Перегляд за Автор "Скляр, В. Ю."
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ136310 Спосіб одержання добавки для виробництва гуми(2019) Крусір, Г. В.; Скляр, В. Ю.В основу корисної моделі поставлено задачу розробити спосіб одержання добавки для виробництва гуми, в якому шляхом ферментативного гідролізу відходів виробництва рослинних олій забезпечити: - гомогенну структуру завдяки рівномірному розподілу добавки в готовому виробі, - спрощення способу та підвищення його безпечності за рахунок виключення речовин, які є небезпечними і вартість яких є досить високою.
- ДокументВажливість викладання дисципліни «Бізнес планування в сфері гостинності» для магістрів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»(2021) Іванченкова, Л. В.; Скляр, В. Ю.
- ДокументВажливість надання першої медичної допомоги в сучасних умовах життя(2014) Скляр, В. Ю.Іноді постає питання надання першої долiкарської допомоги потерпiлим. Якщо її надають своєчасно та якiсно без нанесення шкоди потерпiлому, то надалi це є запорукою успiшного лiкування та одужання.
- ДокументДослідження попиту на готельні анімаційні послуги для сімейного відпочинку(2023) Кравчук, Т. В.; Скляр, В. Ю.Розглянуто попит на готельні анімаційні послуги як однієї із форм якісного сімейного відпочинку в готелі.
- ДокументДослідження умов ліполізу жирової фракції відходів(2018) Скляр, В. Ю.; Лебеденко, Т. Є.; Шпирко, Т. В.Одержані експериментальні результати дослідження свідчать про перспективність ферментолізу ліпазою Rhizopus japonicus жирової фракції відходів, які утворюються при гідруванні рослинних олій. Найбільшу активність відносно маслинової олії проявляє ліпаза Rhizopus oryzae, ліпаза Rhizopus japonicus відрізняється найбільшою активністю відносно саломасу, що пояснюється її субстратспецифічністю. Встановлено, що вміст вільних жирних кислот в гідролізаті досяг рівня насичення вже через 72 год гідролізу, а концентрація тригліцеридів впродовж цього часу гідролізу зменшилась до мінімального значення. Результати досліджень доцільно використовувати для удосконалення технології переробки відходів олійно-жирової галузі харчової та переробної промисловості.
- Документ
- ДокументЗастосування віртуальних інструментів у процесі дистанційного вивчення дисципліни «Еvent-технології» на прикладі інтерактивного методу «Мозковий штурм»(2022) Скляр, В. Ю.; Кравчук, Т. В.; Халілова-Чуваєва, Ю. О.
- ДокументНауково-методичні засади оцінки бізнесу в умовах Євроінтеграції(Вид-во Іванченка І. С., 2019) Немченко, В. В.; Антонюк, О. П.; Антонюк, П. О.; Васьковська, К. О.; Зеленяк, В. В.; Євтушевська, О. О.; Іванченкова, Л. В.; Іванченков, В. С.; Купріна, Н. М.; Маркова, Т. Д.; Мельник, Ю. М.; Ощепков, О. П.; Скляр, Л. Б.; Ступницька, Т. М.; Тарасова, О. В.; Ткачук, Г. О.; Магденко, С. О.; Павленко, Г. М.; Пчелянська, Г. Б.; Стасюкова, К. В.; Баранюк, К. О.; Володіна, О. П.; Головаченко, Л. М.; Немченко, Г. В.; Бухтоярова, А. В.; Гусаченко, І. О.; Делі, В. П.; Дяуріна, Г. І.; Красножон, Т. В.; Марунич, О. С.; Півторак, В. В.; Пойшла, Т. Б.; Приймак, В. О.; Пчелянський, Д. П.; Радіонова, Г. О.; Рожовецька, О. В.; Савченко, О. А.; Скалига, А. О.; Скляр, В. Ю.; Сіденко, Ю. І.; Ткаченко, М. Ю.; Ткачук, А. В.; Хлинова, О. Й.В колективній монографії кафедри обліку та аудиту Одеської національної академії харчових технологій висвітлено теоретичні та методологічні положення стосовно проблематики оцінки бізнесу сучасного підприємства та обліково-аналітичного забезпечення інформації щодо такої оцінки.
- ДокументНауково-методичні проблеми оціночної діяльності в Україні(Каравела, 2018) Немченко, В. В.; Антонюк, О. П.; Антонюк, П. О.; Євтушевська, О. О.; Іванченкова, Л. В.; Купріна, Н. М.; Мельник, Ю. М.; Ощепков, О. П.; Палвашова, Г. І.; Скляр, Л. Б.; Стусницька, Т. М.; Тарасова, О. В.; Ткачук, Г. О.; Маркова, Т. Д.; Васьковська, К. О.; Магденко, С. О.; Пчелянська, Г. Б.; Стасюкова, К. В.; Баранюк, Х. О.; Немченко, Г. В.; Щукіна, О. В.; Головаченко, Л. М.; Братой, О. І.; Васильєва, Ю. В.; Геращенко, А. І.; Євдосюк, С. С.; Коломієць, О. С.; Котельник, І. А.; Лазаренко, В. О.; Лагодзинська, М. С.; Левинська, В. А.; Лілік, В. О.; Мазурок, Н. О.; Ніконович, Д. В.; Плиска, Т. П.; Прокопенко, О. А.; Римар, Г. А.; Скляр, В. Ю.; Стрепенюк, М. М.; Ткачук, А. В.; Чмілевська, І. В.В колективній монографії кафедри обліку та аудиту Одеської національної академії харчових технологій «Науково-методичні проблеми оціночної діяльності в Україні» висвітлюються науково-теоретичні положення організації та методології оціночної діяльності з огляду на необхідність оптимізації оціночного процесу та отримання достовірної інформації щодо справедливої вартості його об’єктів. Основний зміст монографії складається із логічно-відбудованих і пов'язаних між собою розділів, у яких розкриваються такі питання: - вивчення окремих проблем організації оціночної діяльності в Україні; - розгляд основних методичних підходів до оцінки майна, майнових прав та бізнесу в різних умовах господарювання; - обліково-аналітичний аспект процесів переоцінки активів підприємства. Практична цінність монографії полягає у тому, що результати наукових досліджень і здобутків її авторів охоплюють широке коло питань оцінки майна підприємств харчової промисловості та можуть бути корисними для організації діяльності суб’єктів, які займаються оціночною діяльністю, а також освітян, науковців і студентів економічних спеціальностей.
- ДокументПобічні продукти та відходи олійно-жирової промисловості. Напрями їх використання(2018) Скляр, В. Ю.; Крусір, Г. В.
- ДокументПодаткове законодавство та система оподаткування в Україні(2018) Скляр, Л. Б.; Скляр, В. Ю.Реформування економіки України зумовило значні зміни фінансового механізму її регулювання, зокрема податкової системи. Ця система стала однією з найважливіших у фінансових відносинах між державою і суб'єктами господарювання. До того ж вона є різноплановою і впливає практично на всі аспекти діяльності підприємств.
- ДокументРозробка енергоефективної технології утилізації відходів олійно-жирової галузі(2019) Скляр, В. Ю.; Крусір, Г. В.; Коваленко, І. В.; Кузнєцова, І. О.Сучасні технології виробництва олійно-жирової продукції передбачають фільтрацію з використанням вибільних глин. Цей сорбент використовується одноразово, тому він накопичується у великих кількостях на комбінатах як побічний продукт. Даний матеріал відносять до IV класу небезпеки за його здатність до самозаймання. Тому питання щодо вирішення проблеми його утилізації є актуальним. А біотехнологічна переробка цих відходів в корисні продукти є найбільш доцільною та ефективною з точки зору енергоефективних, екологічних та економічних вимог. В статті розглядається стан ринку України, класифікація утворення відходів олійно-жирової галузі, напрями маловідходних та безвідходних технологій. Показано біотехнологічний потенціал мікробних ліпаз, перспективність та доцільність застосування біотехнологічного методу утилізації жирової фракції відходів з використанням ферментних препаратів. Розглядаються умови ферментолізу відходу виробництва саломасу та маргаринової продукції ліпазою Rhizopus japonicus, зокрема її термостабільність. Одержані результати дослідження свідчать про перспективність гідролізу ліпазою Rhizopus. Встановлено, що вміст вільних жирних кислот в гідролізаті досягає рівня насичення через 72 год ферментативного гідролізу, а концентрація тригліцеридів зменшується до мінімального значення. Термостабільність ліпази Rhizopus japonicus досягає максимального значення при 40 °С.
- ДокументРозробка способу одержання технологічної добавки з відходів олійно-жирових підприємств(2019) Скляр, В. Ю.З кожним днем відбуваються пошуки інноваційних технологій раціонального використання побічних продуктів та відходів харчових підприємств. Високий вміст жиру в складі відходів олійно-жирових підприємств дозволяє розглядати їх в якості джерела гліцеридів і жирних кислот для різних галузей промисловості.
- ДокументТеоретичні аспекти метанового бродіння(2017) Скляр, В. Ю.
- ДокументІнвентаризація, як спосіб збереження майна підприємства(2019) Скляр, Л. Б.; Скляр, В. Ю.Інвентаризація - від латинського слова «іnvenire» означає виявляти, знаходити. Тобто вона, виявляє допущені розкрадання або недостачі, спростовує або підтверджує дані бухгалтерського обліку. Лише цей метод обліку встановлює відповідність між кількісною і якісною характеристикою майна, записаному у активі балансу, та зобов’язань відображених в його пасиві.