Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Крупицька, Л. О."

Зараз показуємо 1 - 11 з 11
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    107738 Композиція інгредієнтів для культивування бактерій роду Bifidobacterium
    (2016) Капрельянц, Л. В.; Труфкаті, Л. В.; Крупицька, Л. О.
    Композиція інгредієнтів для культивування бактерій роду Bifidobacterium, що містить лактозу, пептон, аскорбінову кислоту, натрій лимоннокислий тризаміщений, калій фосфорнокислий двозаміщений, магній сірчанокислий, агар-агар, дистильовану воду, стимулятор росту, яка відрізняється тим, що як стимулятор росту вона містить соєву сироватку.
  • Документ
    Біотехнологія отримання комбінованих пробіотичних препаратів
    (2017) Крупицька, Л. О.; Капрельянц, Л. В.
    Метою роботи був пошук режимів сумісного культивування і нагромадження біомаси бактеріями родів Вifidobacterium та Propionibacterium для створення комбінованих пробіотичних препаратів.
  • Документ
    Біотехнологія отримання пребіотика невуглеводної природи
    (2018) Крупицька, Л. О.; Капрельянц, Л. В.; Труфкаті, Л. В.
    Використання культуральної рідини пробіотичних мікроорганізмів з метою створення метабіотика є інноваційним напрямком при розробці безвідходного виробництва пробіотичних препаратів.
  • Документ
    Вимоги до маркування харчових продуктів в умовах глобалізаціїї економіки
    (2020) Крупицька, Л. О.; Луцькова, В. А.
    Особливої актуальності набуває питання вивчення нових законодавчих постанов для достовірної оцінки маркування харчових продуктів. Метою роботи було проаналізувати зміни у законодавчій базі щодо нових вимоги маркування харчових товарів.
  • Документ
    Вплив вторинних метаболітів Propionibacterium shermanii-PS4 на ріст Bifidobacterium bifidum-1
    (2017) Крупицька, Л. О.; Капрельянц, Л. В.
    Проведено дослідження, основна мета якого полягала у вивченні впливу культуральної рідини пропіоновокислих бактерій на ріст біфідобактерій, як основних представників нормобіоти шлунково-кишкового тракту людини.
  • Документ
    Вплив пребіотиків різної природи на приріст біомаси біфідобактерій
    (2016) Крупицька, Л. О.; Капрельянц, Л. В.
    Мета роботи - вивчення впливу пребіотиків різної природи на приріст біомаси біфідобактерій для створення синбіотика.
  • Документ
    Забезпечення ефективності самостійної роботи студентів на кафедрі товарознавства та митної справи
    (2020) Верхівкер, Я. Г.; Данилова, О. І.; Крупицька, Л. О.
  • Документ
    Методичні основи оцінювання маркування товару як важливий інструмент підготовки фахівців-товарознавців
    (2020) Луцькова, В. А.; Крупицька, Л. О.
  • Документ
    Оптимізація параметрів сумісного культивування Bifidobacterium longum-1 та Propionibacterium shermanii-4
    (2019) Крупицька, Л. О.; Капрельянц, Л. В.; Кирилов, В. Х.; Труфкаті, Л. В.
    Розробка оптимальних умов сумісного культивування біфідо та пропіоновокислих бактерій є актуальним завданням біотехнології для створення симбіотичного консорціуму. Метою роботи був підбір оптимальних умов культивування, які б дали можливість отримати максимальний вихід біомаси симбіотичного консорціуму біфідо- та пропіоновокислих бактерій та створення на їх основі біологічно активної добавки.
  • Документ
    Розробка технологій синбіотичних біологічно активних добавок
    (ОНАХТ, 2018-11-09) Крупицька, Л. О.
    Дисертація на здобуття наукового ступеню кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20. – біотехнологія. Дисертаційна робота присвячена науковому обгрунтуванню і розробці технологій отримання синбіотичних біологічно активних добавок як на основі клітинної, так і на основі безклітинної форми пробіотика. Розроблено поживне соєво-лактозне середовище культивування, де у якості стимулятору росту рослинного походження використовували соєву сироватку у кількості 3 % від загального об’єму середовища культивування. Було вивчено динаміку росту бактерій родів Вifidobacterium та Propionibacterium на розробленому соєво-лактозному середовищі. Визначено, що накопичення максимальної кількості біомаси консорциуму біфідо- та пропіоновокислих бактерій можливе за рацiнальних режимів сумісного культивуванняє на соєво-лактозному середовищі протягом 24 годин за температури 34 ºС. Дослідженно жирнокислотний склад культуральної рідини пробіотичних мікроорганізмів як в монокультурі, так і у консорціумі. За здатністю до сумісного культивування та біохімічними показниками було обрано штами B. longum - Я3 та P. shermanii - 4 для подальших досліджень та створення ефективних препаратiв для корекції дисбактеріозів ШКТ. У ході дослідницької роботи виявлено стимулюючу дію супернатанту пропіоновокислих бактерій у кількості від 2 до 3 мл на приріст біомаси бактерій роду Вifidobacterium. Доведено, що біфідогенна активність супернатанту P. shermanii - 4 зумовлена синтезом 1,4-гідроксі-2-нафтоїнової кислоти у кількості 6,7 г/л. Було рекомендовано використання 1,4-гідроксі-2-нафтоїнової кислоти у якості самостійної дієтичної добавки з вираженими пребіотичними властивостями. Проведені дослідження «in vitro» виживання біфідо- та пропіоновокислих бактерій як в монокультурі, так і у складі симбіотичного консорціуму в умовах, що імітують шлунково-кишковий тракт. Встановлено дещо вищу резистентність як біфідо- так і пропіоновокислих бактерій у складі консорціуму, ніж в монокультурі. На основі отриманих даних було розроблено біотехнологію безвідходного виробництва синбіотичних біологічно активних добавок як на основі клітинної, так і на основі безклітинних форм пробіотиків. Досліджено мікробіологічні, органолептичні та фізико-хімічні властивості отриманих продуктів. Розроблено технологічні схеми отримання продуктів. Наведено економічне обґрунтування виробництва біологічно активних добавок. Проведено медико-біологічні дослідження.
  • Документ
    Розробка технології синбіотичних біологічно активних добавок
    (2018) Крупицька, Л. О.
    Дисертаційна робота присвячена науковому обгрунтуванню і розробці технологій отримання синбіотичних біологічно активних добавок як на основі клітинної, так і на основі безклітинної форми пробіотика. Розроблено поживне соєво-лактозне середовище культивування, де у якості стимулятору росту рослинного походження використовували соєву сироватку у кількості 3 % від загального об’єму середовища культивування. Було вивчено динаміку росту бактерій родів Вifidobacterium та Propionibacterium на розробленому соєво-лактозному середовищі. Визначено, що накопичення максимальної кількості біомаси консорциуму біфідо- та пропіоновокислих бактерій можливе за рацiнальних режимів сумісного культивуванняє на соєво-лактозному середовищі протягом 24 годин за температури 34 ºС. Проведені дослідження «in vitro» виживання біфідо- та пропіоновокислих бактерій як в монокультурі, так і у складі симбіотичного консорціуму в умовах, що імітують шлунково-кишковий тракт. На основі отриманих даних було розроблено біотехнологію безвідходного виробництва синбіотичних біологічно активних добавок як на основі клітинної, так і на основі безклітинних форм пробіотиків.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок