Перегляд за Автор "Дишкантюк, О. В."
Зараз показуємо 1 - 13 з 13
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ108228 Композиція інгредієнтів для приготування сорбету(2016) Дишкантюк, О. В.; Калугіна, Ю. Г.Композиція інгредієнтів для приготування сорбету, що містить йодовмісний компонент, солодкий компонент, лимонний сік, добавки і воду, яка відрізняється тим, що як йодовмісний компонент вона містить плоди фейхоа, перетерті із цукром, як добавки порошок кардамону і коріння імбиру, а як солодкий компонент цукор-пісок.
- Документ127581 Суміш пряно-ароматичних трав для приготування курячого філе за технологією «Sous Vide»(2018) Дишкантюк, О. В.; Вікуль, С. І.; Яворська, Я. Л.Суміш пряно-ароматичних трав для приготування курячого філе за технологією "Sous Vide", що містить розмарин, тим'ян, куркуму, гвоздику та мускатний горіх.
- Документ144539 Сирний продукт з антиканцерогенною властивістю(2020) Іванова, Л. О.; Дишкантюк, О. В.1. Сирний продукт, що містить білок молочний, жир молочний і соєвий компонент, який відрізняється тим, що він додатково містить антиканцерогенний компонент і смакову добавку, як соєвий компонент, продукт містить соєве молоко, як молочний білок і молочний жир - сир знежирений з кислотністю 174 °C. 2. Сирний продукт за п. 1, який відрізняється тим, що як антиканцерогенний компонент він містить 0,5-1,5 г порошку куркуми або 6-9 г лляного насіння. 3. Сирний продукт за п. 1, який відрізняється тим, що як смакову добавку містить мед.
- Документ98928 Спосіб одержання антоціанового барвника(2015) Дишкантюк, О. В.; Москвічова, О. М.Спосіб одержання антоціанового барвника, що включає змішування подрібнених вичавків ягід темних сортів з екстрагентом у вигляді суміші гліцерину і води з додаванням кислоти, екстрагування при перемішуванні і наступне відокремлення барвника від твердої фракції, який відрізняється тим, що змішуванню піддають вичавки, попередньо заморожені, а до суміші сировини та екстрагента додають лимонну кислоту в кількості 5-15 % до маси екстрагента, при цьому сировину змішують з екстрагентом з розрахунку 1-10 см3 на 1 г сировини.
- ДокументБіотехнологія отримання молочної кислоти та її солей на основі вторинних продуктів переробки зерна(ОДАХТ, 2000) Дишкантюк, О. В.Дисертація на здобуття ученого ступеня кандидата технічних наук за фахом 03.00.20 - біотехнологія. Дисертація присвячена розробці біотехнології отримання молочної кислоти і її солей. У дисертаційній роботі проведена порівняльна оцінка кислотоутворюючої активності 15 штамів молочнокислих бактерій. Встановлено умови їхнього культивування на середовищах різного походження. На основі аналізу хімічного складу зернових мучок показано можливість застосування їх у якості вуглеводного субстрату для біосинтезу молочної кислоти лактобацилами. Показано доцільність використання суміші ячмінної та пшеничної мучок, яка є більш збалансованою за сахарами та вітамінами група В, порівняно з вихідними мучками. Вивчено процес ферментативної біоконверсії полісахаридів крохмалю зернових мучок та їх сумішей власними ферментними системами та амілазами : амілосубтиліном Г10Х, амілоризином П10Х та ячмінним солодом. Досліджено динаміку накопичення лактату кальцію і клітин молочнокислих бактерій на ферментолізатах зернових мучок. Розроблене й оптимізоване живильне середовище для молочнокислих бактерій на основі ферментолізатів зернових мучок. Проведено промислову апробацію розроблених технологій на “Одеському підприємстві по виробництву бактерійних препаратів”.
- ДокументЗастосування полімерних упаковок в технології Sous Viede(2017) Дишкантюк, О. В.; Андріянова, А. І.Одна з основних функцій сучасної упаковки – не просто захист продукту від зовнішніх впливів, а зміна характеру взаємодії продукту з навколишнім середовищем.
- ДокументКластерний підхід щодо управління гостинністю(2018) Дишкантюк, О. В.Однією з умов підвищення конкурентоздатності економіки України та інтенсифікації механізмів державного і приватного партнерства є розвиток територіальних кластерів.
