Перегляд за Автор "Лисогор, Т. А."
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ31008 Йогурт діабетичного призначення(2008) Могилянська, Н. О.; Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.Йогурт діабетичного призначення, що містить знежирене молоко, ферментний препарат β-галактозидази, харчові волокна та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що він додатково містить концентрат сироваткових білків, біологічно активну добавку "Селен Активний", вітаміни Е і С, 10 % спиртовий екстракт шипшини та суміш молочних вершків та соєвої і оливкової олій, як харчові волокна - клітковину, як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур біфідобактерій Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve та лактобактерій Streptococcus thermophillus, Lactobacfflus bulgaricus.
- Документ32195 Ферментований молочно-вівсяний напій геродієтичного призначення(2008) Дідух, Н. А.; Дідух, Г. В.; Лисогор, Т. А.1. Ферментований молочно-вівсяний напій геродієтичного призначення, що містить знежирене молоко, жировий компонент, вуглеводний компонент, вітамін Е, вітамін С та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що він додатково містить підсирну сироватку, вівсяне борошно для дитячого та дієтичного харчування, ферментний препарат b-галактозидази Ha-Lactase, біологічно активну добавку "Селен Активний", при цьому як жировий компонент він містить суміш молочних вершків, соєвої та оливкової рафінованих дезодорованих олій, як вуглеводний компонент - сироп лактулози "Лактусан", як симбіотичну закваску - закваску біфідобактерій Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis. 2. Ферментований молочно-вівсяний напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis та лактобактерії Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diaceyilactis, Leoconostoc mesenteroides у кількості 0,0010-0,0012 мас. % при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1. 3. Ферментований молочно-вівсяний напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis та Lactobacillus acidophilus у кількості 0,0010-0,0012 мас. % при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1. 4. Ферментований молочно-вівсяний напій геродієтичного призначення за п. 1, який відрізняється тим, що симбіотична закваска містить біфідобактерії Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis, лактобактерії Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diaceyilactis, Leoconostoc mesenteroides та дріжджі Saccharomices у кількості 0,0010-0,0012 мас. % при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1.
- Документ36792 Ацидофільний кисломолочний напій з підвищеними функціональними властивостями(2008) Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.; Дідух, Г. В.Ацидофільний кисломолочний напій з підвищеними функціональними властивостями, що містить нормалізоване гомогенізоване пастеризоване коров'яче молоко та чисті культури Lactobacillus acidophilus, який відрізняється тим, що додатково містить фруктозу, сироп лактулози та змішані культури біфідобактерій - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium adolescentis при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1.
- Документ36834 Біфідовмісний геродієтичний молочний напій(2008) Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.; Вікуль, С. І.Біфідовмісний геродієтичний молочний напій, що містить маслянку, знежирене молоко, жировий компонент, сироп "Лактусан", вітамін С та біологічно активну добавку "Селен Активний", який відрізняється тим, що він додатково містить вітамін Е, молочний екстракт коренів солодки голої, фруктозу та стерилізоване знежирене молоко з активізованими пробіотичними культурами Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis у співвідношенні 1:1:8, відповідно, при цьому як жировий компонент він містить суміш молочних вершків, соєвої та оливкової олій, рафінованих та дезодорованих.
- Документ36903 Біфідовмісна сметана з пробіотичними властивостями(2008) Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.; Дідух, Г. В.Біфідовмісна сметана з пробіотичними властивостями, що містить нормалізовані гомогенізовані пастеризовані вершки та симбіотичну закваску, яка відрізняється тим, що вона додатково містить фруктозу та клітковину, при цьому як симбіотичну закваску вона містить суміш трьох культур біфідобактерій - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium adolescentis зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. Cremoris - та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1 або суміш трьох культур біфідобактерій - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium breve зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. Cremoris - та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1, або суміш чистих культур Bifidobacterium bifidum зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. Cremoris - та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 1:1, або суміш чистих культур Bifidobacterium longum зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 1:1, або суміш чистих культур Bifidobacterium breve зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. cremoris та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 1:10, або суміш чистих культур Bifidobacterium adolescentis зі змішаними культурами молочнокислих лактококів - Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis та Lactococcus lactis ssp. Cremoris - та чистими культурами Leoconostoc mesenteroides при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1.
- Документ37767 Сметана діабетичного призначення(2008) Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.; Могилянська, Н. О.Сметана діабетичного призначення, що містить вершки, жирову добавку, симбіотичну закваску, яка відрізняється тим, що вона додатково містить фруктозу, біологічно активну добавку "Селен Активний", вітамін Е, вітамін С, клітковину, при цьому як жирову добавку вона містить суміш соєвої та оливкової рафінованих дезодорованих олій, як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve та Lactobacillus acidophilus.
- Документ37771 Спосіб виробництва біфідовмісного м’якого сиру(2008) Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.; Дідух, Г. В.Спосіб виробництва біфідовмісного м'якого сиру, що передбачає визрівання вихідного молока, нормалізацію, підігрівання, очищення, пастеризацію, охолодження до температури заквашування, внесення хлориду кальцію, симбіотичної закваски та молокозсідного ферменту, перемішування, сквашування, обробку згустку, видалення сироватки, формування, самопресування, соління та визрівання, який відрізняється тим, що після самопресування здійснюють пресування біфідовмісного м'якого сиру, в процесі нормалізації у молоко вносять фруктозу у кількості 0,08-0,12 мас. %, пастеризацію нормалізованого молока здійснюють при температурі 80-90 °С з витримкою 4-6 хв., охолодження пастеризованого нормалізованого молока здійснюють до температури сквашування 36-38 °С, внесення до пастеризованого охолодженого молока симбіотичної закваски, яка містить ліофільно висушені культури Lactococcus lactis ssp. Lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis, Lactococcus lactis ssp. cremoris та пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum і Bifidobacterium breve при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 10:1, здійснюють у кількості, що забезпечує концентрацію життєздатних клітин Bifidobacterium та Lactococcus у молоці 1·106 та 1·105 КУО/см3, відповідно, сквашування нормалізованого пастеризованого молока здійснюють при температурі 36-38 °С протягом 63-7,5 год., пресування біфідовмісного м'якого сиру здійснюють при тиску 2-4 МПа та температурі 15-17 °С протягом 0,5-1,5 год., соління біфідовмісного м'якого сиру здійснюють у розсолі з концентрацією кухонної солі 18-22 % при температурі 10-12 °С протягом 20-30 хв., визрівання біфідовмісного м'якого сиру здійснюють при температурі 10-12 °С та відносній вологості повітря 90-95 % протягом 3-5 діб, при цьому пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum і Bifidobacterium breve при вихідному співвідношенні культур 1:1:8, відповідно, у нормалізоване пастеризоване молоко вносять після їх адаптації до молока, яку здійснюють шляхом культивування чистих культур Bifidobacterium у стерилізованій при температурі 119-121 °С протягом 19-21 хв. молочній суміші, яка містить знежирене молоко, фруктозу та суху підсирну сироватку у кількості 97,5, 0,5 та 2,0 мас. %, відповідно, при температурі 36-38 °С протягом 11-13 год. до досягнення рН 4,6-4,7 од. з подальшим швидким охолодженням до температури 2-6 °С.