Перегляд за Автор "Седікова, І. О."
Зараз показуємо 1 - 20 з 25
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАдміністративно-територіальний поділ: досвід зарубіжних країн та проблеми вдосконалення в Україні(2019) Седікова, І. О.Розглянуто адміністративно-територіальний поділ : досвід зарубіжних країн та проблеми вдосконалення в Україні.
- ДокументАналіз організаційно–правовіх форм структурних елементів зернового ринку(2017) Седікова, І. О.Сприятливі передумови для виробництва зерна в Україні є основою формування потужної експортноорієнтованої галузі, яка може забезпечити державний бюджет стабільним джерелом надходження валюти.
- ДокументНапрями розвитку вертикально інтегрованих структур ринку зерна(2017) Седікова, І. О.
- ДокументНормативне підґрунтя активізації інноваційного розвитку підприємств(2020) Седікова, І. О.; Ступницька, М. І.
- ДокументОрганізаційно-економічний механізм функціонування підприємств зернового підкомплексу(2012) Савенко, І. І.; Седікова, І. О.Монографія присвячена вивченню стану та проблем формування організаційно-економічного механізму управління підприємствами зернопродуктового підкомплексу. В умовах ринкової економіки одним з актуальних питань для керівників підприємств є формування названого механізму, який спроможний забезпечити ефективність управління і конкурентоспроможність підприємства. Використовуючи великі масиви теоретичної та практичної інформації, автори монографії представляють різновиди механізмів, які сформувалися в процесі економічних реформ в Україні та представили власне бачення: формування організаційно-економічного механізму управління підприємствами зернопродуктового підкомплексу з урахуванням динаміки розвитку та етапів життєвого циклу підприємств. Написання монографії є важливим вкладом у вирішення проблем зернового ринку України в період наростання в світі продовольчої кризи. Для науковців, менеджерів підприємств зернопродуктовго підкомплексу, викладачів, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів економічних, технічних та технологічних спеціальностей.
- ДокументОсновні підходи майбутніх студентів до вибору ЗВО(2018) Агеєва, І. М; Савенко, І. І.; Седікова, І. О.Першорядне завдання вищої школи – допомогти студентам оволодіти засобами мислення і діяльності. Від якості організації процесу навчання багато в чому залежить подальше комфортне перебування людини в майбутній професійній діяльності.
- ДокументОсобливості законодавчого регулювання діяльності стартап-компаній в Україні(2020) Седікова, І. О.; Коренман, Є. М.
- ДокументПерспективи виробництва поновлювального, екологічно чистого біопалива в Україні(2019) Савенко, І. І.; Седікова, І. О.При спалюванні вугілля на електростанціях кожного року викидається в атмосферу десятки тисяч тонн урану та торію, багато сполук сірки та інших забруднювачів, які ведуть до захворювання легень та дихальних шляхів. Альтернативою є застосування пелет – паливних гранул, які виступають поновлюваним, екологічно чистим біопаливом, енергія якого в результаті спалювання, перетворюється в енергію тепла.
- ДокументПерспективні шляхи розвитку переробної галузі України(2016) Савенко, І. І.; Седікова, І. О.
- ДокументПроблеми кадрового забезпечення спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування»(2020) Савенко, І. І.; Седікова, І. О.
- ДокументПродовольча безпека як пріоритет агропромислової політики України(ПромАрт, 2019) Савенко, І. І.; Седікова, І. О.; Селіхов, С. В.; Бренер, О. Д.; Коренман, Є. М.; Пурцхванідзе, О. В.; Бондарь, В. А.; Дурбалова, Н. І.; Дьяченко, Ю. В.; Новічков, В. К.; Ткачук, О. В.; Ряшко, Г. М.; Седіков, Д. В.У монографії висвітлено теоретичні, методологічні та практичні питання продовольчої безпеки як пріоритетного напряму агропромислової політики України. Наведено дані про стан, внутрішніх і зовнішніх загроз продовольчої безпеки багатьох країн світу, в тому числі України. Приділено увагу методам дослідження і критеріям оцінки продовольчої безпеки, надано рекомендації щодо вирішення цієї проблеми. Монографія буде корисною науковцям та фахівцям, які переймаються економічними та технологічними проблемами галузей національної економіки України, а також аспірантам та студентам вузів України харчового спрямування.
- ДокументПублічна служба: місце в системі державного управління(2020) Седікова, І. О.
- ДокументПідходи щодо скорочення продовольчих втрат та харчових відходів в контексті стійких продовольчих систем(2020) Седікова, І. О.Сьогодні вважається, що скорочення продовольчих втрат та харчових відходів грає важливу роль в підвищенні продовольчої безпеки і зниженні впливу продовольчих систем на навколишнє середовище.
- ДокументРегулятивний компонент логістики державного господарювання як основа ринкового адміністрування зернового ринку(2018) Седікова, І. О.Досвід зерносіючих та експортуючих країн підтверджує необхідність державного регулювання процесів виробництва і розподілу зерна, формування виняткових умов розвитку зернової галузі. Державне регулювання являє собою систему впливу уповноважених державних установ, за допомогою заходів адміністративного та організаційно-правового впливу, на діяльність господарюючих суб’єктів.
- ДокументРоль інформаційної складової в системі зберігання та переробки зерна. Методологія, теорія, практика(2013) Седікова, І. О.В роботі досліджено інформаційний характер та складова управління логістичного менеджменту в системі зберігання та переробки зерна. Проведено аналіз державного регулювання інформаційних процесів. Для науковців, менеджерів підприємств зберігання та переробки зерна, ви-кладачів, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів економічних, те-хнічних та технологічних спеціальностей.
- ДокументСвітові тренди розвитку вищої освіти(2022) Седікова, І. О.; Савенко, І. І.
- ДокументТеоретико-методичні підходи до управління розвитком корпоративної культури на основі концепції зацікавлених сторін(2021) Седікова, І. О.; Бондар, В. А.
- ДокументУправління професійно–кваліфікаційним розвитком працівників на підприємствах(2017) Седікова, І. О.Унаслідок поширення глобалізацийних процесів у світі та динамічного розвитку інформаційних технологій консервативні форми функціонування промислових підприємств різних галузей втрачають свою ефективність у конкурентному ринковому середовищі та вимагають якісних змін. Саме тому управління професійно-кваліфікаційним розвитком працівників набуває значення.
- ДокументФормування конкурентних переваг підприємства : історичних аспект(2021) Седікова, І. О.; Мандрикін, Д. В.
- ДокументФормування організаційних структур управління зернопереробних підприємств на засадах логістики(2010) Седікова, І. О.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). У дисертаційній роботі досліджено теоретичні та методичні питання формування організаційних структур управління зернопереробних підприємств на засадах логістики. Основну увагу приділено методичному забезпеченню оцінки ефективності формування та функціонування організаційних структур управління зернопереробних підприємств. Розроблено методичні рекомендації із формування організаційних структур управління на засадах логістики, запропоновано шляхи вдосконалення методичних основ визначення ефективності організаційних структур управління.