Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Доценко, Н. В."

Зараз показуємо 1 - 20 з 20
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Аналіз способів біологічного синтезу оцтової кислоти
    (2022) Палвашова, Г. І.; Афанасьєва, Т. М.; Доценко, Н. В.
  • Документ
    Впровадження інноваційних методів у освіту
    (2017) Доценко, Н. В.; Палвашова, Г. І.; Афанасьєва, Т. М.
    Розглянуто ефективні форми навчальної роботи з впровадженням інновацій в освітній процес і формування ключової професійної компетенції майбутніх фахівців.
  • Документ
    Комплекс кріозахисту рослинної сировини при холодильному консервуванні
    (ОДАХТ, 1998) Доценко, Н. В.
    Дисертація на здобуття наукового ступеню кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.ІЗ. - технологія консервованих продуктів. Розроблено комплекс кріозахисту рослинної сировини (на прикладі плодів айви), який складається з ряду етапів, у тому числі сортовідбору, попередньої обробки кріопротекторами та вакуумування упакованого в поліетилен продукту. Вивчено вплив попередньої обробки плодів айви захисними речовинами на структурно-механічні та хімічні зміни у процесі заморажування і холодильного зберігання. Запропоновано можливий механізм кріозахисту рослинної тканини, який забезпечує максимальну технологічну зворотність заморожування. Розроблено технологію виробництва швидкозаморожених продуктів на підставі комплексу кріозахисту та запропонована універсальна технологічна схема. Розроблена та затверджена нормативно-технічна документація на виробництво швидкозамороженої айви за новою технологією.
  • Документ
    Криообработка как способ снижения гликемического индекса картофелепродуктов
    (2018) Доценко, Н. В.; Подорога, В. И.
    В последнее время употребление картофелепродуктов сократилось из-за их высокой калорийности, что не соотносится с продуктами здорового питания. В статье приведены исследования способа низкотемпературной обработки продуктов из картофеля с целью снижения их гликемического индекса, а соответственно и калорийности продукта. На основании проведенных исследований можно сделать вывод, что замораживание картофеля в парах жидкого азота при температуре -900С в течении 60с и последующего его измельчения и варки позволило снизить его гликемический индекс на 12 ед. за счет увеличения устойчивости крахмала к действию пищеварительных ферментов, а также уменьшилась массовая доля сахаров после гидролиза амилазой в 2-2,7 раза. Исследования могут использоваться в производстве быстрозамороженных продуктов из картофеля недлительного хранения (до 2мес.). Технология позволяет отказаться от предварительного бланширования, изменить соотношения в структуре крахмала в пользу амилазы на 52-63%, тем самым повысить устойчивость крахмала ферментативному распаду в желудочно-кишечном тракте, что дает возможность использования такого картофеля в профилактическом и лечебном питании.
  • Документ
    Особливості формування кадрового потенціалу закладів вищої освіти
    (2022) Афанасьєва, Т. М.; Палвашова, Г. І.; Доценко, Н. В.
  • Документ
    Особливості хімічного складу клітинних стінок еукаріотів і прокаріотів
    (2020) Доценко, Н. В.
    Проведений аналіз з вивчення структури клітинних стінок різних біологічних об’єктів показав, що доцільно вивчати способи отримання клітинних стінок грампозитивних бактерій, як потенційного джерела біологічно активних препаратів. Саме розщеплення муреїнового каркасу клітин з вивільненням тейхоєвих кислот може бути основою для створення імуномоделюючих лікарських препаратів.
  • Документ
    Перспективи впровадження дуальної освіти для студентів навчальних закладів
    (2019) Доценко, Н. В.; Афанасьєва, Т. М.
    Сучасна освіта вимагає нових освітніх технологій, форм та інновацій, здатних забезпечити високу якість підготовки фахівців. Дуальна освітня система в системі вищої освіти представляє інноваційну модель організації навчального процесу у вищому навчальному закладі.
  • Документ
    «Предметний» КВВ як інтерактивний метод навчання дисципліни «Технології харчових виробництв»
    (2019) Палвашова, Г. І.; Нікітчіна, Т. І.; Доценко, Н. В.
    Викладачі, які прагнуть пробудити інтерес студентів до дисциплін, використовують у своїй практиці гру КВВ, тема якої збігається з темою навчальної програми або відображає зміст дисципліни. Однак слід враховувати, що «предметний» КВВ можна вважати інтерактивним методом навчання тільки за умови, що підготовка до гри і сама гра повинна дотримуватися деяких вимог.
  • Документ
    Розробка компонентного складу консервів «Овочі гриль» з оцінкою показників якості
    (2022) Афанасьєва, Т. М.; Безусов, А. Т.; Палвашова, Г. І.; Доценко, Н. В.
  • Документ
    Розробка технологічних параметрів для нових видів полімерної тари
    (2021) Верхівкер, Я. Г.; Мирошніченко, О. М.; Доценко, Н. В.; Памбук, С. А.
  • Документ
    Самоосвіта викладача в умовах змішаної форми навчання
    (2021) Афанасьєва, Т. М.; Доценко, Н. В.; Саркісян, Г. О.
