Перегляд за Автор "Хомич, Г. П."
Зараз показуємо 1 - 14 з 14
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ107506 Спосіб визначення біологічниї активності об’єктів природного походження(2015) Хомич, Г. П.; Вікуль, С. І.; Капрельянц, Л. В.; Осипова, Л. А.; Лазовська, Т. С.В основу винаходу поставлено задачу розробити спосіб визначення біологічної активності об'єктів природного походження, в якому шляхом зміни технології приготування дослідного зразка, а також умов проведення процесу, забезпечити високу достовірність показника біологічної активності рослинної сировини.
- Документ72471 Безалкогольний напій «Чорничка»(2012) Хомич, Г. П.; Капрельянц, Л. В.; Осипова, Л. А.; Лозовська, Т. С.; Гуленко, Л. А.Безалкогольний напій, що містить цукор, лимонну кислоту, ароматичну добавку, бензоат натрію і воду, який відрізняється тим, що він додатково містить водно-спиртовий екстракт вичавок чорниці, а як ароматичну добавку містить ароматизатор "Чорна ягода".
- Документ72474 Безалкогольний низькокалорійний напій «Чорничка»(2012) Хомич, Г. П.; Капрельянц, Л. В.; Осипова, Л. А.; Гуленко, Л. А.Безалкогольний низькокалорійний напій, що містить солодкий компонент, лимонну кислоту, ароматичну добавку, бензоат натрію і воду, який відрізняється тим, що він додатково містить водно-спиртовий екстракт вичавок чорниці, як солодкий компонент містить аспартам, а як ароматичну добавку - ароматизатор "Чорна ягода".
- Документ72552 Спосіб визначення біологічної активності об’єктів природного походження(2012) Хомич, Г. П.; Вікуль, С. І.; Капрельянц, Л. В.; Осипова, Л. А.; Лозовська, Т. С.Спосіб визначення біологічної активності об'єктів природного походження, що передбачає підготовку контрольного і дослідного зразків, визначення зміни оптичної густини контрольного і дослідного зразків і наступне визначення біологічної активності об'єкта по формулі, який відрізняється тим, що наважку рослинного матеріалу розтирають в присутності кварцового піску та фосфатного буферного розчину при рН 6,8-7,4, переносять за допомогою буферного розчину у мірну колбу при ступені розведення 1:(50-200), настоюють з буферним розчином 8-12 хв. і фільтрують, а підготовлений витяг розводять у дистильованій воді у співвідношенні 1:(10-100) і додають до суміші буфера і фероціаніду калію, вносять розчин NAD∙H2 і розраховують біологічну активність по відношенню зміни швидкості окислювання NAD∙H2/NAD в контрольному та дослідному зразках із урахуванням розведення, а швидкість окиснення визначають, вимірюючи оптичну густину розчинів дослідного та контрольного зразків за довжиною хвилі 325 нм і товщини поглинаючого шару 10 мм (за t=120 с).
- Документ74711 Безалкогольний напій(2012) Хомич, Г. П.; Осипова, Л. А.; Капрельянц, Л. В.1. Безалкогольний напій, що містить цукор, лимонну кислоту, ароматичну добавку, бензоат натрію, барвник і воду, який відрізняється тим, що як барвник він містить водно-спиртовий екстракт вичавок чорниці, а як ароматичну добавку - водно-спиртову настоянку пелюсток троянди. 2. Безалкогольний напій за п. 1, який відрізняється тим, що він містить водно-спиртову настоянку пелюсток троянди сортів Кримська, Дамаська, Біла, Казанликська.
- Документ82036 Безалкогольний напій "Смородинка"(2013) Хомич, Г. П.; Осипова, Л. А.; Лозовська, Т. С.; Гуленко, Л. А.Безалкогольний напій, що містить цукор, кислоту лимонну, ароматичну добавку, бензоат натрію і воду, який відрізняється тим, що він додатково містить водно-спиртовий екстракт вичавок чорної смородини, а як ароматичну добавку ароматизатор "Чорна смородина" (арт. 1003) фірми "Дьолер".
- ДокументБезпечність використання продуктів переробки хеномелесу в технології продуктів харчування(2017) Хомич, Г. П.; Горобець, О. М.; Левченко, Ю. В.Вимоги до безпеки харчових продуктів у сучасному світі постійно зростають, тому для підтвердження їх безпечності широко застосовують біологічні методи, що включають біосенсорні технології та біотестування.
- ДокументВикористання відходів переробки хеномелесу в технології хлібних продуктів(2019) Микитенко, М. П.; Хомич, Г. П.Метою роботи є розробка технології харчових продуктів з використанням відходів рослинної сировини та дослідження їх впливу на структурно-механічні та органолептичні показники борошняних виробів.
- ДокументВикористання відходів сокового виробництва з хеномелесу в технології борошняних виробів(2016) Хомич, Г. П.; Горобець, О. М.Метою роботи є проведення дослідження з використанням стандартних методів аналізу. Контроль якості готових виробів за органолептичними та фізико-хімічними показниками.
- ДокументВикористання пюре з хеномелесу в технології пастило-мармеладних виробів(2015) Хомич, Г. П.; Левченко, Ю. В.Метою досліджень було використання напівфабрикатів з хеномелесу в технології пастило-мармеладних виробів з високим вмістом біологічно активних речовин.
- ДокументВикористання хеномелесу при виробництві борошняних виробів з дріжджового тіста(2015) Хомич, Г. П.; Горобець, О. М.Досліджували вплив продуктів переробки хеномелесу на газоутворювальну здатність борошна і встановили, що в дослідних зразках, де використовували продукти переробки хеномелесу газоутворювальна здатність зросла на 25-30 %.
- ДокументВплив продуктів переробки хеномелесу на якісні показники фруктових соусів(2016) Хомич, Г. П.; Левченко, Ю. В.Метою роботи є дослідження впливу продуктів переробки хеномелесу та використання їх у технології фруктових соусів.
- ДокументУдосконалення технології компостування харчової складової твердих побутових відходів(2018) Сагдєєва, О. А.; Крусір, Г. В.; Хомич, Г. П.; Лойєнбергер, Г.Виконано дослідження, які присвячені розв’язанню актуального науково-практичного завдання, що полягає в обґрунтуванні та удосконаленні технології компостування харчової складової твердих побутових відходів з метою зниження рівня екологічної небезпеки звалищ ТПВ на компоненти навколишнього середовища. Для обґрунтування технології поводження з відходами здійснено оцінку екологічної небезпеки звалищ, яка реалізована в роботі через експертний метод, розрахунок індексних показників, оцінку рівня екологічного ризику та оцінку емісії парникових газів.
- ДокументФенольні сполуки дикорослих плодів і ягід: склад, властивості, зміни при переробці(ПУЕТ, 2013) Хомич, Г. П.; Капрельянц, Л. В.У монографії узагальнено інформацію про фенольні сполуки дикорослих плодів і ягід, їх склад, властивості: антиоксидантні, лікувально-профілактичні, зміни при переробці, використання дикорослої сировини в харчовому виробництві. Розглянуто особливості складу дикорослої сировини, вплив кліматичних умов і зони вирощування на збереження БАР, зміна вмісту та складу фенольних речовин під час різних технологічних прийомів переробки. Монографія розрахована на спеціалістів харчової промисловості, наукових працівників, аспірантів, студентів.