Перегляд за Автор "Михайлицька, О. Р."
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВикористання фітодобавок у технології сиру «домашній»(2015) Гачак, Ю. Р.; Михайлицька, О. Р.; Криницький, Н. П.Метою проведення експериментів був пошук необхідних співвідношень «молочної основи» та вітчизняних приправ «Ароматна», «Приправа до картоплі» і «Весняна» в технології сиру «Домашній» 2, 4 та 7 % жирності та проведення комплексної оцінки дослідних зразків.
- ДокументУдосконалення технології сирів голландської групи при застосуванні мікроелементів(ОНАХТ, 2005) Михайлицька, О. Р.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 - технологія м’ясних, молочних та рибних продуктів. Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню доцільності застосування мікроелементів у технології сирів голландської групи. Вивчено вплив сполук мікроелементів феруму, кобальту, купруму, хрому і цинку на фізіолого-біохімічні, мікробіологічні та технологічні властивості молочнокислих бактерій у складі заквасок для сирів і на проходження мікробіологічних та ферментативних процесів у сирах. Експериментально встановлено оптимальні дози окремих мікроелементів для активізації мікрофлори бактеріальних композицій. На основі отриманих результатів розроблено мінеральну добавку. Доведено, що при використанні мікроелементної добавки у технології сирів голландської групи підвищується їх якість та прискорюється визрівання.