Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Пожіткова, Л. Г."

Зараз показуємо 1 - 12 з 12
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    140252 Спосіб одержання харчових волокон
    (2020) Бужилов, М. Г.; Капрельянц, Л. В.; Пожіткова, Л. Г.
    Спосіб одержання харчових волокон, що включає ферментативний гідроліз пшеничних висівок a-амілазою, інактивацію ферменту, відокремлення ферментолізату від осаду і наступну термічну обробку осаду, який відрізняється тим, що пшеничні висівки попередньо змішують з водою при гідромодулі 1:10, до суміші додають ферментний препарат амілосубтилін і проводять ферментативний гідроліз протягом 10-12 хв. за температури 68-70 °C, після цього здійснюють інактивацію ферменту протягом 10-15 хв. за температури 110-120 °C, суміш охолоджують до температури 43-45 °C, встановлюють pH 6,7-6,9, додають a-амілазу і проводять ферментативний гідроліз протягом 120-125 хв. після цього проводять інактивацію ферменту при температурі 105-110 °C, суміш охолоджують до температури 30-32 °C, ферментолізат відокремлюють від осаду, а осад сушать.
  • Документ
    140253 Спосіб одержання харчової добавки
    (2020) Бужилов, М. Г.; Капрельянц, Л. В.; Пожіткова, Л. Г.
    Спосіб одержання харчової добавки, що включає підготовку вихідної сировини, стерилізацію пшеничних висівок і живильного середовища, змішування стерильних пшеничних висівок і живильного середовища, внесення в суміш закваски Bifidobacterium bifidum культивування, введення в інокулят закваски Lactobacillus acidophilus, і повторне культивування, який відрізняється тим, що стерильні пшеничні висівки з розміром часток 1,09-1,64 мм змішують із стерильною молочною сироваткою у співвідношенні 1:10 відповідно, після цього до суміші додають закваску активізованої культури Propionobacterium Shermani у кількості 2,0*103 КУО/см3 і здійснюють культивування при температурі 30-32 °C протягом 24-25 год., до одержаного первинного інокулята додають закваску Bifidobacterium bifidum в кількості 2,0*10 КУО/см3, здійснюють культивування при температурі 37-39 °C протягом 24-25 год., до одержаного вторинного інокулята додають таку ж кількість закваски Lactobacillus acidophilus і здійснюють культивування за таких же умов.
  • Документ
    30786 Спосіб одержання соєвого молока
    (2008) Капрельянц, Л. В.; Пожіткова, Л. Г.; Євдокимова, Г. Й.
    Спосіб одержання соєвого молока, що включає замочування соєвих бобів, їх бланшування, лущення, подрібнення, послідовний ферментоліз подрібнених бобів мацеруючими ферментами, фільтрування суміші соєвих бобів та молока і пастеризацію молока, який відрізняється тим, що здійснюють ферментоліз подрібнених соєвих бобів спочатку ферментним препаратом Целюлаза-100 із розрахунку 0,5 одиниць целюлазної активності на 1 г сухих бобів при температурі 50 °С і рН=4,8 протягом 180 хвилин, а потім ферментним препаратом Пектиназа Г20х із розрахунку 1,5 одиниць пектолітичної активності на 1 г сухих бобів при температурі 45 °С і рН=5 протягом 120 хвилин.
  • Документ
    Біотрансформація рослинної сировини як метод отримання фізіологічно-функціональних харчових інгредієнтів
    (2019) Черно, Н. К.; Капрельянц, Л. В.; Озоліна, С. О.; Пожіткова, Л. Г.
    В основу дослідження покладено гіпотезу, згідно з якою безпосереднє використання харчової рослинної сировини не дозволяє у повній мірі реалізовувати потенціал її окремих компонентів. Фракціонування, яке супроводжується екстракцією вуглеводної і поліфенольної складових, буде сприяти не тільки до підвищення їх фізіологічної активності, але і дозволить використовувати їх для отримання супрамолекулярних комплексів з іншими біологічно активними речовинами, котрі мають нові властивості. Метою роботи було отримання наступних функціонально-фізіологічних інгредієнтів: ксилоолігосахаридів (КОС), фенольних сполук, супрамолекулярних комплексів, які містять ферментну і вуглеводну складові. Вивчено вплив низки факторів на ферментоліз пшеничних і житніх висівок. Доведено доцільність знекрохмалення та депротеїнізації висівок, визначено параметри обробки сировини амілазами та протеазами. Обґрунтовано параметри другого етапу обробки сировини мультиферментним препаратом з низкою активностей (геміцелюлазною, целюлазною, ксиланазною, пектинестеразною і ферулоестеразною).
