Перегляд за Автор "Русєва, Я. П."
Зараз показуємо 1 - 10 з 10
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ42548 Біологічно активна добавка(2009) Черно, Н. К.; Крусір, Г. В.; Русєва, Я. П.Біологічно активна добавка, що містить біорегулятор, водорозчинні харчові волокна полісахаридів, біогерулятор і компоненти насіння, яка відрізняється тим, що як біорегулятор вона містить інгібітор трипсину, а як компоненти насіння - компоненти насіння люцерни.
- Документ42847 Спосіб одержання інгібітора трипсину(2009) Черно, Н. К.; Крусір, Г. В.; Русєва, Я. П.Спосіб одержання інгібітора трипсину, що передбачає обробку насіння зернової культури екстрагентом, відокремлення осаду, обробку осаду екстрагентом, хроматографічне очищення виділеного білка і сушіння цільового продукту, який відрізняється тим, що гомогенізоване насіння люцерни обробляють боратним буферним розчином при рН=6,1-9,2, відокремлюють осад і фракціонують білки подвійною обробкою сульфатом амоніаку, після чого видаляють сульфат амонію і здійснюють очищення білка афінною хроматографією.
- Документ45020 Комплексна біологічно активна добавка(2009) Черно, Н. К.; Крусір, Г. В.; Русєва, Я. П.Комплексна біологічно активна добавка, що містить водорозчинні харчові волокна полісахаридів, біорегулятор і компоненти насіння, яка відрізняється тим, що додатково вона містить нерозчинні харчові волокна і кверцитин, при цьому як біорегулятор вона містить інгібітор трипсину, а як компоненти насіння - компоненти насіння люцерни.
- Документ48106 Біологічно активна добавка(2010) Черно, Н. К.; Крусір, Г. В.; Русєва, Я. П.Біологічно активна добавка, що містить харчові волокна зернових культур і біорегулятор, яка відрізняється тим, що додатково містить компоненти насіння люцерни і кверцитин, а як біорегулятор вона містить інгібітор трипсину.
- Документ63014 Біологічно активна добавка(2011) Черно, Н. К.; Русєва, Я. П.Біологічно активна добавка, що містить біорегулятор, водорозчинні харчові волокна полісахариду і компоненти насіння, яка відрізняється тим, що як біорегулятор вона містить інгібітор протеаз Кунітца, як водорозчинні харчові волокна полісахариду - агар, а як компоненти насіння - компоненти бобів сої.
- Документ63015 Біологічно активна добавка(2011) Черно, Н. К.; Русєва, Я. П.Біологічно активна добавка, що містить біорегулятор, водорозчинні харчові волокна полісахариду і компоненти насіння, яка відрізняється тим, що як біорегулятор вона містить інгібітор протеаз Баумана-Бірк, як водорозчинні харчові волокна полісахариду - цитрусовий пектин, а як компоненти насіння - компоненти бобів сої.
- ДокументТехнологія білково-полісахаридних комплексів з антипротеолітичною активністю(ОНАХТ, 2010) Русєва, Я. П.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія. Дисертація присвячена розробці технології отримання білково-полісахаридного комплексу з антипротеолітичною активністю. Значна увага в роботі приділяється всебічній характеристиці інгібітору трипсину, виділеного з насіння люцерни: характеристика складу та фізико-хімічних властивостей, визначення кінетичних параметрів гідролізу казеїну трипсином в присутності інгібітору з насіння люцерни; а також дослідженню умов його іммобілізації та характеристиці отриманого білково-полісахаридного комплексу. Доведено доцільність використання білкової складової насіння люцерни як ефективного інгібітору трипсину в складі білково-полісахаридного комплексу. Інгібітор виділено зі знежиреного насіння люцерни екстракцією NaСl концентрацією 0,5 М в 0,1 М ацетатному буфері, рН 7,4. Визначено, що активною по відношенню до трипсину є альбумінова фракція насіння люцерни. Встановлено, що за фізико-хімічними показниками білок-інгібітор є стійким до дії рН та температури середовища. Охарактеризовано його амінокислотний склад та форму білкової молекули. За специфічністю дії інгібітор є монофункціональним. Здійснено іммобілізацію інгібітору трипсину насіння люцерни методом комплексоутворення з полісахаридом. Надано харатеристику складу отриманого комплексу, встановлено, що шляхом іммобілізації можна досягти значного концентрування інгібітору. Іммобілізація не призводить до зміни механізму інгібування дії трипсину. Розроблено та економічно обґрунтовано технологію отримання білково-полісахаридного комплексу з антипротеолітичною активністю. Технологія отримання комплексу включає такі основні етапи: екстракція інгібітору, його іммобілізація комплексоутворенням з полісахаридом, сушіння отриманого комплексу. Розроблено технічні умови та технологічну інструкцію на виробництво білково-полісахаридного комплексу. Реальність технології підтверджено результатами промислової апробації на біотехнологічному підприємстві. Показано можливість використання білково-полісахаридного комплексу у складі функціональних продуктів харчування.
- ДокументТехнології поводження з відходами харчових виробництв(2014) Крусір, Г. В.; Шевченко, Р. І.; Русєва, Я. П.; Кондратенко, І. П.; Крайнов, І. П.У навчальному посібнику розглянуто наукові методики визначення кількісних і якісних показників утворення, використання і витрати вторинних сировинних ресурсів на виробництво продукції. Мета посібника - дослідити, узагальнити і довести до широкого кола вчених і практиків проблеми еколого-економічної ефективності переробки вторинних сировинних ресурсів харчової та переробної промисловості, а також проблеми впливу їх на навколишнє природне середовище.
- ДокументФормування здорового способу життя через впровадження системи НАССР на харчовому виробництві(2013) Русєва, Я. П.Застосування системи HACCP на будь-якому харчовому підприємстві неможливе без впровадження і дотримання процедур, що забезпечують виконання загальних принципів гігієни харчових продуктів. Основою Системи HACCP є ідентифікація критичних контрольних точок (ККТ), для чого використовується розроблені методологічні підходи.
- ДокументШляхи переходу до енергозбереження у містах на основі технологій екологізації в містобудуванні(2016) Русєва, Я. П.В останні роки при аналізі стану нашої країни на макроекономічному рівні все ширше використовуються спеціальні терміни «енергетична безпека» і «ефективність використання електроенергії», що охоплюють весь комплекс питань, пов'язаних з надійністю енергозабезпечення, соціально-економічного розвитку держави на даний момент і перспективу.