Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Капрельянц, Л. В."

Зараз показуємо 1 - 20 з 60
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    100074 Спосіб одержання водорозчинної форми лікопіну у формі комплексу включення з b-циклодекстрином
    (2012) Капрельянц, Л. В.; Негру, І. Ф.
    Спосіб одержання водорозчинної форми лікопіну у формі комплексу включення з b-циклодекстрином, який відрізняється тим, що b-циклодекстрин розчиняють у воді при 30-60 °С, розчинений b-циклодекстрин змішують з лікопіном при їх співвідношенні 1:(1-2), суміш перемішують, після чого відокремлюють осад і висушують його при зниженому тиску.
  • Документ
    107506 Спосіб визначення біологічниї активності об’єктів природного походження
    (2015) Хомич, Г. П.; Вікуль, С. І.; Капрельянц, Л. В.; Осипова, Л. А.; Лазовська, Т. С.
    В основу винаходу поставлено задачу розробити спосіб визначення біологічної активності об'єктів природного походження, в якому шляхом зміни технології приготування дослідного зразка, а також умов проведення процесу, забезпечити високу достовірність показника біологічної активності рослинної сировини.
  • Документ
    134824 Спосіб одержання наноструктур селену
    (2019) Зикова, Н. С.; Капрельянц, Л. В.; Бурдо, О. Г.; Зиков, О. В.
    Згідно з корисною моделлю, поставлено задачу розробити покращений спосіб одержання наноструктур селену, в якому шляхом заміни середовища культивування і джерела селену, а також зміни порядку використання операції заморожування, забезпечується більш швидке отримання наноструктур селену
  • Документ
    140252 Спосіб одержання харчових волокон
    (2020) Бужилов, М. Г.; Капрельянц, Л. В.; Пожіткова, Л. Г.
    Спосіб одержання харчових волокон, що включає ферментативний гідроліз пшеничних висівок a-амілазою, інактивацію ферменту, відокремлення ферментолізату від осаду і наступну термічну обробку осаду, який відрізняється тим, що пшеничні висівки попередньо змішують з водою при гідромодулі 1:10, до суміші додають ферментний препарат амілосубтилін і проводять ферментативний гідроліз протягом 10-12 хв. за температури 68-70 °C, після цього здійснюють інактивацію ферменту протягом 10-15 хв. за температури 110-120 °C, суміш охолоджують до температури 43-45 °C, встановлюють pH 6,7-6,9, додають a-амілазу і проводять ферментативний гідроліз протягом 120-125 хв. після цього проводять інактивацію ферменту при температурі 105-110 °C, суміш охолоджують до температури 30-32 °C, ферментолізат відокремлюють від осаду, а осад сушать.
  • Документ
    140253 Спосіб одержання харчової добавки
    (2020) Бужилов, М. Г.; Капрельянц, Л. В.; Пожіткова, Л. Г.
    Спосіб одержання харчової добавки, що включає підготовку вихідної сировини, стерилізацію пшеничних висівок і живильного середовища, змішування стерильних пшеничних висівок і живильного середовища, внесення в суміш закваски Bifidobacterium bifidum культивування, введення в інокулят закваски Lactobacillus acidophilus, і повторне культивування, який відрізняється тим, що стерильні пшеничні висівки з розміром часток 1,09-1,64 мм змішують із стерильною молочною сироваткою у співвідношенні 1:10 відповідно, після цього до суміші додають закваску активізованої культури Propionobacterium Shermani у кількості 2,0*103 КУО/см3 і здійснюють культивування при температурі 30-32 °C протягом 24-25 год., до одержаного первинного інокулята додають закваску Bifidobacterium bifidum в кількості 2,0*10 КУО/см3, здійснюють культивування при температурі 37-39 °C протягом 24-25 год., до одержаного вторинного інокулята додають таку ж кількість закваски Lactobacillus acidophilus і здійснюють культивування за таких же умов.
  • Документ
    29304 Спосіб одержання харчового білкового рослинного збагачувача
    (2008) Капрельянц, Л. В.; Шпирко, Т. В.; Щапіна, О. Ф.
