Перегляд за Автор "Коваленко, О. В."
Зараз показуємо 1 - 6 з 6
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ83594 Спосіб одержання водорозчинного β-глюкану(2013) Черно, Н. К.; Коваленко, О. В.; Шапкіна, К. І.1. Спосіб одержання водорозчинного β-глюкану, який характеризується тим, що водонерозчинний β-глюкан клітинних стінок хлібопекарських дріжджів Saccharomyces cerevisiae піддають ферментативному гідролізу шляхом обробки його мультиферментним препаратом Rovabio Excel АР при концентрації ферменту у розчині 0,25-0,5 мг/см3 протягом 24-72 годин і співвідношенні фермент:субстрат 1:(15-45), після гідролізу суміш кип'ятять 15 хвилин, супернатан відокремлюють і сушать. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що ферментативний гідроліз проводять при Т = 37 °C і рН = 6.
- Документ86714 Спосіб одержання β-глюкану хлібопекарських дріжджів(2014) Черно, Н. К.; Коваленко, О. В.; Шапкіна, К. І.Спосіб одержання b-глюкану хлібопекарських дріжджів, що включає обробку хлібопекарських дріжджів розчином Н2О2, відокремлення осаду, обробку його розчином NaOH і оцтової кислоти та наступне сушіння цільового продукту, який відрізняється тим, що хлібопекарські дріжджі обробляють 3-24 % розчином Н2О2, а обробку розчином NaOH здійснюють в два етапи, при цьому на першому етапі осад обробляють 3-6 % розчином NaOH при гідромодулі 1:(1-2) і кімнатній температурі протягом 0,5-2,0 годин, а на другому етапі осад обробляють 3-6 % розчином NaOH при гідромодулі 1:(2-3) при 45-65 °C протягом 1,0-2,0 годин.
- ДокументБіокоректори процесів травлення(2010) Черно, Н. К.; Крусір, Г. В.; Коваленко, О. В.Монографію присвячено комплексному рішенню проблеми концентрування, стабілізації біокоректорів процесів травлення людини (рослинні ферменти та рослинні інгібітори травних ферментів) та одержання біологічно активних добавок і функціональних продуктів з їх включенням.
- ДокументТехнологія препарату пектинметилестерази томатів(ОДАХТ, 1997) Коваленко, О. В.Дисертація на здобуття наукового ступеню кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 - біотехнологія. Розроблено метод виділення препарату пектинметилестерази з томатів, зоснований на аутокаталітичному руйнуванні колоїдної системи, що супроводжується самоконцентруванням ферментів. Отримано препарат з активністю пектинметилестерази 4500 Од/г та полігалактуронази 36,3 Од/г. Досліджено його фізико-хімічні властивості. В умовах високошвидкістної рідинної хроматографії отримано субфракцію з молекулярною масою 20...37 кД та рівнем активності пектинметилестерази 50000 Од/г. Розроблено технологію отримання пектинметилестерази. Її реалізацію здійснено на Іллічівському консервному заводі. Розроблено технологічні схеми застосування препарату пектинметилестерази томатів для виробництва пектину із заданим ступенем етерифікації, освітлення яблучного соку та отримання оригінальних консервів.
- ДокументЦінова кон'юнктура продовольчого ринку України в надзвичайних ситуаціях 2020-2022 років(2023) Коваленко, О. В.; Ященко, Л. О.В роботі розглянуто проблему продовольчої безпеки в Україні в період пандемії COVID-19 та повномасштабного вторгнення. Показана динаміка зміни цін на окремі харчові продукти в зазначений період. Дано рекомендації щодо покращення продовольчої безпеки країни.
- ДокументЩодо стратегічних пріоритетів державної продовольчої політики в умовах сьогочасних викликів(2017) Коваленко, О. В.