  • Документ
    Самостійність науково-дослідної роботи студентів протягом навчання
    (2018) Доценко, Н. В.; Афанасьєва, Т. М.; Мірошніченко, О. М.; Палвашова, Г. І.
    Самостійна робота є одним з найважливіших компонентів освітнього процесу, що передбачає інтеграцію різних видів індивідуальної та колективної навчальної діяльності, яка здійснюється як під час аудиторних занять так і позааудиторних.
  • Документ
    Сенсорні характеристики сортових соків
    (2023) Доценко, Н. В.; Манолі, Т. А.; Доценко, Ю. І.
    Представлено результати досліджень впливу сучасних технології у виробництві фруктових соків на формування їх сенсорних характеристик .
  • Документ
    Сертифікація систем управління технологічних виробництв
    (2022) Доценко, Н. В.; Палвашова, Г. І.
  • Документ
    Спосіб отримання олігосахаридів із бактеріальних клітин
    (2019) Безусов, А. Т.; Доценко, Н. В.
    Давно відомі цілющі властивості жіночого молока для грудних дітей. Встановлено їх дія вмістом біологічно-активних речовин молока, а саме олігосахаридів, до складу яких входять N-ацетилглюкозамін, ацетилнейрамінова кислота, фукоза.
  • Документ
    Технологія консервованих продуктів
    (2017) Безусов, А. Т.; Верхівкер, Я. Г.; Сторожук, В. М.; Нікітчіна, Т. І.; Палвашова, Г. І.; Мирошниченко, О. М.; Доценко, Н. В.; Пилипенко, І. В.; Ільєва, О. С.; Афанасьєва, Т. М.; Біленька, І. Р.
    У навчальному посібнику наведено лабораторні роботи з визначення якості та технологічних властивостей сировини, напівфабрикатів і готових виробів консервного виробництва; визначення впливу технологічних параметрів виробництва консервованої продукції, співвідношення рецептурних компонентів, вибір консервної тари на фізико- хімічні властивості та показники якості напівфабрикатів і готових консервованих продуктів; вивчення способів інтенсифікації технологічних процесів і поліпшення якісних характеристик консервованих продуктів; представлені сучасні прилади та методи визначень багатокомпонентних дисперсних систем. У посібник включені методичні вказівки щодо виконання лабораторних робіт, основні методи з оцінки якості сировини та готової продукції відповідно до вимог стандартів. Для виготовлення консервів високої якості головним завданням виробничого контролю є перевірка точного дотримання режимів за всіма технологічними процесами. Подано методичні вказівки до проведення дослідів для встановлення різних фізико-хімічних факторів, що впливають на технологічний процес, від яких залежить якість продукту, а також методи отримання деяких харчових продуктів з контролем технологічного процесу. Стерилізація (пастеризація) консервів за науково розробленими режимами є основою забезпечення високих санітарно-гігієнічних показників їхньої якості. Режими термічного консервування повинні гарантувати відсутність патогенних і токсичних мікроорганізмів та мікрофлори, яка викликає псування продуктів. У лабораторному практикумі детально описано порядок розробки режимів термічного консервування і методи визначення потрібної і фактичної летальності. Сучасна підготовка студентів потребує їх ознайомлення з передовими технологіями, які застосовуються на вітчизняних та світових консервних підприємствах. Тому розроблений на кафедрі лабораторний практикум дозволить студентам, бакалаврам та магістрам ознайомитися з різними технологічними прийомами при виробництві готової консервованої продукції та використовувати отримані знання на практиці після отримання вищої освіти. Для студентів I-IV освітньо-кваліфікаційних рівнів, що навчаються за спеціальністю «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів», може бути корисним для аспірантів і інженерно-технічних працівників консервної промисловості.
  • Документ
    Технологія одержання асоціацій клубенькових бактерій з рослинними клітинами
    (2021) Безусов, А. Т.; Мирошніченко, О. М.; Нікітчіна, Т. І.; Доценко, Н. В.
  • Документ
    Технологія проблемного навчання для магістрів, як чинник розвитку творчих здібностей випускників
    (2017) Палвашова, Г. І.; Доценко, Н. В.; Нікітчіна, Т. І.
    Технології проблемного навчання через свою наближеність до конкретних виробничих ситуацій чи конкретних технологій,сприяють активізації творчих здібностей випускників, підтримують пізнавальну цікавість, забезпечують їх позитивний емоційний настрій та високі результати при навчанні.
  • Документ
    Ферментативний гідроліз полісахаридів клітинних стінок Lactobacillus
    (2020) Доценко, Н. В.; Нікітчіна, Т. І.
    В роботі було досліджено умови проведення ферментативного гідролізу полісахаридів бактерії роду Lactobacillus. Дослідження підтвердили, що автоліз та ферментативний гідроліз бактеріальної клітини дозволяє отримати концентрат з високою біологічною активністю.
  • Документ
    Іммобілізовані ферменти та клітини активного мулу
    (2021) Безусов, А. Т.; Коваленко, О. О.; Доценко, Н. В.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок