Перегляд за Автор "Соколова, В. І."
Зараз показуємо 1 - 17 з 17
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ145649 Спосіб компостування харчових відходів(2020) Соколова, В. І.; Крусір, Г. В.1. Спосіб компостування харчових відходів, що передбачає підготовку сировини, подрібнення, сушіння подрібненої сировини і зброджування в заданому температурному режимі, який відрізняється тим, що як сировину використовують суміш відходів картоплі, моркви, кабачків та листя капусти при їх масовому співвідношенні 1:1:1:1, перед зброджуванням до висушеної харчової сировини додають 8,3-8,5 мас. % ґрунту - чорнозему південного малогумусного, і 8,5-8,7 мас. % мікробіологічної добавки "Байкал EM", a зброджування здійснюють протягом 40-45 днів в мезофільному температурному режимі при 18-20 °C або в термофільному режимі при температурі 50-60 °C. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що зброджування харчових відходів здійснюють при вологості 70-75 %.
- Документ146803 Спосіб компостування харчових відходів(2021) Лебеденко, Т. Є.; Сагдєєва, О. А.; Шунько, Г. С.; Соколова, В. І.; Крусір, Г. В.; Юрченко, Д. Ю.В основу корисної моделі поставлено задачу створити спосіб компостування харчових відходів, в якому шляхом заміни сировини, додавання мікробної добавки "Байкал ЕМ", забезпечити прискорення процесу деструкції органічних речовин і, як наслідок, скорочення процесу зброджування і способу в цілому.
- Документ147065 Спосіб біологічного очищення оборотних вод рибницьких господарств індустріального типу(2021) Пашняк, А. В.; Крусір, Г. В.; Соколова, В. І.; Бондар, С. М.; Кузнецова, І. О.; Сагдєєва, О. А.В основу корисної моделі поставлена задача створити спосіб біологічного очищення оборотних вод рибницьких господарств індустріального типу, в якому, за рахунок обробки оборотних вод в аеробних умовах в біореакторі із зернистим навантаженням і в біореакторі з волокнистим навантаженням з подачею повітря у вигляді пухирців, які утворюються за допомогою пристрою "Nanobubbles", забезпечити зменшення тривалості очищення, підвищення ступеня видалення амонійного азоту та органічних сполук.
- Документ147428 Спосіб одержання соусу червоного основного(2021) Крусір, Г. В.; Лебеденко, Т. Є.; Шунько, Г. С.; Соколова, В. І.Корисна модель належить до продукції ресторанного господарства, зокрема до технології одержання червоного соусу функціонального призначення. В основу корисної моделі поставлено задачу розробити спосіб одержання соусу червоного основного, в якому, шляхом повної заміни слизі льону на β-глюкан вівса, забезпечити одержання продукту з антиоксидантною та детоксикуючою діями, тобто функціонального харчового продукту.
- ДокументАналіз існуючих методів переробки та утилізації полімерних матеріалів(2018) Соколова, В. І.; Мадані, М. М.; Гаркович, О. Л.Сьогодні проблема переробки відходів полімерних матеріалів дуже важлива не тільки з з точки зору охорони навколишнього середовища, а також з точки зору раціонального природокористування. Це пов'язано з дефіцитом полімерної сировини та її здатністю бути значним енергетичним ресурсом. Існує багато способів подолання полімерних відходів. В статі обговорюються найпопулярніші.
- ДокументВплив мікробіологічної добавки на процес компостування харчової суміші відходів(2020) Соколова, В. І.; Крусір, Г. В.Одним із простих та безпечних методів утилізації харчових відходів є компостування, яке в природних умовах досить довготривале, а його прискорення – доволі енергомістке та призводить до економічних витрат і додаткових впливів на навколишнє середовище. Такі впливи не є бажаними для довкілля, тому актуальним є пошук нових способів прискорення процесу компостування та його поліпшення.
