Перегляд за Автор "Скляр, В. Ю."
Зараз показуємо 1 - 20 з 22
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ121632 Спосіб одержання добавки для виробництва гуми(2020) Крусір, Г. В.; Скляр, В. Ю.Спосіб одержання добавки для виробництва гуми, відповідно до якого відходи процесу гідрування рослинних олій на стадії відбілювання гідратованого саломасу термостатують при 30-50 °C, додають 1-3 мас. % 8 %-го розчину ліпази Rliizopus japonicus і проводять ферментативний гідроліз при рН 7,0, температурі 30-50 °C протягом 70-74 год.
- Документ136310 Спосіб одержання добавки для виробництва гуми(2019) Крусір, Г. В.; Скляр, В. Ю.В основу корисної моделі поставлено задачу розробити спосіб одержання добавки для виробництва гуми, в якому шляхом ферментативного гідролізу відходів виробництва рослинних олій забезпечити: - гомогенну структуру завдяки рівномірному розподілу добавки в готовому виробі, - спрощення способу та підвищення його безпечності за рахунок виключення речовин, які є небезпечними і вартість яких є досить високою.
- ДокументАнализ вторичных ресурсов плодоовощной промышленности(2018) Крусир, Г. В.; Скляр, В. Ю.В данной статье проведен анализ вторичных ресурсов плодоовощной промышленности, с целью ориентации ее технологий производства продукции на совершенствование в направлении безотходности. Рассмотрены продукты, получаемые при переработке отходов плодов и овощей, некондиционного сырья и вторичных ресурсов на консервных заводах с помощью современных технологий. Приведена общая классификация вторичного сырья плодоовощной промышленности, для совершенствования комплексного и эффективного его использования в различных отраслях народного хозяйства. Представлен схематически порядок комплексной переработки яблок, плодов и ягод, винограда, томатов.
- ДокументБізнес-планування підприємств сфери гостинності: методика та структура розробки(2021) Іванченкова, Л. В.; Скляр, В. Ю.
- ДокументВажливість викладання дисципліни «Бізнес планування в сфері гостинності» для магістрів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»(2021) Іванченкова, Л. В.; Скляр, В. Ю.
- ДокументВажливість надання першої медичної допомоги в сучасних умовах життя(2014) Скляр, В. Ю.Іноді постає питання надання першої долiкарської допомоги потерпiлим. Якщо її надають своєчасно та якiсно без нанесення шкоди потерпiлому, то надалi це є запорукою успiшного лiкування та одужання.
- ДокументДослідження попиту на ІТ-інновації підприємств готельного господарства(2022) Кравчук, Т. В.; Скляр, В. Ю.
- ДокументДослідження стабільності іммобілізованої ліпази для гідролізу жирової фракції відходів(2019) Скляр, В. Ю.Одним з найважливіших завдань харчової промисловості є розвиток та підвищення ефективності комплексної переробки сировини і відходів. В роботі розглянуто переробку відходів олійно-жирових підприємств, а саме відходів стадії деметалізації саломасу з рослинних олій. Промислові процеси збільшують схильність до дестабілізації ферментів, скорочуючи їхній промисловий термін експлуатації. Технологія іммобілізації ферментів є ефективним засобом для подолання цієї проблеми шляхом підвищення каталітичних властивостей ферментів та покращення стабільності роботи. З метою оптимізації умов ферментативного гідролізу саломаса іммобілізованою ліпазою проведено дослідження стабільності.
- ДокументДослідження умов ліполізу жирової фракції відходів(2018) Скляр, В. Ю.; Лебеденко, Т. Є.; Шпирко, Т. В.Одержані експериментальні результати дослідження свідчать про перспективність ферментолізу ліпазою Rhizopus japonicus жирової фракції відходів, які утворюються при гідруванні рослинних олій. Найбільшу активність відносно маслинової олії проявляє ліпаза Rhizopus oryzae, ліпаза Rhizopus japonicus відрізняється найбільшою активністю відносно саломасу, що пояснюється її субстратспецифічністю. Встановлено, що вміст вільних жирних кислот в гідролізаті досяг рівня насичення вже через 72 год гідролізу, а концентрація тригліцеридів впродовж цього часу гідролізу зменшилась до мінімального значення. Результати досліджень доцільно використовувати для удосконалення технології переробки відходів олійно-жирової галузі харчової та переробної промисловості.
- ДокументДослідження ферментолізу жирової фракції відходів ліпазою Rhizopus japonicus(2019) Крусір, Г. В.; Скляр, В. Ю.Мета роботи – вибір умов для продуктивного ферментолізу ліпазою мікробного походження Rhizopus japonicus жирової фракції відходів, що утворюються при гідруванні рослинних масел.
- Документ
- ДокументЗастосування віртуальних інструментів у процесі дистанційного вивчення дисципліни «Еvent-технології» на прикладі інтерактивного методу «Мозковий штурм»(2022) Скляр, В. Ю.; Кравчук, Т. В.; Халілова-Чуваєва, Ю. О.
- ДокументНауково-методичні засади оцінки бізнесу в умовах Євроінтеграції(Вид-во Іванченка І. С., 2019) Немченко, В. В.; Антонюк, О. П.; Антонюк, П. О.; Васьковська, К. О.; Зеленяк, В. В.; Євтушевська, О. О.; Іванченкова, Л. В.; Іванченков, В. С.; Купріна, Н. М.; Маркова, Т. Д.; Мельник, Ю. М.; Ощепков, О. П.; Скляр, Л. Б.; Ступницька, Т. М.; Тарасова, О. В.; Ткачук, Г. О.; Магденко, С. О.; Павленко, Г. М.; Пчелянська, Г. Б.; Стасюкова, К. В.; Баранюк, К. О.; Володіна, О. П.; Головаченко, Л. М.; Немченко, Г. В.; Бухтоярова, А. В.; Гусаченко, І. О.; Делі, В. П.; Дяуріна, Г. І.; Красножон, Т. В.; Марунич, О. С.; Півторак, В. В.; Пойшла, Т. Б.; Приймак, В. О.; Пчелянський, Д. П.; Радіонова, Г. О.; Рожовецька, О. В.; Савченко, О. А.; Скалига, А. О.; Скляр, В. Ю.; Сіденко, Ю. І.; Ткаченко, М. Ю.; Ткачук, А. В.; Хлинова, О. Й.В колективній монографії кафедри обліку та аудиту Одеської національної академії харчових технологій висвітлено теоретичні та методологічні положення стосовно проблематики оцінки бізнесу сучасного підприємства та обліково-аналітичного забезпечення інформації щодо такої оцінки.
- ДокументНауково-методичні проблеми оціночної діяльності в Україні(Каравела, 2018) Немченко, В. В.; Антонюк, О. П.; Антонюк, П. О.; Євтушевська, О. О.; Іванченкова, Л. В.; Купріна, Н. М.; Мельник, Ю. М.; Ощепков, О. П.; Палвашова, Г. І.; Скляр, Л. Б.; Стусницька, Т. М.; Тарасова, О. В.; Ткачук, Г. О.; Маркова, Т. Д.; Васьковська, К. О.; Магденко, С. О.; Пчелянська, Г. Б.; Стасюкова, К. В.; Баранюк, Х. О.; Немченко, Г. В.; Щукіна, О. В.; Головаченко, Л. М.; Братой, О. І.; Васильєва, Ю. В.; Геращенко, А. І.; Євдосюк, С. С.; Коломієць, О. С.; Котельник, І. А.; Лазаренко, В. О.; Лагодзинська, М. С.; Левинська, В. А.; Лілік, В. О.; Мазурок, Н. О.; Ніконович, Д. В.; Плиска, Т. П.; Прокопенко, О. А.; Римар, Г. А.; Скляр, В. Ю.; Стрепенюк, М. М.; Ткачук, А. В.; Чмілевська, І. В.В колективній монографії кафедри обліку та аудиту Одеської національної академії харчових технологій «Науково-методичні проблеми оціночної діяльності в Україні» висвітлюються науково-теоретичні положення організації та методології оціночної діяльності з огляду на необхідність оптимізації оціночного процесу та отримання достовірної інформації щодо справедливої вартості його об’єктів. Основний зміст монографії складається із логічно-відбудованих і пов'язаних між собою розділів, у яких розкриваються такі питання: - вивчення окремих проблем організації оціночної діяльності в Україні; - розгляд основних методичних підходів до оцінки майна, майнових прав та бізнесу в різних умовах господарювання; - обліково-аналітичний аспект процесів переоцінки активів підприємства. Практична цінність монографії полягає у тому, що результати наукових досліджень і здобутків її авторів охоплюють широке коло питань оцінки майна підприємств харчової промисловості та можуть бути корисними для організації діяльності суб’єктів, які займаються оціночною діяльністю, а також освітян, науковців і студентів економічних спеціальностей.