- ДокументПерспективи впровадження в Україні системи послуг «All Inclusive»(2019) Дишкантюк, О. В.В сучасній ринковій економіці важливу роль відіграє сфера гостинності. Розвиток індустрії гостинності в Україні потребує комплексного вирішення проблем ринку послуг та вражень, який почав приближатися до світових стандартів. Україна має потужний курортно-рекреаційний потенціал, ефективне освоєння якого може стати вагомим внеском в розвиток національної економіки. Актуальним напрямом досліджень є комплексний аналіз системи «Все включене» («All Inclusive») в сфері гостинності в аспекті економіки вражень та визначення перспектив застосування даної системи в Україні. На основі проведених досліджень можливо зробити висновок щодо можливості та доцільності впровадження формули «Все включене» в умовах України.
- ДокументТуристичне країнознавство(Вид. Грінь Д.С., 2013) Семенов, В. Ф.; Дишкантюк, О. В.; Олійник, В. Д.У навчальному посібнику вміщується інформація про особливості розвитку суспільства, сучасний стан економіки, культури, туризму і рекреації в різних туристичних регіонах і окремих країнах Світу. Аналізується туристична привабливість регіонів і країн Світу, розглядаються туристичні ресурси найбільш привабливих країн, причинно-наслідкові особливості формування відомих туристичних дестинацій, тенденції розвитку туризму у світовому просторі. Навчальний посібник умовно складається з двох частин: у першій - розглядаються основні теоретичні засади загального та туристичного країнознавства, предмет, об'єкт, основні поняття і категорії дисципліни, розкривається економічна, соціальна, культурна картина сучасного Світу, аналізується сутність процесів глобалізації і регіоналізації. У другій частині містяться характеристики країн світу, їхніх туристичних районів та найбільш привабливих туристичних об'єктів. Для закріплення навчального матеріалу після кожної теми наводяться контрольні запитання й тести. Посібник включає також довідковий матеріал (6 додатків). Навчальний посібник «Туристичне країнознавство» призначається для студентів вищих навчальних закладів, які вивчають туризм, економіку та управління туризмом, готельну та ресторанну справу.
- ДокументФактори формування гастрономічного бренду Одеського регіону(2019) Харенко, Д. О.; Дишкантюк, О. В.; Саламатіна, С. Є.Актуальним питанням залишається дослідження процесу формування гастрономічного бренду з метою посилення привабливості туристичної дестинації.
- ДокументФінансово-економічні аспекти регулювання індустрії гостинності(2016) Дишкантюк, О. В.Регулювання фінансово-економічних відносин в індустрії гостинності є важливою складовою, що забезпечує її розвиток і виступає в якості основного інструменту її функціонування.
- ДокументІнноваційно-інвестиційний розвиток бізнес-структур в Україні(ФОП Гуляєва В.М., 2019) Басюркіна, Н. Й.; Вігуржинська, С. Ю.; Горбаченко, С. А.; Дишкантюк, О. В.; Карпинська, Г. В.; Константинова, Т. В.; Кривоногова, I. Г.; Лайко, О. I.; Макаринська, А. В.; Мурзановський, Г. М.; Немченко, Г. В.; Савченко, Т. В.; Саінчук, А. О.; Свистун, Т. В.; Солоницька, I. В.; Соц, С. М.; Талпа, В. П.; Турленко, Н. В.; Чехович, З. В.У монографії розглянуто теоретичні і прикладні питання інвестиційних процесів, які відбуваються в економіці, зокрема, в аспекті реформування економіки України. Розкрито інноваційний розвиток харчових, переробних і аграрних виробництв, морегосподарського комплексу, готельно-ресторанного бізнесу, торгівлі харчовими продуктами в Україні та її регіонах. Досліджено напрями інвестиційного розвитку ринків продовольчої сировини, продовольства і послуг. Висвітлено перспективні напрями розвитку бізнесу в Україні на інноваційній основі. Обгрунтовано пропозиції стосовно розвитку бізнес-структур в умовах децентралізації. Видання рекомендується для наукових співробітників, керівників і фахівців підприємств АПК, харчової промисловості, морегосподарського комплексу, ресторанного бізнесу, торгівлі, студентів вищих навчальних закладів.
- ДокументІнноваційні механізми управління дестинаціями гастрономічного туризму(2018) Дишкантюк, О. В.; Івичук, Л. М.Оскільки гастрономія відіграє важливу роль у визначенні місця призначення туристів, створення гастрономічних вражень стає частиною розвитку туристичних напрямків.