Перегляд за Автор "Бабков, А. В."
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументБагаторівнева АСКТП цукрового виробництва(2018) Скаковський, Ю. М.; Бабков, А. В.Розглянуто питання розробки систем автоматизації класу АСКТП на цукрових заводах України. Обговорюються альтернативні підходи до створення подібних систем та досвід створення їх шляхом поетапного впровадження автоматизованих робочих місць операторів та технічних керівників із використанням мережевих рішень.
- ДокументВикористання озонових технологій для обробки та зберігання зерна пшениці(ОНАХТ, 2014) Бабков, А. В.Дисертаційна робота на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.02 - Технологія зернових, бобових, круп’яних продуктів і комбікормів, олійних і луб’яних культур. Дисертаційну роботу присвячено обгрунтуванню режимів обробки зерна пшениці озоно-повітряними сумішами (ОПС) для покращення санітарного стану і технологічних властивостей зерна, підвищення ефективності його післязбиральної обробки. На основі теоретичних і експериментальних досліджень науково обгрунтовані доцільність та ефективність використання озонових технологій для обробки та зберігання зерна пшениці, що дозволяє поліпшити якість і безпечність зерна та збільшити тривалість зберігання зерна. Для забезпечення ефективного синтезу озона в електричних розрядах визначені раціональні конструктивні характеристики лабораторних дослідних стендів, які забезпечують стабільні параметри ОПС та дозволяють моделювати процеси обробки ОПС зерна пшениці в різних виробничих умовах. Досліджено зміни санітарно-гігієнічних показників якості зерна при різних режимах його обробки ОПС. Визначені граничні значення тривалості (10 хв) та концентрації озону в ОПС (ЗО мг/м3), при досягненні яких спостерігаються стабільні тенденції зменшення ступеня обсіменіння мікроорганізмами зерна. Розроблені режими обробки зерна ОПС, які суттєво зменшують сумарний токсичний ефект забрудненої мікотоксинами пшениці, що підтверджено медико-біологічними дослідженнями. Розроблені принципові схеми промислового озоногенеруючого обладнання модульного типу та визначені ділянки технологічних ліній для його ефективного застосування; надані рекомендації для впровадження озоно-повітряної обробки зерна пшениці на підприємствах галузі. Економічна ефективність застосування обробки ОПС зерна для поліпшення санітарно-гігієнічного стану зерна пшениці дозволяє за 1,3 роки окупити інвестиції, необхідні для впровадження її у виробництво при чистій приведеній вартості інвестиційного проекту у 155 тис. грн. Це дозволяє отримувати впродовж року додатковий прибуток за рахунок збереження 107,4 т зерна при загальному обсязі зберігання пшениці на підприємстві у 50 тис. тонн.
- ДокументДослідження змін якісних характеристик зерна кукурудзи при зберіганні в анаеробних умовах(2017) Станкевич, Г. М.; Бабков, А. В.; Желобкова, М. В.Робота спрямована на дослідження змін технологічних, хімічних та мікробіологічних властивостей зерна кукурудзи при його зберіганні в анаеробних умовах, що сприятиме удосконаленню альтернативної технології зберігання вологого та сирого зерна кукурудзи без необхідності його сушіння.
- ДокументДослідження мікроміцетного обсіменіння зернових мас пшениці з різних регіонів України(2016) Бабков, А. В.Актуальність дослідження мікробної контамінації основної харчової сировини — зерна пшениці, має значне практичне використання. Адже запорукою безпеки зберігання і переробки будь-якої зернової чи харчової сировини, є, перш за все, дотримання належного санітарно-гігієнічного стану самої сировини.
- ДокументИсследование хранения зерна кукурузы в анаэробных условиях(2018) Станкевич, Г. Н.; Бабков, А. В.; Желобкова, М. В.Цель работы - исследование изменений технологических и микробиологических свойств и показателей зерна кукурузы при хранении в анаэробных условиях, что позволит обосновать сроки ее безопасного хранения во влажном состоянии.
- ДокументОзон в технологіях обробки та зберігання зерна пшениці(2015) Станкевич, Г. М.; Бабков, А. В.Наведена характеристика озону, озоно-повітряних сумішей та способів їх отримання. Розглянуто вплив озоно-повітряних сумішей на санітарно-гігієнічний стан, безпеку зернових мас та біохімічні властивості зерна пшениці. Описано розроблені технологічні режими та озоногенеруюче обладнання для поліпшення санітарно-гігієнічного стану зернових мас при зберіганні, для детоксикації та поліпшення якості зерна пшениці, забрудненої метаболітами плісеневих грибів і пошкодженого клопом-черепашкою, для підвищення харчової цінності зерна пшениці та хлібопекарських властивостей виробленого з нього борошна. Для фахівців у галузі післязбиральної обробки, зберігання та переробки зерна пшениці, а також для студентів, що навчаються за спеціальністю «Технологія зберігання та переробки зерна».
- ДокументОснови автоматизованого проектування: лабораторні роботи в середовищі AutoCAD(ОЛДІ-ПЛЮС, 2021) Павловський, С. М.; Бабков, А. В.В навчальному посібнику викладено загальні відомості про основні можливості та напрями використання віртуального середовища системи автоматизованного проектування і розрахунків (САПР) AutoCAD при виконанні проектних робіт. Наведено лабораторні роботи, у складі котрих послідовно та логічно розписано алгоритм роботи із зазначеною сучасною САПР, починаючи від процедури інсталяції цього програмного засобу на комп'ютер і закінчуючи процесом створення складного багатокомпонентного двовимірного креслення, виконаного відповідно до чинних нормативних вимог. В кожній лабораторній роботі чітко сформульована мета та суть певного етапу знайомства, налаштування або використання можливостей середовища програми AutoCAD. Крім того, кожна лабораторна робота супроводжується розгорнутим розглядом теоретичної основи відповідних питань, ілюструється низкою прикладів реалізації описаних теоретичних викладок та вміщує в собі практичні завдання, виконання котрих дозволить читачеві оволодіти практичними навичками застосування зазначеної САПР. Навчальний посібник призначено для студентів вишів, які навчаються за напрямом підготовки бакалаврів в галузі знань 18 «Виробництво та технології», за спеціальністю 181 «Харчові технології», та спрямований на використання при вивченні дисципліни «Основи автоматизованого проектування». Крім того, він може бути використаний студентами інших напрямів підготовки, які здобувають технічну спеціальність, або інженерними працівниками, які виконують роботи, що пов'язані із проектуванням приладів, агрегатів або підприємств.