Перегляд за Автор "Ружицька, Н. В."
Зараз показуємо 1 - 16 з 16
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ109743 Екстрактор безперервної дії для системи «Тверде тіло-рідина»(2015) Бурдо, О. Г.; Терзієв, С. Г.; Ружицька, Н. В.; Макієвська, Т. Л.Екстрактор безперервної дії для системи "тверде тіло-рідина", що містить вертикальний корпус, фільтр та магнетрони, розташовані рівномірно по висоті корпуса, який відрізняється тим, що в корпусі розташовані каскадом резонаторні камери з магнетронами, при цьому дно кожної вищої камери сполучене з верхньою поверхнею нижчої камери за допомогою шлюзів, камери та шлюзи утворюють шахту для переміщення в ній за допомогою домкрата касет із сировиною, причому кожна касета має вхідний отвір в кришці і вихідний патрубок на дні касети, який розміщено в протилежній від вхідного отвору стороні, на дні кожної касети розміщено фільтр, причому касети, патрубки і фільтри, виконані з радіопрозорого матеріалу, вхідний отвір верхньої касети сполучений з патрубком для подачі екстрагенту, а вихідний патрубок нижньої касети розташований в зоні накопичення екстракту, який має можливість відведення через вихідний патрубок, розміщений у нижній частині корпусу.
- Документ86703 Спосіб одержання ріпакової олії(2014) Бурдо, О. Г.; Бандура, В. М.; Ружицька, Н. В.; Коляновська, Л. М.1. Спосіб одержання ріпакової олії, що включає екстрагування олії шляхом обробки олієвмісної сировини низькокиплячим розчинником, відокремлення знежиреного залишку фільтрацією або центрифугуванням і наступне концентрування шляхом випаровування розчинника, який відрізняється тим, що як низькокиплячий розчинник використовують етиловий спирт, а екстрагування і концентрування проводять при обробці електромагнітним полем в мікрохвильовому діапазоні з питомою потужністю 40 - 45 Вт/кг рідини. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що екстрагування при обробці електромагнітним полем проводять при температурі кипіння екстрагента протягом 15 - 20 хв. і співвідношенні тверда фаза - екстрагент рівному 1:(5-6).
- Документ87503 Спосіб одержання комплексу олії, ароматичних та барвних речовин зі шламу кави(2014) Бурдо, О. Г.; Терзієв, С. Г.; Ружицька, Н. В.Спосіб одержання комплексу олії, ароматичних і барвних речовин зі шламу кави, що передбачає екстрагування шламу органічним розчинником, концентрування отриманого екстракту і вилучення ароматичних речовин та барвних речовин із концентрованого екстракту, який відрізняється тим, що екстрагування проводять при обробці електромагнітним полем в мікрохвильовому діапазоні з частотою 2,45 ГГц і питомою потужністю 0,1-0,2 вВт/кг суміші шламу та екстрагента при співвідношенні шлам: екстрагент 1:3, при цьому утворені пари екстрагента конденсують і повертають до екстрактора, а концентрування проводять також при обробці електромагнітним полем мікрохвильового діапазону з питомою потужністю 0,2 кВт/кг екстракту.
- Документ97751 Екстрактор безперервної дії для системи «тверде тіло-рідина»(2015) Бурдо, О. Г.; Терзієв, С. Г.; Ружицька, Н. В.; Макієвська, Т. Л.Екстрактор безперервної дії для системи "тверде тіло - рідина", що містить вертикальний корпус, фільтр та магнетрони, розташовані рівномірно по висоті корпуса, який відрізняється тим, що корпус виконано у вигляді каскаду резонаторних камер з магнетронами, при цьому дно кожної вищої камери сполучене з верхньою поверхнею нижчої камери за допомогою шлюзових каналів, які утворюють шахту для переміщення в ній за допомогою домкрата касет із сировиною, причому кожна касета має вхідний отвір в кришці і вихідний патрубок на дні касети, який розміщено в протилежній від вхідного отвору стороні, на дні кожної касети розміщено фільтр, касети, патрубки і фільтри, виконані з радіопрозорого матеріалу, вхідний отвір верхньої касети сполучається з патрубком для подачі екстрагенту, а вихідний патрубок нижньої касети розташований в зоні накопичення екстракту.
- ДокументIнновацiйнi технології в переробцi вiдходiв виробництва фруктових соків(2021) Ружицька, Н. В.
- ДокументАналіз жирнокислотного складу екстрактів та олій кави(2020) Гончаров, Д. С.; Ружицька, Н. В.; Акімов, О. В.
- ДокументЕкспериментальне моделювання процесів одержання фітоекстрактів та концентратів з ефіроолійної сировини для харчової, фармацевтичної та парфумерно-косметичної промисловості(2020) Ружицька, Н. В.; Терземан, О. Ф.; Акімов, О. В.
- ДокументКінетика процесів сушіння та екстрагування при утилізації шламу кави(ОНАХТ, 2013) Ружицька, Н. В.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. Дисертаційна робота присвячена розробці обладнання для утилізації відходів виробництва розчинної кави і одержання олії кави з використанням інфрачервоного випромінення та мікрохвильового інтенсифікатора. В ході роботи було проведено ряд досліджень процесів сушіння шламу кави в рухомому та нерухомому шарі. Визначено залежності швидкості видалення вологи зі шламу від потужності ІЧ-випрмінення, завантаженням сушильної установки, швидкістю руху дифузійного середовища та продукту відносно випромінювача. Встановлено основні кінетичні характеристики процесу. Експериментальні дослідження процесу екстрагування визначили кінетичні залежності концентрації олії від режимних параметрів та характеру екстрагенту. Встановлено, що максимальна кількість олії, що вилучається зі шламу в умовах дії мікрохвильового поля складає 20% маси шламу. Внутрішньо-, зовнішньо- та баро- дифузійні процеси враховуються з допомогою запропонованого в роботі ефективного коефіцієнта масовіддачі. На базі даних про вплив гідромодуля та температури на вихід олії було отримано коефіцієнти критеріального рівняння. На основі отриманого критеріального рівняння розроблено методику розрахунку екстрактора періодичної дії з мікрохвильовим інтенсифікатором. Стендові випробування підтвердили адекватність розроблених моделей. Отримано зразки рафінованої та ароматизованої олії кави. Результати роботи впроваджені на ПАТ «ЄННІ ФУДЗ», м. Одеса.
- ДокументМасообмінні та гідромеханічні процеси безвідходної переробки макухи амаранту(2022) Ружицька, Н. В.; Сиротюк, І. В.; Акімов, О. В.; Молчанов, М. Ю.
- ДокументМоделювання процесу вакуум-випарювання цукрових розчинів в умовах дії мікрохвильового поля(2016) Бурдо, О. Г.; Резніченко, Т. А.; Ружицька, Н. В.
- ДокументНові напрямки переробки фруктово-ягідних відходів(2022) Ружицька, Н. В.
- Документ
- ДокументПерспективи та можливості одержання крохмалю зі жмиху амарнту(2020) Ружицька, Н. В.; Акімов, О. В.
- ДокументПерспективи інтенсифікації процесів одержання ефірних олій з використанням мікрохвильових технологій(2020) Ружицька, Н. В.; Терземан, О. Ф.; Акімов, О. В.
- ДокументПроцеси вилучення протеїну з макухи амаранту(2022) Ружицька, Н. В.
- ДокументІнтенсифікація процесу екстрагування водо- та лугорозчинної фракції з макухи амаранту(2021) Ружицька, Н. В.; Акімов, О. В.