Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Ружицька, Н. В."

Зараз показуємо 1 - 11 з 11
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    87503 Спосіб одержання комплексу олії, ароматичних та барвних речовин зі шламу кави
    (2014) Бурдо, О. Г.; Терзієв, С. Г.; Ружицька, Н. В.
    Спосіб одержання комплексу олії, ароматичних і барвних речовин зі шламу кави, що передбачає екстрагування шламу органічним розчинником, концентрування отриманого екстракту і вилучення ароматичних речовин та барвних речовин із концентрованого екстракту, який відрізняється тим, що екстрагування проводять при обробці електромагнітним полем в мікрохвильовому діапазоні з частотою 2,45 ГГц і питомою потужністю 0,1-0,2 вВт/кг суміші шламу та екстрагента при співвідношенні шлам: екстрагент 1:3, при цьому утворені пари екстрагента конденсують і повертають до екстрактора, а концентрування проводять також при обробці електромагнітним полем мікрохвильового діапазону з питомою потужністю 0,2 кВт/кг екстракту.
  • Документ
    97751 Екстрактор безперервної дії для системи «тверде тіло-рідина»
    (2015) Бурдо, О. Г.; Терзієв, С. Г.; Ружицька, Н. В.; Макієвська, Т. Л.
    Екстрактор безперервної дії для системи "тверде тіло - рідина", що містить вертикальний корпус, фільтр та магнетрони, розташовані рівномірно по висоті корпуса, який відрізняється тим, що корпус виконано у вигляді каскаду резонаторних камер з магнетронами, при цьому дно кожної вищої камери сполучене з верхньою поверхнею нижчої камери за допомогою шлюзових каналів, які утворюють шахту для переміщення в ній за допомогою домкрата касет із сировиною, причому кожна касета має вхідний отвір в кришці і вихідний патрубок на дні касети, який розміщено в протилежній від вхідного отвору стороні, на дні кожної касети розміщено фільтр, касети, патрубки і фільтри, виконані з радіопрозорого матеріалу, вхідний отвір верхньої касети сполучається з патрубком для подачі екстрагенту, а вихідний патрубок нижньої касети розташований в зоні накопичення екстракту.
  • Документ
    Аналіз жирнокислотного складу екстрактів та олій кави
    (2020) Гончаров, Д. С.; Ружицька, Н. В.; Акімов, О. В.
  • Документ
    Експериментальне моделювання процесів одержання фітоекстрактів та концентратів з ефіроолійної сировини для харчової, фармацевтичної та парфумерно-косметичної промисловості
    (2020) Ружицька, Н. В.; Терземан, О. Ф.; Акімов, О. В.
  • Документ
    Кінетика процесів сушіння та екстрагування при утилізації шламу кави
    (ОНАХТ, 2013) Ружицька, Н. В.
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. Дисертаційна робота присвячена розробці обладнання для утилізації відходів виробництва розчинної кави і одержання олії кави з використанням інфрачервоного випромінення та мікрохвильового інтенсифікатора. В ході роботи було проведено ряд досліджень процесів сушіння шламу кави в рухомому та нерухомому шарі. Визначено залежності швидкості видалення вологи зі шламу від потужності ІЧ-випрмінення, завантаженням сушильної установки, швидкістю руху дифузійного середовища та продукту відносно випромінювача. Встановлено основні кінетичні характеристики процесу. Експериментальні дослідження процесу екстрагування визначили кінетичні залежності концентрації олії від режимних параметрів та характеру екстрагенту. Встановлено, що максимальна кількість олії, що вилучається зі шламу в умовах дії мікрохвильового поля складає 20% маси шламу. Внутрішньо-, зовнішньо- та баро- дифузійні процеси враховуються з допомогою запропонованого в роботі ефективного коефіцієнта масовіддачі. На базі даних про вплив гідромодуля та температури на вихід олії було отримано коефіцієнти критеріального рівняння. На основі отриманого критеріального рівняння розроблено методику розрахунку екстрактора періодичної дії з мікрохвильовим інтенсифікатором. Стендові випробування підтвердили адекватність розроблених моделей. Отримано зразки рафінованої та ароматизованої олії кави. Результати роботи впроваджені на ПАТ «ЄННІ ФУДЗ», м. Одеса.
  • Документ
    Масообмінні та гідромеханічні процеси безвідходної переробки макухи амаранту
    (2022) Ружицька, Н. В.; Сиротюк, І. В.; Акімов, О. В.; Молчанов, М. Ю.
  • Документ
    Нові напрямки переробки фруктово-ягідних відходів
    (2022) Ружицька, Н. В.
  • Документ
    Особливості проведення лабораторного практикуму з дисципліни «Процеси і апарати» у дистанційному режимі
    (2022) Ружицька, Н. В.
  • Документ
    Перспективи та можливості одержання крохмалю зі жмиху амарнту
    (2020) Ружицька, Н. В.; Акімов, О. В.
  • Документ
    Перспективи інтенсифікації процесів одержання ефірних олій з використанням мікрохвильових технологій
    (2020) Ружицька, Н. В.; Терземан, О. Ф.; Акімов, О. В.
  • Документ
    Інтенсифікація процесу екстрагування водо- та лугорозчинної фракції з макухи амаранту
    (2021) Ружицька, Н. В.; Акімов, О. В.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок