Перегляд за Автор "Борта, А. В."
Зараз показуємо 1 - 20 з 21
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАналіз ефективності відвантаження зерна на водний транспорт на ТОВ «Укрелеваторпром»(2019) Шпак, В. М.; Станкевич, Г. М.; Кац, А. К.; Борта, А. В.Впродовж останніх років на ТОВ «Укрелеваторпром» спільно з науковцями та студентами ОНАХТ проводяться роботи з дослідження ефективності ліній приймання та відпускання зерна різними видами транспорту, зокрема водного, який забезпечує експортну складову діяльності підприємства.
- ДокументАналіз товарної якості зернових та олійних культур після зберігання в полімерних зернових рукавах у зимовий період(2018) Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.; Желобкова, М. В.Зберігання зерна в полімерних зернових рукавах є перспективним напрямком розвитку технології альтернативного зберігання зерна, який дозволяє максимально ефективно використовувати власні потужності підприємств для зберігання та доробки зерна власного виробництва.
- ДокументВизначення впливу зовнішніх факторів на температуру зерна, що зберігається в металевих силосах(2016) Шпак, В. М.; Страхова, Т. В.; Борта, А. В.На даний час надзвичайно важливим для сучасних елеваторів є встановлення можливих максимальних термінів зберігання зерна в металевих силосах. До основних методів визначення стану зерна, що зберігається в силосах на підприємстві є контроль його температури, найважливішого параметра, що характеризує умови зберігання насіння та зерна.
- ДокументВимоги до якості пивоварного ячменю як несолодженої сировини у виробництві пива(2021) Мельник, І. В.; Борта, А. В.; Ульянов, М. Д.
- ДокументВплив електромагнітного поля на харчові та насіннєві властивості зерна пшениці(2022) Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.; Ковра, Ю. В.
- ДокументВплив транспортно-технологічних операцій на травмування зерна кукурудзи(2019) Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.; Страхова, Т. В.; Желобкова, М. В.За останні десятиліття ринок кукурудзи став одним із найбільш важливих та досить вагомих сегментів вітчизняної агропродовольчої системи, зайнявши чільне місце як драйвер розвитку стратегічних видів продукції поряд із пшеницею, соєю, соняшником, ріпаком та іншими сільськогосподарськими культурами. Нині кукурудза є другою за площею посіву сільськогосподарською культурою у структурі зернових після пшениці, що безпосередньо формує експортний потенціал аграрної галузі країни та є основою забезпечення її продовольчої і економічної безпеки.
- ДокументДосвід передових підприємств галузі - у навчальний процес(2019) Станкевич, Г. М.; Страхова, Т. В.; Борта, А. В.; Овсянникова, Л. К.Україна за своїм природно-ресурсним та аграрним потенціалом посідає провідне місце серед країн світу. Сприятливі кліматичні умови і якісні земельні ресурси зумовлюють значний потенціал агропромислового комплексу України. Продукція сільського господарства є ресурсною складовою виробництва у різних галузях національного господарства, а її експорт - однією з найважливіших статей зовнішньої торгівлі країни.
- ДокументДослідження мікробіологічного стану зерна кукурудзи при зберіганні в анаеробних умовах(2020) Желобкова, М. В.; Борта, А. В.В даній роботі дослідили мікробіологічний стан зерна кукурудзи підвищеної вологості для обґрунтування термінів його безпечного зберігання у анаеробних умовах.
- ДокументЗалежність фізико-технологічних характеристик зерна кукурудзи від вологості(2019) Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.; Страхова, Т. В.; Желобкова, М. В.Досліджено вплив вологості на фізико-технологічні властивості зерна кукурудзи. У кожному зразку було визначено: натуру, масу 1000 зернин, шпаруватість, істинний об’єм, кут природного укосу, коефіцієнт зовнішнього тертя спокою по пластмасі та гумі, коефіцієнт зовнішнього тертя руху та ін. [1]. Фізико-технологічні характеристики зразків кукурудзи були вивчені і визначені у діапазоні вологості зерна 13…28 %.
- ДокументЗберігання зерна(2015) Яковенко, А. І.; Борта, А. В.Наведено теоретичні основи, експериментальна база та методики проведення лабораторних робіт з визначення фізичних та фізіологічних показників якості зернових мас при зберіганні, визначення зараженості зерна шкідниками хлібних запасів та заходи боротьби з ними, порядок проведення та оформлення документації з кількісно-якісного обліку зерна. Описи експериментальних установок та методик виконання лабораторних робіт враховують специфіку майбутньої професії студентів. Для студентів вищих навчальних закладів професійного спрямування «Харчова технологія та інженерія». Може бути корисним для магістрів, аспірантів та працівників промисловості, що займаються післязбиральною обробкою, зберіганням та переробкою зерна.
- ДокументЗберігання зерна в металевих силосах(2021) Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.; Страхова, Т. В.; Шпак, В. М.
- ДокументИсследование влияния температурных условий на сохранность зерна в металлических силосах(2018) Страхова, Т. В.; Борта, А. В.; Шпак, В. Н.; Рабович, О. Н.Цель исследований - определение максимально допустимых сроков хранения зерна разных культур и динамики качества в экстремальных условиях, которые могут возникнуть в зерновой массе, хранящейся в металлических силосах летом или зимой (экстремально высокие или экстремально низкие температуры окружающей среды) за счет изучения неисследованных в настоящее время температурных диапазонов.
- ДокументНа часі впровадження у навчальний процес проєктування сучасних кукурудзо-калібрувальних заводів(2021) Страхова, Т. В.; Борта, А. В.
- ДокументОрганізація дистанційної НДР студентів(2017) Станкевич, Г. М.; Страхова, Т. В.; Борта, А. В.Організація дистанційної НДР студентів є важливим чинником підвищення ефективної професійної підготовки майбутнього фахівця у вищому навчальному закладі передусім тому, що передбачає індивідуалізацію навчання, дає змогу реалізовувати особистісне орієнтоване навчання, розширює обсяг знань, умінь та навичок студентів, сприяє формуванню активності, ініціативи, допитливості, розвиває творче мислення, спонукає до самостійних пошуків.
- ДокументОсобенности хранения и использования свежеубранного зерна при производстве комбикормов(2016) Борта, А. В.Процесс дозревания свежеубранного зерна и его особенности.
- ДокументОсобливості організації НДРС на кафедрі технології зберігання зерна(2018) Страхова, Т. В.; Борта, А. В.Науково-дослідна робота студентів закладу вищої освіти є одним із напрямів їх самостійної роботи, важливим чинником підготовки висококваліфікованих спеціалістів.
- ДокументПовышение качества партий зерна пшеницы при фракционировании(2017) Борта, А. В.; Станкевич, Г. Н.; Бошканяну, К. А.; Ревенко, А. А.Цель работы - исследование влияния фракционного состава зерна пшеницы на показатели качества формируемых партий целевого назначения.
- ДокументПрактичні аспекти та проблеми зберігання зерна у полімерних зернових рукавах(2019) Желобкова, М. В.; Станкевич, Г. М.; Борта, А. В.Технологія зберігання зерна у полімерних зернових рукавах (ПЗР) дозволяє зернозаготівельним підприємствам розв’язати ряд практичних завдань. По-перше, у ПРЗ можна тривалий час надійно зберігати сухе зерно, має суттєве значення для підприємств з недостатніми складськими місткостями для зберігання зерна. По-друге, у разі недостатніх потужностях зерносушильного господарства, застосування вказаної технології дозволяє значно відтермінувати сушіння зібраного вологого та сирого зерна – залежно від культури та температурних умов від кількох тижнів до кількох місяців.
- ДокументТехнологія зберігання та сушіння зерна: Кількісно-якісний облік зерна(2016) Яковенко, А. І.; Борта, А. В.У навчальному посібнику наведено теоретичні основи, порядок проведення та оформлення документації з кількісно-якісного обліку зерна. Описи ведення обліку зерна на всіх етапах обробки від приймання до відпуску. Для студентів вищих навчальних закладів професійного спрямування «Харчова технологія та інженерія». Може бути корисним для магістрів, аспірантів та працівників промисловості, що займаються післязбиральною обробкою, зберіганням та переробкою зерна.
- ДокументУдосконалення технології післязбиральної обробки насіннєвої кукурудзи(ОДАХТ, 1998) Борта, А. В.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.03 - первинна обробка і зберігання продукції рослинництва. Дисертація присвячена питанням дослідження фізико-технологічних властивостей та теплофізичних характеристик самообрушу насіннєвої кукурудзи. Отримано математичний опис закономірностей сушіння і нагрівання насіннєвого зерна кукурудзи при змінних режимних параметрах. Розроблено режими сушіння самообрушу насіннєвої кукурудзи для різноманітних пристроїв та умов сушіння: камерних сушарок та бункерів активного вентилювання. Розроблено рекомендації по удосконаленню технологічної схеми післязбиральної обробки самообрушу насіннєвої кукурудзи.