Перегляд за Автор "Журлова, О. Д."
Зараз показуємо 1 - 6 з 6
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ107772 Спосіб одержання препарату ксилоолігосахаридів(2016) Капрельянц, Л. В.; Журлова, О. Д.1. Спосіб одержання препарату ксилоолігосахаридів, що включає подрібнення сировини, ферментативний гідроліз, обробку етанолом і висушування, який відрізняється тим, що ферментативний гідроліз пшеничних або житніх висівок здійснюють поетапно, спочатку 0,0001 0,01 %-ою a-амілазою з активністю 2000 АО/г і 0,0001 0,01 %-ою глюкоамілазою з активністю 6000 АО/г протягом 0,5-1,0 год., після цього 0,001-0,1 %-ою протеазою з активністю 70 АО/г, далі ферменти інактивують кип'ятінням суміші протягом 8-12 хв і відокремлюють осад від супернатанту, до осаду додають 0,0001-0,1 %-ий мультиферментний препарат Viscozyme L з активністю 100 АО/г і проводять ферментативний гідроліз протягом 2-4 годин, супернатант відокремлюють від осаду, після чого супернатант обробляють 96 %-им етанолом, а осад, який утворився, відокремлюють і сушать до вмісту вологи 8 %. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що ферментативний гідроліз проводять при гідромодулі 1:(8-12). 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що ферментативний гідроліз a-амілазою, глюкоамілазою і протеазою проводять при 50-55 °C. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що ферментативний гідроліз препаратом Viscozyme L проводять при 45-50 °C.
- Документ98933 Спосіб одержання концентрату поліфенолів(2015) Капрельянц, Л. В.; Журлова, О. Д.1. Спосіб одержання концентрату поліфенолів шляхом ферментативного гідролізу висівок злакових культур, який відрізняється тим, що ферментативний гідроліз житніх або пшеничних висівок здійснюють поетапно, спочатку 0,0001-0,01 %-ою a-амілазою з активністю 2000 АО/г і 0,0001-0,01 %-ою глюкоамілазою з активністю 6000 АО/г протягом 0,5-1,0 год., після цього 0,001-0,1 %-ою протеазою з активністю 70 АО/г, далі ферменти інактивують кип'ятінням суміші протягом 8-12 хв і відокремлюють осад від супернатанту, до осаду додають 0,0001-0,1 %-ий мультиферментний препарат Viscozyme L з активністю 100 АО/г і проводять ферментативний гідроліз протягом 2-4 годин, осад відокремлюють від супернатанту, який очищають 96 %-им етанолом, осад, який утворився, відокремлюють і супернатант сушать. Концентрат містить 912 мг/г поліфенолів. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що ферментативний гідроліз проводять при 40-45 °C і гідромодулі 1: (8-12).
- ДокументВибір ферментного препарату для отримання поліфенолів з пшеничних і житніх висівок(2018) Журлова, О. Д.; Капрельянц, Л. В.; Швец, Н. О.Проведено дослідження мета якого - вибір ферментного препарату для звільнення зв'язаних поліфенолів із сировини та отримання нових фізіологічно активних добавок.
- ДокументОтримання природніх ксилоолігосахаридів-пребіотиків із вторинних продуктів переробки зерна(2017) Журлова, О. Д.; Капрельянц, Л. В.Шляхом поетапного обмеженого ферментативного гідролізу пшеничних та житніх висівок були отримані препарати природніх ксилоолігосахаридів, які мають різноманіття біологічних властивостей, головною серед яких виступає пребіотична.
- ДокументПребіотичний ефект концентратів ферментованих харчових волокон висівок(2017) Журлова, О. Д.; Капрельянц, Л. В.Концентрати ферментованих харчових волокон висівок являють собою супутній продукт біотехнології отримання препарату ксилоолігосахаридів.
- ДокументРозробка біотехнології функціональних інгредієнтів із зернової сировини(ОНАХТ, 2015) Журлова, О. Д.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 - біотехнологія. Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню і розробці комплексної переробки вторинних продуктів переробки зерна у функціонально фізіологічні інгредієнти. Досліджено біохімічний склад пшеничних і житніх висівок, на підставі чого зроблено висновки про можливість їх використання як джерела для виробництва функціонально фізіологічних інгредієнтів. Обрано ферментні препарати, які здатні активно проводити деградацію полісубстратного комплексу висівок - ɑ-амілаза, глюкоамілаза, протеаза, мультиферментний препарат Viscozyme L. В умовах експерименту визначено оптимальні умови ферментолізу пшеничних і житніх висівок, за яких вихід цільових компонентів набуває максимуму. Охарактеризовано біохімічний склад та фізіологічні властивості отриманих ферментолізатів пшеничних і житніх висівок, які підтверджують доцільність використання методів біомодифікації для вилучення вуглеводно-білкової суміші, поліфенолів, ксилоолігосахаридів та активованих харчових волокон. Оптимізовано параметри процесу ферментолізу пшеничних і житніх висівок. Розроблено та економічно обгрунтовано технології отримання вуглеводно-білкового концентрату, сиропу БАВ, препарату ксилоолігосахаридів «Пребіксил™» та препарату поліфенолів «Зепофен™». Медико-біологічними дослідженнями доведено безпеку та ефективність використання препарату поліфенолів «Зепофен™» як антиоксиданта.