    Спосіб одержання харчового білкового рослинного збагачувача, що включає подрібнення, екстрагування, проведення автолізу протеолітичним ферментом рослинної сировини, який відрізняється тим, що як рослинну сировину використовують борошно гороху, при цьому активацію ендоферментів борошна гороху здійснюють протеолітичним ферментом протосубтиліном Г10х при співвідношенні фермент:субстрат 1:100 протягом 60 хвилин при температурі 40 °С.
  • Документ
    30786 Спосіб одержання соєвого молока
    (2008) Капрельянц, Л. В.; Пожіткова, Л. Г.; Євдокимова, Г. Й.
    Спосіб одержання соєвого молока, що включає замочування соєвих бобів, їх бланшування, лущення, подрібнення, послідовний ферментоліз подрібнених бобів мацеруючими ферментами, фільтрування суміші соєвих бобів та молока і пастеризацію молока, який відрізняється тим, що здійснюють ферментоліз подрібнених соєвих бобів спочатку ферментним препаратом Целюлаза-100 із розрахунку 0,5 одиниць целюлазної активності на 1 г сухих бобів при температурі 50 °С і рН=4,8 протягом 180 хвилин, а потім ферментним препаратом Пектиназа Г20х із розрахунку 1,5 одиниць пектолітичної активності на 1 г сухих бобів при температурі 45 °С і рН=5 протягом 120 хвилин.
  • Документ
    31932 Спосіб одержання синбіотичної біологічно активної добавки
    (2008) Капрельянц, Л. В.; Гоцуленко, М. І.
    Спосіб одержання синбіотичної біологічно активної добавки, що включає змішування поживного середовища з пористим сорбентом, послідовне внесення до поживного середовища бактерій-пробіотиків, їх культивування з одночасною іммобілізацією на сорбенті та ліофільне висушування препарату, який відрізняється тим, що в поживне середовище додають модифікований буряковий жом, подрібнений до розміру часток 0,1...0,25 мм при співвідношенні жом : поживне середовище 1:10, потім до поживного середовища послідовно вносять спочатку консорціум бактерій Bifidobacterium adolescentis і Bifidobacterium bifidum з титром не менше 105 КУО/г при співвідношенні до об'єму поживного середовища 1:20 та культивують 18-24 години при температурі 37±1 °С, потім додають культуру бактерій Lactobacillus acidophilus з титром не менше 106 КУО/г при співвідношенні до об'єму поживного середовища 1:20, бактерії культивують ще 18-24 години при температурі 37±1 °С та постійному перемішуванні, отриманий препарат ліофільно висушують, а як поживне середовище використовують стерилізоване знежирене молоко.
  • Документ
    39629 Спосіб одержання харчової білкової добавки
    (2009) Капрельянц, Л. В.; Гусак-Шкловська, Я. Д.
    Спосіб одержання харчової білкової добавки, що включає подрібнення зерен бобової культури, їх змішування з водою, внесення до отриманої суспензії ферментного препарату, підкислення суспензії лимонною кислотою, проведення ферментолізу, нейтралізацію ферментного препарату кристалічною содою і наступне висушування, який відрізняється тим, що в суспензію вводять ферментний препарат із пшеничних зародків з активністю 30 од/г білку при співвідношенні фермент:субстрат 1:10-12, при цьому як субстрат використовують нутовий білок, а ферментоліз проводять в два етапи: спочатку при 35-40 °С, рН=5,0-5,4 протягом 30-40 хв, а після цього при 45-50 °С і рН=7,0-7,2 протягом 4-4,5 годин, після чого суспензію нагрівають до 98-100 °С.
  • Документ
    49797 Спосіб сушіння моркви
    (2010) Капрельянц, Л. В.; Шпирко, Т. В.; Труфкаті, Л. В.; Кобєлєва, С. М.; Зеленська, Л. Д.
