Перегляд за Автор "Бандура, В. М."
Зараз показуємо 1 - 12 з 12
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ86703 Спосіб одержання ріпакової олії(2014) Бурдо, О. Г.; Бандура, В. М.; Ружицька, Н. В.; Коляновська, Л. М.1. Спосіб одержання ріпакової олії, що включає екстрагування олії шляхом обробки олієвмісної сировини низькокиплячим розчинником, відокремлення знежиреного залишку фільтрацією або центрифугуванням і наступне концентрування шляхом випаровування розчинника, який відрізняється тим, що як низькокиплячий розчинник використовують етиловий спирт, а екстрагування і концентрування проводять при обробці електромагнітним полем в мікрохвильовому діапазоні з питомою потужністю 40 - 45 Вт/кг рідини. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що екстрагування при обробці електромагнітним полем проводять при температурі кипіння екстрагента протягом 15 - 20 хв. і співвідношенні тверда фаза - екстрагент рівному 1:(5-6).
- ДокументАпарати для сушіння рослинної сировини електромагнітним полем(2018) Бандура, В. М.; Яровий, І. І.; Маренченко, О. І.Показано узагальнений аналіз результатів дослідження процесу вологовидалення для декількох видів рослинної сировини. Обґрунтовано вибір апаратурної схеми установки для сушіння рослинної сировини в потоці. Узагальнено досвід використання дослідної сушильної установки з комбінованим електромагнітнм енергопідводом. Запропоновано структурну схему та типовий конструктив універсальної установки для сушіння і стерилізації рослинної сировини та харчових продуктів і напівфабрикатів.
- ДокументЕнергетичний баланс олiйно-жирового підприємства(2015) Бандура, В. М.
- ДокументЕнергетичний моніторинг олійного виробництва(2017) Бурдо, О. Г.; Бандура, В. М.; Маренченко, О. І.; Пилипенко, Є. О.
- ДокументКінетика сушіння сої та соняшнику сировини в електромагнітному полі(2017) Бандура, В. М.; Маренченко, О. І.; Пилипенко, Є. О.; Катасонов, О. В.
- ДокументНаукове обгрунтування підвищення ефективності процесу подрібнення м‘яса птиці(ОДАХТ, 2000) Бандура, В. М.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – процеси та апарати харчових виробництв. Дисертація містить дослідження, що спрямовані на оптимізацію загальних енергетичних показників процесу різання м‘яса птиці. Визначено емпіричні залежності сил різання і тертя, які дозволяють вибрати найбільш раціонально параметри робочих органів м‘ясоріжучих машин. Теоретично запропонована залежність пластичності кісток птиці від схеми напруженого стану. Основні результати роботи впроваджені у виробництво з позитивним економічним ефектом.
- ДокументНауково-практичне обґрунтування енергоефективних технологій переробки олійної сировини на основі механічних та електромагнітних інтенсифікаторів(ОНАХТ, 2021-04-22) Бандура, В. М.Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. У дисертаційній роботі поставлені й вирішуються завдання підвищення енергоефективності переробки олійних культур, зниження затрат енергії на процеси сушіння та екстрагування соняшнику, ріпаку та сої, створення зразків техніки та методів їх розрахунку. Методами енергетичного менеджменту проведені системні дослідження і встановлені енергоємні об’єкти. Рішення завдань в роботі проводилось за загальною схемою: «фізична і математична модель – експеримент – узагальнення та інженерна методика – створення експериментального зразка». Математичне моделювання ґрунтувалось на використанні класичних диференційних рівнянь. Експериментальне моделювання проводилось із залученням методів теорії подібності. Проблема підготовки олійного насіння (сушіння) до переробки на олійноекстракційних заводах вирішена за допомогою інтенсифікаторів інфрачервоної (ІЧ) та мікрохвильової (МХ) дії. Виготовлені та пройшли апробацію в умовах виробництва експериментальні зразки ІЧ сушарок та МХ екстрактор. Розроблено їх типорозмірний ряд. Проблема вилучення олії з макухи ріпаку та сої вирішена за допомогою мікрохвильових (МХ) інтенсифікаторів періодичної та безперервної дії. Емпіричні моделі отримані на основі методу «аналізу розмірностей». Доведено економічну ефективність використання розроблених інноваційних зразків техніки і технології на олійножирових підприємствах.
- ДокументОбгрунтування параметрів процесу сушіння зерна соняшнику у вібросушарці на основі інфрачервоного опромінення(2019) Бандура, В. М.; Ярошенко, Л. В.Одним із перспективних напрямів розвитку харчової промисловості є розширення асортименту і підвищення якості продуктів харчування. При цьому особливу увагу приділяють безпечності і якості сировини. Насіння соняшнику є повноцінною сировиною для отримання ряду харчових і кормових продуктів. В роботі описані технологічні особливості сушіння зерна соняшнику за допомогою інфрачервоного підведення енергії, та обґрунтовано перспективність вібраційного моношарного сушіння насіння соняшнику в лотковій вібросушарці. Визначені питомі затрати енергії на процес інфрачервоного сушіння продукту.
- ДокументОбґрунтування застосування інфрачервоної обробки насіння соняшнику перед його обрушенням(2016) Бандура, В. М.
- ДокументПорівняння якісних показників олії отриманих різними методами(2022) Бандура, В. М.
- ДокументРозробка енергоощадної сушарки з U подiбним контейнером(2012) Бандура, В. М.; Зозуляк, І. А.
- ДокументІнноваційні підходи до процесу сушіння олійного насіння(2020) Бандура, В. М.