- ДокументПобічні продукти та відходи олійно-жирової промисловості. Напрями їх використання(2018) Скляр, В. Ю.; Крусір, Г. В.
- ДокументПодаткове законодавство та система оподаткування в Україні(2018) Скляр, Л. Б.; Скляр, В. Ю.Реформування економіки України зумовило значні зміни фінансового механізму її регулювання, зокрема податкової системи. Ця система стала однією з найважливіших у фінансових відносинах між державою і суб'єктами господарювання. До того ж вона є різноплановою і впливає практично на всі аспекти діяльності підприємств.
- ДокументПро безвідходні технології в консервному виробництві(2017) Крусир, Г. В.; Скляр, В. Ю.Комплексна переробка харчової сировини в консервній промисловості, найповніше виділення з неї всіх цінних компонентів, раціональне використання побічних продуктів і відходів виробництва є найважливішим резервом збільшення виробітку консервів і підвищення ефективності їх виробництва.
- ДокументПро важливі екологічні аспекти олійно-жирових підприємств(2018) Скляр, В. Ю.У ХХІ столітті екологічні проблеми набувають особливої актуальності у зв’язку з дефіцитом ресурсів та необхідністю збереження навколишнього середовища. Перехід харчових підприємств на безвідходну технологію має два взаємопов'язаних аспекти — економічний та екологічний.
- ДокументРозробка енергоефективної технології утилізації відходів олійно-жирової галузі(2019) Скляр, В. Ю.; Крусір, Г. В.; Коваленко, І. В.; Кузнєцова, І. О.Сучасні технології виробництва олійно-жирової продукції передбачають фільтрацію з використанням вибільних глин. Цей сорбент використовується одноразово, тому він накопичується у великих кількостях на комбінатах як побічний продукт. Даний матеріал відносять до IV класу небезпеки за його здатність до самозаймання. Тому питання щодо вирішення проблеми його утилізації є актуальним. А біотехнологічна переробка цих відходів в корисні продукти є найбільш доцільною та ефективною з точки зору енергоефективних, екологічних та економічних вимог. В статті розглядається стан ринку України, класифікація утворення відходів олійно-жирової галузі, напрями маловідходних та безвідходних технологій. Показано біотехнологічний потенціал мікробних ліпаз, перспективність та доцільність застосування біотехнологічного методу утилізації жирової фракції відходів з використанням ферментних препаратів. Розглядаються умови ферментолізу відходу виробництва саломасу та маргаринової продукції ліпазою Rhizopus japonicus, зокрема її термостабільність. Одержані результати дослідження свідчать про перспективність гідролізу ліпазою Rhizopus. Встановлено, що вміст вільних жирних кислот в гідролізаті досягає рівня насичення через 72 год ферментативного гідролізу, а концентрація тригліцеридів зменшується до мінімального значення. Термостабільність ліпази Rhizopus japonicus досягає максимального значення при 40 °С.
- ДокументРозробка способу одержання технологічної добавки з відходів олійно-жирових підприємств(2019) Скляр, В. Ю.З кожним днем відбуваються пошуки інноваційних технологій раціонального використання побічних продуктів та відходів харчових підприємств. Високий вміст жиру в складі відходів олійно-жирових підприємств дозволяє розглядати їх в якості джерела гліцеридів і жирних кислот для різних галузей промисловості.