- ДокументДослідження ефективності препарату «Байкал ЕМ» в процесі компостування(2019) Соколова, В. І.Дослідження процесу компостування суміші харчових відходів є досить актуальним. Виробництво харчових продуктів призводить до утворення відходів, які доцільно і безпечно утилізувати природним способом – компостуванням. Експериментальні дослідження проводили паралельно в мезофільному та термофільному режимах при постійній вологості та перемішуванні. Харчова суміш, що вивчалась, складається з очистків картоплі, моркви, кабачків та листя капусти в ваговому співвідношенні 1:1:1:1. До досліджуваної суміші додавали ґрунт - чорнозем південний малогумусний. У результаті досліджень виявили, що додавання мікробіологічної добавки «Байкал ЕМ» прискорює процес дозрівання компосту та покращує його ефективність. Такий компост не містить життєздатного насіння бур'янів і патогенної мікрофлори.
- ДокументДослідження компостування харчової складової твердих побутових відходів закладів громадського харчування(2019) Крусір, Г. В.; Соколова, В. І.За даними Nielsen Census 2016-2017, лише у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі та Львові нараховується близько 11 тис. закладів громадського харчування, кожен з яких щоденно виробляє сотні кілограмів відходів. Опираючись на досвід датських вчених, які вивчали морфологічний склад харчових відходів приватних домогосподарств та врахувавши всі закономірності, можливо знайти комплексне рішення проблеми харчових відходів та ресурсоефективне та більш чисте виробництво у закладах громадського харчування.
- ДокументДослідження мікро- та макросередовища ПАТ «Коблево»(2019) Голубьонкова, О. О.; Соколова, В. І.В останній час, виноробство в Україні втрачає темп росту. Продукція ПАТ «Коблево» займає лідируюче місце на ринку в низькому та середньому ціновому сегменті. Розглянуто мікросередовище фірми та проведено аналіз макросередовища ПАТ «Коблево». Дослідження проводилось за допомогою PEST-аналізу та SWOT-аналізу.
- ДокументДослідження процесу компостування з використанням препарату «Байкал ЕМ»(2019) Соколова, В. І.Щоденно людство стикається з проблемою переробки відходів, значну частину яких складають саме харчові відходи. Одним із простих та безпечних методів утилізації харчових відходів є компостування.
- ДокументНеобхідність сортування пластику від основного потоку твердих побутових відходів(2018) Соколова, В. І.; Крусір, Г. В.
- ДокументОцінка життєвого циклу продукції ресторану методом балансових схем(2020) Соколова, В. І.; Крусір, Г. В.
- ДокументОцінка життєвого циклу продукції ресторану методом балансових схем(2021) Соколова, В. І.; Крусір, Г. В.
- ДокументПереробка харчових відходів в готельно-ресторанному комплексі(2022) Соколова, Т. І.; Крусір, Г. В.; Соколова, В. І.Із зростом попиту на послуги в сфері готельно-ресторанного бізнесу, для фахівців технології захисту навколишнього середовища, виникає ряд нових проблем з, якими вони зштовхуються щодня та вирішення, яких має буде ефективним та економічно вигідним. Першочерговою проблемою залишається переробка відходів: органічних, твердих побутових, біологічних тощо. Відходи спричиняють дискомфорт для закладів в площині отримання дозвільної документації для повноцінного функціонування підприємства та шляхів їх утилізації.
- ДокументПотенціал біотехнологічної утилізації полімерних відходів(2018) Соколова, В. І.В даній роботі розглядається потенціал біотехнологічної утилізації полімерних відходів.
- ДокументРозробка ключових елементів системи ресурсо- та енергоефективності(2019) Соколова, В. І.; Крусір, Г. В.; Шпирко, Т. В.; Кузнєцова, І. О.; Коваленко, І. В.Проведені дослідження відкривають повну картину проблем, пов’язаних з функціонуванням готельно-ресторанного комплексу. Оцінено багато факторів, які впливають на довкілля та спричиняють додаткове навантаження на атмосферу, гідросферу та літосферу. Для досліджуваного підприємства була сформована екологічна політика, використання якої дозволить знизити негативний вплив підприємства. Проаналізовано оцінку впливу готельно-ресторанного комплексу на навколишнє середовище та виставлено оцінки за бальною шкалою. За результатами дослідження зроблено висновки та надані рекомендації, щодо поліпшення рівня екологічної безпеки готельно-ресторанного підприємства.
- ДокументШляхи розвитку комунікативної підтримки здобувачів в період дистанційної освіти(2022) Соколова, В. І.; Коваленко, Н. О.; Соколова, Т. І.