  • Документ
    Дослідження умов ферментативного гідролізу біополімерів висівок
    (2020) Пожіткова, Л. Г.; Капрельянц, Л. В.; Велічко, Т. О.; Швець, Н. О.
    Багатим джерелом фізіологічно функціональних інгредієнтів в Україні є вторинні продукти переробки зерна, біотрансформація яких дає можливість отримати біологічно активні речовини різної хімічної природи з широким спектром фізіологічної дії.
  • Документ
    Мікробіологія галузі. Мікробіологія у ресторанному господарстві
    (2022) Єгорова, А. В.; Капрельянц, Л. В.; Труфкаті, Л. В.; Пожіткова, Л. Г.; Воловик, Т. М.
    Навчальний посібник написано відповідно до чинної навчальної та робочої програми дисципліни «Мікробіологія галузі», яка є однією з базових для фахової підготовки бакалаврів галузі знань 18 «Виробництво та технології» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології ресторанного бізнесу». Матеріал посібника спрямований на набуття студентами знань та практичних навичок у такій важливій сфері управління якістю харчових продуктів в ресторанному господарстві, як мікробіологічні параметри безпеки та санітарно-бактеріологічний контроль виробництва.
  • Документ
    Основні недоліки технологій «відкладеного випікання» і шляхи їх усунення
    (2017) Солоницька, І. В.; Пожіткова, Л. Г.; Добровольський, В. В.
    На сьогодні ринок заморожених напівфабрикатів хлібобулочних виробів один з тих, що найдинамічніше розвивається. Технологія приготування хлібобулочних виробів із заморожених напівфабрикатів на даний час все більш широко застосовується і реалізується в хлібопекарській промисловості України.
  • Документ
    Особливості викладання циклу біологічних дисциплін для біотехнологів
    (2019) Капрельянц, Л. В.; Пилипенко, Л. М.; Велічко, Т. О.; Килименчук, О.О.; Швець, Н. О.; Пожіткова, Л. Г.
    Навчальним планом підготовки студентів з галузі знань 16 «Хімічна біоінженерія» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» ступені «Бакалавр» передбачено викладання циклу біологічних дисциплін, а саме: «Біологія клітини та молекулярна біологія», «Біохімія», «Біологічна безпека харчових продуктів», «Загальна біотехнологія», «Мікробіологія і вірусологія», «Генетика», «Інженерна ензимологія».
  • Документ
    Показники якості та безпеки БАД на основі інкапсульованих пробіотиків
    (2020) Воловик, Т. М.; Пожіткова, Л. Г.; Капрельянц, Л. В.
    Мета роботи – дослідити основні показники якості та безпеки біологічно активних добавок на основі інкапсульованих пробіотичних культур.
  • Документ
    Створення липосомальної форми трипсину
    (2022) Капрельянц, Л. В.; Велічко, Т. О.; Килименчук, О. О.; Пожіткова, Л. Г.
  • Документ
    Ферментовані харчові волокна як стимулятор росту пробіотичних культур
    (2021) Пожіткова, Л. Г.; Труфкаті, Л. В.; Капрельянц, Л. В.
  • Документ
    Ферментолізати висівок поживне середовище для пробіотичних культур
    (2019) Бужилов, М. Г.; Капрельянц, Л. В.; Величко, Т. О.; Пожіткова, Л. Г.
    В останні роки спостерігається підвищений запит на пробіотичні продукти, що обумовлено погіршенням екологічних проблем та появою великої кількості стресових ситуацій. Одним з пріоритетних напрямків в галузі здорового харчування населення є розробка нового покоління харчових продуктів функціонального призначення, які вміщують в своєму складі про- і пребіотики, та спрямовані на укріплення захисних функцій організму і зниження ризику впливу шкідливих факторів. Мета даного дослідження – вивчення закономірностей біотрансформації полісахаридів крохмалю з пшеничних висівок під дією амілаз для отримання субстратів з подальшим культивуванням мікроорганізмів – пробіотиків.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок