Перегляд за Автор "Доценко, Н. В."
Зараз показуємо 1 - 20 з 33
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАналіз способів біологічного синтезу оцтової кислоти(2022) Палвашова, Г. І.; Афанасьєва, Т. М.; Доценко, Н. В.
- ДокументБіологічно активні олігосахариди із бактеріальних клітинних стінок(2019) Безусов, А. Т.; Доценко, Н. В.Застосування нових методів, які об'єднують використання рідинної хроматографії і мас-спектрометрії високої роздільної здатності, дозволило виявити приблизно 200 унікальних структур олігосахаридів в жіночому молоці, в які входить від 3 до 22 цукрів.
- ДокументБіотехнологічна переробка промислових стоків(2019) Безусов, А. Т.; Доценко, Н. В.Мета роботи - біотехнологічна переробка промислових стоків.
- ДокументВдосконалення методології при вивчені дисципліни «Холодильна технологія»(2021) Доценко, Н. В.; Мирошніченко, О. М.; Афанасьєва, Т. А.
- ДокументВода для виготовлення і використання лікарських препаратів(2021) Коваленко, О. О.; Безусов, А. Т.; Доценко, Н. В.
- ДокументВпровадження інноваційних методів у освіту(2017) Доценко, Н. В.; Палвашова, Г. І.; Афанасьєва, Т. М.Розглянуто ефективні форми навчальної роботи з впровадженням інновацій в освітній процес і формування ключової професійної компетенції майбутніх фахівців.
- ДокументДжерела отримання хітинолітичних ферментів(2022) Безусов, А. Т.; Доценко, Н. В.; Афанасьєва, Т. М.
- ДокументДистанційне навчання – нова форма організації навчального процесу(2017) Афанасьєва, Т. М.; Доценко, Н. В.; Палвашова, Г. І.; Дроздов, О. І.Впровадженню дистанційного навчання в освітній процес сприяє бурхливий розвиток та використання різних інформаційних технологій в освітній практиці, доступність використання глобальної мережі Інтернет, її ресурсів і сервісів. Головним завданням дистанційного навчання є розвиток творчих та інтелектуальних здібностей студента за допомогою відкритого і вільного використання всіх освітніх ресурсів і програм, у тому числі, доступних в Інтернеті.
- ДокументДослідження шпинату різних термінів дозрівання для виробництва замороженого продукту(2016) Доценко, Н. В.; Подорога, В. І.Головною метою роботи було дослідження шпинату різних термінів дозрівання (осіннього та весняного) для отримання замороженого продукту з високими функціональними властивостями та збереження інтенсивного зеленого кольору, характерного для нативної си- ровини. Таким чином, досліджувались дві групи сортів шпинату: осіннього та весняного те- рміну дозрівання.
- ДокументКомп'ютерна комунікація – новий вимір у спілкуванні здобувачів та викладачів в сучасних умовах(2022) Палвашова, Г. І.; Доценко, Н. В.; Афанасьєва, Т. М.
- ДокументКомплекс кріозахисту рослинної сировини при холодильному консервуванні(ОДАХТ, 1998) Доценко, Н. В.Дисертація на здобуття наукового ступеню кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.ІЗ. - технологія консервованих продуктів. Розроблено комплекс кріозахисту рослинної сировини (на прикладі плодів айви), який складається з ряду етапів, у тому числі сортовідбору, попередньої обробки кріопротекторами та вакуумування упакованого в поліетилен продукту. Вивчено вплив попередньої обробки плодів айви захисними речовинами на структурно-механічні та хімічні зміни у процесі заморажування і холодильного зберігання. Запропоновано можливий механізм кріозахисту рослинної тканини, який забезпечує максимальну технологічну зворотність заморожування. Розроблено технологію виробництва швидкозаморожених продуктів на підставі комплексу кріозахисту та запропонована універсальна технологічна схема. Розроблена та затверджена нормативно-технічна документація на виробництво швидкозамороженої айви за новою технологією.
- ДокументКриообработка как способ снижения гликемического индекса картофелепродуктов(2018) Доценко, Н. В.; Подорога, В. И.В последнее время употребление картофелепродуктов сократилось из-за их высокой калорийности, что не соотносится с продуктами здорового питания. В статье приведены исследования способа низкотемпературной обработки продуктов из картофеля с целью снижения их гликемического индекса, а соответственно и калорийности продукта. На основании проведенных исследований можно сделать вывод, что замораживание картофеля в парах жидкого азота при температуре -900С в течении 60с и последующего его измельчения и варки позволило снизить его гликемический индекс на 12 ед. за счет увеличения устойчивости крахмала к действию пищеварительных ферментов, а также уменьшилась массовая доля сахаров после гидролиза амилазой в 2-2,7 раза. Исследования могут использоваться в производстве быстрозамороженных продуктов из картофеля недлительного хранения (до 2мес.). Технология позволяет отказаться от предварительного бланширования, изменить соотношения в структуре крахмала в пользу амилазы на 52-63%, тем самым повысить устойчивость крахмала ферментативному распаду в желудочно-кишечном тракте, что дает возможность использования такого картофеля в профилактическом и лечебном питании.
- ДокументМетодичні рекомендації для створення силабусів(2020) Іоргачова, К. Г.; Доценко, Н. В.; Радіонова, О. В.
- ДокументМікробіологічні методи сорбції важких металів при очищенні води(2021) Безусов, А. Т.; Доценко, Н. В.; Нікітчіна, Т. І.; Афанасьєва, Т. М.
- ДокументОсобливості використання інформаційних технологій у дистанційному навчанні(2018) Афанасьєва, Т. М.; Саркісян, Г. О.; Доценко, Н. В.; Палвашова, Г. І.Впровадження в навчальний процес інформаційних технологій супроводжується збільшенням обсягів самостійної роботи студентів, що потребує постійної підтримки навчального процесу з боку викладачів. З другого боку, з використанням інформаційних технологій можливості організації самостійної роботи студентів розширюються.
- ДокументОсобливості формування кадрового потенціалу закладів вищої освіти(2022) Афанасьєва, Т. М.; Палвашова, Г. І.; Доценко, Н. В.
- ДокументОсобливості хімічного складу клітинних стінок еукаріотів і прокаріотів(2020) Доценко, Н. В.Проведений аналіз з вивчення структури клітинних стінок різних біологічних об’єктів показав, що доцільно вивчати способи отримання клітинних стінок грампозитивних бактерій, як потенційного джерела біологічно активних препаратів. Саме розщеплення муреїнового каркасу клітин з вивільненням тейхоєвих кислот може бути основою для створення імуномоделюючих лікарських препаратів.
- ДокументПерспективи впровадження дуальної освіти для студентів навчальних закладів(2019) Доценко, Н. В.; Афанасьєва, Т. М.Сучасна освіта вимагає нових освітніх технологій, форм та інновацій, здатних забезпечити високу якість підготовки фахівців. Дуальна освітня система в системі вищої освіти представляє інноваційну модель організації навчального процесу у вищому навчальному закладі.
- Документ«Предметний» КВВ як інтерактивний метод навчання дисципліни «Технології харчових виробництв»(2019) Палвашова, Г. І.; Нікітчіна, Т. І.; Доценко, Н. В.Викладачі, які прагнуть пробудити інтерес студентів до дисциплін, використовують у своїй практиці гру КВВ, тема якої збігається з темою навчальної програми або відображає зміст дисципліни. Однак слід враховувати, що «предметний» КВВ можна вважати інтерактивним методом навчання тільки за умови, що підготовка до гри і сама гра повинна дотримуватися деяких вимог.
- ДокументПродовольча безпека – важлива складова морської безпеки(2021) Пилипенко, Л. М.; Верхівкер, Я. Г.; Мирошніченко, О. М.; Доценко, Н. В.Метою даної роботи є визначення взаємозв’язку морської безпеки з продовольчим забезпеченням та безпекою харчової продукції, розроблення методологічних основ встановлення автентичності або фальсифікації продукції, інтегрального визначення безпечності харчової сировини і продуктів її переробки, впливу режимів зберігання, виду пакування продукції на її якість, розроблення і впровадження сучасних прискорених методів оцінки продовольчої безпеки в галузях АПК.