, О. Є.; Волошенко, О. С.; Гончар, О. С.; Гордієнко, Л. В.; Гушан, С. В.; Дорошенко, А. В.; Драч, А. Л.; Жигунов, Д. О.; Зейналов, Р.; Іванченко, Ю. В.; Іоргачова, К. Г.; Карпінська, Г. В.; Коваленко, О. О.; Константинова, Т. В.; Корчагіна, К. І.; Котляр, Є. О.; Котюжинський, А. Р.; Кулькіна, І. О.; Малишкін, В. В.; Мащенко, О. І.; Молдован, А. В.; Моргунова, Ю. В.; Приходько, Л. С.; Просолович, О. Б.; Савченко, Т. В.; Салавеліс, А. Д.; Свистун, Т. В.; Соколова, В. I.; Соц, С. М.; Тележенко, Л. М.; Тітлов, О. С.; Турленко, Н. В.; Хоренжий, Н. В.; Шалений, В. А.; Швець, М. В.; Швець, Ю. В.; Шикунова, К. В.У монографії розглянуто теоретичні і прикладні питання інноваційно-інвестиційних процесів, які відбуваються в економіці України. Досліджено інвестиційну привабливість харчових, переробних і аграрних виробництв, готельно-ресторанного бізнесу в регіонах України. Обгрунтовано пропозиції стосовно інноваційно-інвестиційного розвитку бізнес-структур в умовах трансформаційної економіки. Видання рекомендується для наукових співробітників, керівників і фахівців підприємств АПК, харчової промисловості, ресторанного бізнесу, торгівлі, студентів закладів вищої освіти.
- ДокументЗалучення студентів коледжів до науково-дослідної роботи(2019) Овсянникова, Л. К.; Соколовська, О. Г.; Валевська, Л. О.; Шалений, В. А.Наукова робота дає можливість розкрити інтелектуальний потенціал студента, зробити свій внесок у дослідження актуальних проблем науки, оволодіти науковими методами і, що головне для студента, усвідомити важливість такої роботи для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.
- ДокументОсновні засади управління господарськими ризиками в умовах кризи(2016) Шалений, В. А.Доведено, що управління системними ризиками можливе лише у вигляді адаптації до нових умов, створених даними ризиками. Найбільш ефективним механізмом такої адаптації може вважатись швидка реакція на реалізацію системних ризиків, що потребує високої кваліфікації ризик-менеджменту підприємства, а також попередньо розробленої програми відповідних заходів та формування значних резервів (грошових) в умовах стабільної економічної ситуації (у передкризові періоди).
- ДокументОсновні засади управління ризиками підприємства в довгостроковому періоді(2017) Шалений, В. А.Використовуючи засоби класичного та модифікованого таксономічного аналізу можна кількісно охарактеризувати досліджувану латентну ознаку підприємства (здатність ефективно функціонувати в умовах ризику) як показник міри схожості об'єкта оцінки та еталона. Наступним етапом дослідження є проведення кластерного аналізу сукупності об'єктів з подальшим використанням засобів факторного аналізу для визначення основних чинників забезпечення здатності ефективного функціонування в умовах ризику та розрахунку відповідних резервів.
- ДокументОсновні методологічні засади короткострокового та довгострокового прогнозування господарських ризиків(2017) Шалений, В. А.Успішне функціонування сучасного підприємства можливе лише за умови побудови якісної системи менеджменту. Ця система має забезпечувати ефективність діяльності усіх ланок відповідно до загальних цілей підприємства.
- ДокументОсобливості оцінки ризиків промислових підприємств: методичний аспект(2018) Шалений, В. А.Функціонуючи в умовах ринку, усі сфери діяльності підприємства постійно перебувають під впливом різноманітних ризиків, які в свою чергу можуть істотним чином вплинути на його функціонування.
- ДокументОсобливості формування програми управління господарськими ризиками в умовах кризи(2016) Шалений, В. А.В умовах кризи, коли значно збільшується перелік загроз від дії ризикоутворюючих чинників, та зростають масштаби можливих втрат через значний мультиплікаційний ефект останніх, побудова якісної системи управління ризиками, вбудованої в загальну систему менеджменту, є обов’язковою умовою виживання та забезпечення прибутковості діяльності у довгостроковій перспективі.
- ДокументОцінка довгострокових ризиків підприємств хлібопекарської промисловості України(2017) Шалений, В. А.Здійснюючи свою господарську діяльність в умовах ринку, кожне підприємство постійно перебуває під впливом великої кількості ризиків, які можуть істотним чином вплинути на ефективність його діяльності. Нажаль, сьогодні управління ризиками на більшості підприємств не вважається окремим видом діяльності та відбувається на «інтуїтивному» рівні.
- ДокументОцінка економічної ефективності впровадження результатів дипломного проектування у вигляді нечітких прогнозів(2018) Шалений, В. А.Впровадження в навчальний процес оцінки економічної ефективності інвестиційних проектів та інших результатів дипломного проектування у вигляді нечітких прогнозів є актуальним в контексті необхідності забезпечення неухильного розвитку компетенцій студентів.
- ДокументОцінка ризиків діяльності промислових підприємств як виробничих систем(2016) Шалений, В. А.
- ДокументПривабливість харчового бізнесу в Україні(ОНАХТ, 2017) Басюркіна, Н. Й.; Бровкіна, Ю. О.; Вігуржинська, С. Ю.; Каламан, О. Б.; Карпінська, Г. В.; Колесник, В. І.; Константинова, Т. В.; Крупіна, С. В.; Лайко, О. І.; Поплавська, С. О.; Сорокіна, А. Г.; Свистун, Т. В.; Тортіка, Л. Л.; Трішин, Ф. А.; Хмура, О. Г.; Черкаський, А. В.; Шалений, В. А.У монографії розглянуто теоретичні і прикладні питання забезпечення привабливості харчового бізнесу України в економічному, технічному, соціально- психологічному, інтелектуальному, регіональному аспектах. Показано, що потрібен постійний моніторинг і прогнозування кон'юнктури ринку харчових продуктів, агропродовольчої сировини, ринку послуг громадського харчування і торгівлі харчовими продуктами, вивчення всіх форм розвитку харчового бізнесу - від малих підприємств до величезних агропромислових формувань, торгівельних мереж або готельно-ресторанних комплексів. Розкрито організаційно-економічні аспекти привабливості харчових і аграрних виробництв, ресторанного бізнесу і торгівлі харчовими продуктами в Україні. Висвітлено суть інноваційних підходів до автоматизації управління бізнес-процесами в АПК. Досліджено інвестиційний розвиток Українського Причорномор’я та діяльність малих підприємств Одеського регіону. Вважаємо, що дана монографія спонукатиме державних діячів до прийняття розумних виважених рішень в державній агропродовольчій політиці, а українську молодь - до важливості ставлення до їжі, проблем продовольчого забезпечення і розвитку харчового бізнесу в Україні. Монографія підготовлена за результатами наукових досліджень, проведених згідно плану наукової роботи Одеської національної академії харчових технологій. Вона спрямована на теоретичне осмислення проблем розвитку харчового бізнесу, як основи забезпечення продовольчої безпеки та розвитку майбутніх поколінь українців. Видання рекомендується для наукових співробітників, керівників і фахівців підприємств АПК, харчової промисловості, ресторанного бізнесу, торгівлі, студентів вищих навчальних закладів.
- ДокументРетроспективний аналіз прибутковості діяльності суб’єктів підприємства в контексті макроекономічного розвитку(2021) Шалений, В. А.; Константинова, Т. В.
- ДокументСоціальні аспекти управління малим та середнім бізнесом в Україні(2021) Константинова, Т. В.; Шалений, В. А.; Бровкіна, Ю. О.
- ДокументСтажування на підприємстві - одна із форм підвищення професійної майстерності викладача(2020) Соколовська, О. Г.; Валевська, Л. О.; Шалений, В. А.
- ДокументУправління ризиками операційної діяльності хлібопекарських підприємств(2019) Шалений, В. А.Дисертацію присвячено розробці та впровадженню механізму оцінки та управління ризиками операційної діяльності хлібопекарських підприємств. В роботі визначене місце ризиків операційної діяльності в загальній класифікації ризиків, виділені короткострокові та довгострокові ризики, окреслені основні задачі ризик менеджменту операційної діяльності. В роботі для оцінки довгострокових ризиків використана методика, яка базується на аналізі конкурентного середовища галузі, передбачає визначення інтегрального показника на основі агрегування значень чотирьох чинників-симптомів, а саме прибутку від операційної діяльності, рентабельності продажів, середнього абсолютного приросту прибутку та кількості років, в яких був отриманий прибуток протягом періоду дослідження. Розроблена в роботі модель оцінки ризиків поточної операційної діяльності передбачає використання матриці ризиків операційної діяльності. Результати кількісної оцінки ризиків поточної операційної діяльності ПрАТ «Дрогобицький хлібозавод», формалізовані у вигляді даної матриці, дали можливість оцінити профіль ризику підприємства в розрізі етапів операційного циклу та прибуткоутворюючих показників, а також запропонувати заходи, спрямовані на мінімізацію даних ризиків.
- ДокументУправління ризиками операційної діяльності хлібопекарських підприємств(ОНАХТ, 2019-03-27) Шалений, В. А.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук зі спеціальності 08.00.04 - Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). Дисертацію присвячено розробці та впровадженню механізму оцінки та управління ризиками операційної діяльності хлібопекарських підприємств. В роботі визначене місце ризиків операційної діяльності в загальній класифікації ризиків, виділені короткострокові та довгострокові ризики, окреслені основні задачі ризик менеджменту операційної діяльності. В роботі для оцінки довгострокових ризиків використана методика, яка базується на аналізі конкурентного середовища галузі, передбачає визначення інтегрального показника на основі агрегування значень чотирьох чинників - симптомів, а саме прибутку від операційної діяльності, рентабельності продажів, середнього абсолютного приросту прибутку та кількості років, в яких був отриманий прибуток протягом періоду дослідження. Розроблена в роботі модель оцінки ризиків поточної операційної діяльності передбачає використання матриці ризиків операційної діяльності. Результати кількісної оцінки ризиків поточної операційної діяльності ПрАТ «Дрогобицький хлібозавод», формалізовані у вигляді даної матриці, дали можливість оцінити профіль ризику підприємства в розрізі етапів операційного циклу та прибуткоутворюючих показників, а також запропонувати заходи, спрямовані на мінімізацію даних ризиків. В роботі запропонований механізм покращення інституційного забезпечення галузі, а саме пропонується створення Державного інвестиційно-консультаційного центру, задачами якого є: страхування від дії зовнішніх ризиків макро- та мезорівня, здійснення лізингових операцій та пільгового кредитуванню оновлення технічної бази виробників, управління тимчасово вільними коштами та консультування з актуальних питань ведення бізнесу.