Перегляд за Автор "Воловик, Т. М."
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ67465 Спосіб отримання капсульованого синбіотичного продукту(2012) Капрельянц, Л. В.; Воловик, Т. М.; Гоцуленко, М. І.Спосіб отримання капсульованого синбіотичного продукту, що включає приготування розчину гелеутворюючої речовини, введення капсуловмісних компонентів, вкраплювання отриманої суміші в розчин СаСl2 і наступне витримування, відокремлення утворених капсул та їх промивання, який відрізняється тим, що як гелеутворюючу речовину використовують низькометоксильований пектин, до якого додають резистентний крохмаль при співвідношенні резистентного крохмалю і низькометоксильованого пектину 1:23, до отриманої суміші додають Lactobacillus acidophilus при співвідношенні Lactobacillus acidophilus і суміші резистентного крохмалю та низькометоксильованого пектину, рівному 1:10.
- ДокументВплив біополімерного комплексу з насіння гарбуза на культивування молочнокислих бактерій(2022) Килименчук, О. О.; Єгорова, А. В.; Воловик, Т. М.; Євдокимова, Г. Й.
- ДокументКонтроль гігієнічного стану поверхонь біолюмінесцентним експрес-методом(2020) Воловик, Т. М.
- ДокументМікробіологія галузі. Мікробіологія у ресторанному господарстві(2022) Єгорова, А. В.; Капрельянц, Л. В.; Труфкаті, Л. В.; Пожіткова, Л. Г.; Воловик, Т. М.Навчальний посібник написано відповідно до чинної навчальної та робочої програми дисципліни «Мікробіологія галузі», яка є однією з базових для фахової підготовки бакалаврів галузі знань 18 «Виробництво та технології» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології ресторанного бізнесу». Матеріал посібника спрямований на набуття студентами знань та практичних навичок у такій важливій сфері управління якістю харчових продуктів в ресторанному господарстві, як мікробіологічні параметри безпеки та санітарно-бактеріологічний контроль виробництва.
- ДокументМікробіолочна безпека в готельно-ресторанній справі: особливості навчання(2022) Воловик, Т. М.; Єгорова, А. В.; Євдокимова, Г. Й.
- ДокументРозробка технології інкапсулювання пробіотичних мікроорганізмів(ОНАХТ, 2012) Воловик, Т. М.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 - біотехнологія. Дисертаційна робота присвячена науковому обґрунтуванню, розробці технології отримання інкапсульованих БАД з пробіотичними та синбіотичними властивостями. На першому етапі роботи визначено умови культивування лактобактерій на знежиреному молоці, а біфідобактерій - на кукурудзяно-лактозному середовищі. Обґрунтовано вибір низькоетерифікованого пектину як захисного середовища для пробіотичних мікроорганізмів. Експериментально визначено кількість внесеної закваски пробіотичних культур в розчин пектину, що дозволяє отримати гелеві гранули сферичної форми. Доведено можливість використання резистентного крохмалю як пребіотичного компоненту. Досліджено захисні властивості пектинових та пектин-крохмальних гранул до несприятливих умов шлунково-кишкового тракту. Розроблена нормативна документація, технологічна схема і економічне обґрунтування отриманих інкапсульованих БАД пробіотичного та синбіотичного характеру. Проведена промислова апробація, яка підтвердила можливість випуску даних БАД на вітчизняному устаткуванні.
- ДокументСучасний біолюмінесцентний метод оцінки безпечності води(2020) Воловик, Т. М.; Єгорова, А. В.; Труфкаті, Л. В.В даній роботі розглядається визначення ступеня органічного та мікробного забруднення води біолюмінесцентним та класичним методами.