    Спосіб сушіння моркви, який включає інспекцію, миття, очищення, подрібнювання, бланшування в суспензії протягом 1-6 хв., що знижує вологоутримання структурних елементів клітин, сушіння, який відрізняється тим, що для бланшування використовують суспензію, яка містить біомодифікований харчовий продукт з борошна бобових культур, диспергований у воді, з масовою часткою твердої фази 0,5-2,0 %.
  • Документ
    56160 Водорозчинна форма лікопіну у формі комплексу з β-циклодекстрином
    (2011) Капрельянц, Л. В.; Негру, І. Ф.
    Водорозчинна форма лікопіну у формі комплексу включення з β-циклодекстрином.
  • Документ
    58639 Спосіб виробництва хлібобулочних виробів
    (2011) Капрельянц, Л. В.; Гусак-Шкловська, Я. Д.; Лебеденко, Т. Є.
    Спосіб приготування хлібобулочних виробів, який включає заміс тіста з пшеничного борошна вищого ґатунку, дріжджів хлібопекарських пресованих, солі, цукру, води, жирового компонента і біологічно активної добавки з нуту, виброджування, обминку, розділку, вистоювання і випічку, який відрізняється тим, що як біологічно активну добавку використовують біомодифіковане борошно нуту, а як жировий компонент використовують маргарин.
  • Документ
    66561 Спосіб отримання модифікованих рослинних фосфоліпідів
    (2012) Капрельянц, Л. В.; Шпирко, Т. В.; Щапіна, О. Ф.; Шевченко, О. В.
    Спосіб отримання модифікованих рослинних фосфоліпідів, що включає нагрівання рослинних фосфоліпідних концентратів, змішування їх з органічним розчинником, екстракцію, гідратацію із застосуванням поляризуючого агента на основі суміші янтарної і лимонної кислот у співвідношенні у суміші - 1:3, при рН 8,0, який відрізняється тим, що проводять гідроліз фосфоліпазою А2, додаючи свіжовиготовлений ферментний препарат фосфоліпази А2 в оптимальній концентрації при оптимальній температурі 65–70 °C, та екстрагування спиртом і сушіння до утворення сухого порошку.
  • Документ
    67465 Спосіб отримання капсульованого синбіотичного продукту
    (2012) Капрельянц, Л. В.; Воловик, Т. М.; Гоцуленко, М. І.
    Спосіб отримання капсульованого синбіотичного продукту, що включає приготування розчину гелеутворюючої речовини, введення капсуловмісних компонентів, вкраплювання отриманої суміші в розчин СаСl2 і наступне витримування, відокремлення утворених капсул та їх промивання, який відрізняється тим, що як гелеутворюючу речовину використовують низькометоксильований пектин, до якого додають резистентний крохмаль при співвідношенні резистентного крохмалю і низькометоксильованого пектину 1:23, до отриманої суміші додають Lactobacillus acidophilus при співвідношенні Lactobacillus acidophilus і суміші резистентного крохмалю та низькометоксильованого пектину, рівному 1:10.
  • Документ
    72471 Безалкогольний напій «Чорничка»
    (2012) Хомич, Г. П.; Капрельянц, Л. В.; Осипова, Л. А.; Лозовська, Т. С.; Гуленко, Л. А.
    Безалкогольний напій, що містить цукор, лимонну кислоту, ароматичну добавку, бензоат натрію і воду, який відрізняється тим, що він додатково містить водно-спиртовий екстракт вичавок чорниці, а як ароматичну добавку містить ароматизатор "Чорна ягода".
  • Документ
    72474 Безалкогольний низькокалорійний напій «Чорничка»
    (2012) Хомич, Г. П.; Капрельянц, Л. В.; Осипова, Л. А.; Гуленко, Л. А.
    Безалкогольний низькокалорійний напій, що містить солодкий компонент, лимонну кислоту, ароматичну добавку, бензоат натрію і воду, який відрізняється тим, що він додатково містить водно-спиртовий екстракт вичавок чорниці, як солодкий компонент містить аспартам, а як ароматичну добавку - ароматизатор "Чорна ягода".
  • Документ
    72552 Спосіб визначення біологічної активності об’єктів природного походження
    (2012) Хомич, Г. П.; Вікуль, С. І.; Капрельянц, Л. В.; Осипова, Л. А.; Лозовська, Т. С.
    Спосіб визначення біологічної активності об'єктів природного походження, що передбачає підготовку контрольного і дослідного зразків, визначення зміни оптичної густини контрольного і дослідного зразків і наступне визначення біологічної активності об'єкта по формулі, який відрізняється тим, що наважку рослинного матеріалу розтирають в присутності кварцового піску та фосфатного буферного розчину при рН 6,8-7,4, переносять за допомогою буферного розчину у мірну колбу при ступені розведення 1:(50-200), настоюють з буферним розчином 8-12 хв. і фільтрують, а підготовлений витяг розводять у дистильованій воді у співвідношенні 1:(10-100) і додають до суміші буфера і фероціаніду калію, вносять розчин NAD∙H2 і розраховують біологічну активність по відношенню зміни швидкості окислювання NAD∙H2/NAD в контрольному та дослідному зразках із урахуванням розведення, а швидкість окиснення визначають, вимірюючи оптичну густину розчинів дослідного та контрольного зразків за довжиною хвилі 325 нм і товщини поглинаючого шару 10 мм (за t=120 с).
  • Документ
    74711 Безалкогольний напій
    (2012) Хомич, Г. П.; Осипова, Л. А.; Капрельянц, Л. В.
    1. Безалкогольний напій, що містить цукор, лимонну кислоту, ароматичну добавку, бензоат натрію, барвник і воду, який відрізняється тим, що як барвник він містить водно-спиртовий екстракт вичавок чорниці, а як ароматичну добавку - водно-спиртову настоянку пелюсток троянди. 2. Безалкогольний напій за п. 1, який відрізняється тим, що він містить водно-спиртову настоянку пелюсток троянди сортів Кримська, Дамаська, Біла, Казанликська.
  • Документ
    98933 Спосіб одержання концентрату поліфенолів
    (2015) Капрельянц, Л. В.; Журлова, О. Д.
    1. Спосіб одержання концентрату поліфенолів шляхом ферментативного гідролізу висівок злакових культур, який відрізняється тим, що ферментативний гідроліз житніх або пшеничних висівок здійснюють поетапно, спочатку 0,0001-0,01 %-ою a-амілазою з активністю 2000 АО/г і 0,0001-0,01 %-ою глюкоамілазою з активністю 6000 АО/г протягом 0,5-1,0 год., після цього 0,001-0,1 %-ою протеазою з активністю 70 АО/г, далі ферменти інактивують кип'ятінням суміші протягом 8-12 хв і відокремлюють осад від супернатанту, до осаду додають 0,0001-0,1 %-ий мультиферментний препарат Viscozyme L з активністю 100 АО/г і проводять ферментативний гідроліз протягом 2-4 годин, осад відокремлюють від супернатанту, який очищають 96 %-им етанолом, осад, який утворився, відокремлюють і супернатант сушать. Концентрат містить 912 мг/г поліфенолів. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що ферментативний гідроліз проводять при 40-45 °C і гідромодулі 1: (8-12).
  • Документ
    Биоконверсия отрубей в пищевые биологически активные добавки
    (2019) Капрельянц, Л. В.; Бужилов, Н. Г.; Пожиткова, Л. Г.
    Приведены результаты исследований по разделению пшеничных отрубей на фракции методом механического рассева, определен биохимический состав отдельных фракций. Изучена возможность их использования в качестве сырья при производстве функциональных продуктов и ингредиентов. Научно обосновано использование пшеничных отрубей в качестве специфической среды для культивирования лактобактерий и бифидобактерий. Установлено влияние определенных дисперсных фракций на накопление пробиотических микроорганизмов Bifdobacterium bifdum, Lactobacillus acidophilus. Изучение процесса культивирования показало, что они хорошо потребляют питательные вещества экстрактов и накапливают до 4,6×108 КОЕ/см3 лактобактерий и 3,5×1010 ºКОЕ/см3- бифидобактерий.
  • «
  • 1 (current)
  • 2
  • 3
  • »

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок