Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Турчина, Т. Я."

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Дослідження впливу структуруючої добавки на кінетику сушіння грибної суспензії
    (2019) Турчина, Т. Я.; Жукотський, Е. К.; Костянець, Л. О.
    Вивчено вплив структуруючої добавки на кінетику сушіння крапель водної суспензій гриба шиїтаке та морфологічні, термопластичні і адгезійні характеристики висушених часток. Дослідження процесу сушіння крапель грибної суспензії з введеним β-циклодекстрином (далі по тексту ЦД) у кількості 10% та 25% за сухими речовинами проводились на стенді в потоці нагрітого теплоносія (повітря). Отримані термограми сушіння крапель грибної суспензії з ЦД не відрізнялись за характером від термограм сушіння крапель грибної суспензії без добавок, однак вплив структуруючої добавки виявлено на співвідношення відносної тривалості випарювального та сушильного періодів, на темп прогрівання крапель у стадії кіркоутворення та досушування, зниження яких сприяє збереженню цінних складових продукту при сушінні. Збільшення відносної тривалості сушильного періоду, яке відбувається через опір процесам вологопереносу з боку поверхневої кірочки, пояснюється в суспензіях з 10%ЦД (160…200⁰С) недостатнім для ефективного структурування і вологопереносу вмістом добавки, а при сушіння крапель суспензії з 25%ЦД (140…160⁰С) недостатнім підведенням тепла. За отриманими результатами визначено, що для покращення структуруючих та вологопровідних властивостей матеріалу при зневодненні вміст ЦД в грибній суспензії має бути >10%, але < 25%, а температура теплоносія - ≥180⁰С, але <200⁰С. Встановлено, що введення ЦД забезпечує більшу міцність і щільність висушених часточок як чинників поліпшення структурно-механічних характеристик порошку, а підвищення термостійкості матеріалу в сукупності з досягненням ефекту мікрокапсулювання термолабільних складових гриба при розпилювальному сушінні дозволяють отримувати грибний порошок високої якості.
  • Документ
    Дослідження процесу сушіння одиничних крапель крохмальної патоки ИГ-30 як об’єкту розпилювального сушіння
    (2017) Шаркова, Н. О.; Турчина, Т. Я.; Жукотський, Е. К.; Декуша, Г. В.; Костянець, Л. О.
  • Документ
    Дослідження процесу сушіння суспензованого гриба шиїтаке в системі «крапля-парогазове середовище»
    (2018) Шаркова, Н. О.; Турчина, Т. Я.; Жукотський, Е. К.; Костянець, Л. О.
    Вивчено вплив температурних режимів на кінетичні залежності процесу сушіння крапель суспензій гриба шиїтаке та морфологічні, термопластичні і адгезійні характеристики висушених часток.
  • Документ
    Кінетичні ознаки матеріалів, схильних до відкладень в камерах розпилювальних сушарок
    (2022) Турчина, Т. Я.; Макаренко, А. А.; Костянець, Л. О.
  • Документ
    Можливості підвищення енергоефективності розпилювальної сушарки для солодових екстрактів
    (2019) Турчина, Т. Я.; Жукотський, Е. К.
    В результаті випробувань сушарки СУМ-1,5 була поставлена мета - удосконалити її конструкцію для забезпечення подовження траєкторії польоту часток для повного їх висушування та організації поступового охолодження для покращення структурно-механічних властивостей порошку і збільшення його виходу.
  • Документ
    Процеси структуроутворення в технологіях розпилювального сушіння
    (2020) Турчина, Т. Я.; Малецкая, К. Д.; Авдєєва, Л. Ю.
  • Документ
    Підвищення біодоступності полісахаридів плодового тіла лікувального та їстівного гриба шиїтаке
    (2019) Шаркова, Н. О.; Жукотський, Е. К.; Турчина, Т. Я.; Декуша, Г. В.; Костянець, Л. О.
    Одним з пріоритетних напрямків розвитку сучасної біотехнології є використання вищих базидіальних грибів як продуцентів ряду біологічно активних сполук з онкостатичними, імунорегулюючими, антивірусними, гепатопротекторними, гіпохолестеричними та іншими властивостями.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок