Перегляд за Автор "Афанасьєва, Т. М."
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАкадемічна доброчесність – одна з умов забезпечення якості вищої освіти(2020) Афанасьєва, Т. М.
- ДокументАналіз способів біологічного синтезу оцтової кислоти(2022) Палвашова, Г. І.; Афанасьєва, Т. М.; Доценко, Н. В.
- ДокументБіологічна трансформація промислових відходів органічного походження(2020) Афанасьєва, Т. М.В наш час все більша увага приділяється впровадженню різних біотехнологічних прийомів з метою збереження та відтворення природних ресурсів. Науковцями розробляються технології, що направлені на біологічне очищення стічних вод та повітря, біовідновлення ґрунтів, знезараження від токсичних речовин, тощо.
- ДокументВпровадження інноваційних методів у освіту(2017) Доценко, Н. В.; Палвашова, Г. І.; Афанасьєва, Т. М.Розглянуто ефективні форми навчальної роботи з впровадженням інновацій в освітній процес і формування ключової професійної компетенції майбутніх фахівців.
- ДокументДжерела отримання хітинолітичних ферментів(2022) Безусов, А. Т.; Доценко, Н. В.; Афанасьєва, Т. М.
- ДокументДистанційне навчання – нова форма організації навчального процесу(2017) Афанасьєва, Т. М.; Доценко, Н. В.; Палвашова, Г. І.; Дроздов, О. І.Впровадженню дистанційного навчання в освітній процес сприяє бурхливий розвиток та використання різних інформаційних технологій в освітній практиці, доступність використання глобальної мережі Інтернет, її ресурсів і сервісів. Головним завданням дистанційного навчання є розвиток творчих та інтелектуальних здібностей студента за допомогою відкритого і вільного використання всіх освітніх ресурсів і програм, у тому числі, доступних в Інтернеті.
- ДокументКомп'ютерна комунікація – новий вимір у спілкуванні здобувачів та викладачів в сучасних умовах(2022) Палвашова, Г. І.; Доценко, Н. В.; Афанасьєва, Т. М.
- ДокументМожливості біотехнології при утилізації органічних відходів агропромислового комплексу(2021) Афанасьєва, Т. М.
- ДокументМікробіологічні методи сорбції важких металів при очищенні води(2021) Безусов, А. Т.; Доценко, Н. В.; Нікітчіна, Т. І.; Афанасьєва, Т. М.
- ДокументОсобливості використання інформаційних технологій у дистанційному навчанні(2018) Афанасьєва, Т. М.; Саркісян, Г. О.; Доценко, Н. В.; Палвашова, Г. І.Впровадження в навчальний процес інформаційних технологій супроводжується збільшенням обсягів самостійної роботи студентів, що потребує постійної підтримки навчального процесу з боку викладачів. З другого боку, з використанням інформаційних технологій можливості організації самостійної роботи студентів розширюються.
- ДокументОсобливості формування кадрового потенціалу закладів вищої освіти(2022) Афанасьєва, Т. М.; Палвашова, Г. І.; Доценко, Н. В.
- ДокументПерспективи впровадження дуальної освіти для студентів навчальних закладів(2019) Доценко, Н. В.; Афанасьєва, Т. М.Сучасна освіта вимагає нових освітніх технологій, форм та інновацій, здатних забезпечити високу якість підготовки фахівців. Дуальна освітня система в системі вищої освіти представляє інноваційну модель організації навчального процесу у вищому навчальному закладі.
- ДокументПопуляризація «мозкового штурму» як інтерактивного методу у підготовці фахівця консервної галузі(2017) Палвашова, Г. І.; Нікітчіна, Т. І.; Афанасьєва, Т. М.На сьогоднішній день усе складніше стає забезпечити високий рівень підготовки фахівців харчової галузі, зокрема за спеціальністю «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів», застосовуючи для цієї мети тільки традиційні методи навчання.
- ДокументРозробка компонентного складу консервів «Овочі гриль» з оцінкою показників якості(2022) Афанасьєва, Т. М.; Безусов, А. Т.; Палвашова, Г. І.; Доценко, Н. В.
- ДокументРоль винахідницької діяльності у формуванні майбутніх наукових кадрів вищих навчальних закладів(2017) Дроздов, О. І.; Афанасьєва, Т. М.; Палвашова, Г. І.Збільшення аудиторних годин у нормативних даних дисципліни «Основи наукових досліджень» та зміни у навчальних планах підготовки бакалаврів, а також стимулювання результативної винахідницької діяльності у рейтингових системах оцінки знань студентів будуть сприяти більш плідній роботі у підготовці майбутніх наукових кадрів.
- ДокументСамоосвіта викладача в умовах змішаної форми навчання(2021) Афанасьєва, Т. М.; Доценко, Н. В.; Саркісян, Г. О.
- ДокументСамостійність науково-дослідної роботи студентів протягом навчання(2018) Доценко, Н. В.; Афанасьєва, Т. М.; Мірошніченко, О. М.; Палвашова, Г. І.Самостійна робота є одним з найважливіших компонентів освітнього процесу, що передбачає інтеграцію різних видів індивідуальної та колективної навчальної діяльності, яка здійснюється як під час аудиторних занять так і позааудиторних.
- ДокументСтудентський плагіат в сучасному освітньому процесі(2020) Афанасьєва, Т. М.
- ДокументТехнологія консервної галузі. Теоретичні основи харчових технологій(Освіта України, 2018) Безусов, А. Т.; Палвашова, Г. І.; Мирошніченко, О. М.; Нікітчіна, Т. І.; Ільєва, О. С.; Афанасьєва, Т. М.Придбання стійких навичок у рішенні практичних завдань досягається в процесі активної самостійної роботи над навчальним матеріалом при підготовці до практичних і лабораторних занять, а також при виконанні модульних завдань і курсових робіт з курсу: «Теоретичні основи харчових технологій». Посібник до практичних занять призначено для студентів з галузі знань 15 «Виробництво та технології» спеціальності 181 «Харчові технології» всіх форм навчання, які навчаються за освітньою програмою «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів».
- ДокументТехнологія консервованих продуктів(2017) Безусов, А. Т.; Верхівкер, Я. Г.; Сторожук, В. М.; Нікітчіна, Т. І.; Палвашова, Г. І.; Мирошниченко, О. М.; Доценко, Н. В.; Пилипенко, І. В.; Ільєва, О. С.; Афанасьєва, Т. М.; Біленька, І. Р.У навчальному посібнику наведено лабораторні роботи з визначення якості та технологічних властивостей сировини, напівфабрикатів і готових виробів консервного виробництва; визначення впливу технологічних параметрів виробництва консервованої продукції, співвідношення рецептурних компонентів, вибір консервної тари на фізико- хімічні властивості та показники якості напівфабрикатів і готових консервованих продуктів; вивчення способів інтенсифікації технологічних процесів і поліпшення якісних характеристик консервованих продуктів; представлені сучасні прилади та методи визначень багатокомпонентних дисперсних систем. У посібник включені методичні вказівки щодо виконання лабораторних робіт, основні методи з оцінки якості сировини та готової продукції відповідно до вимог стандартів. Для виготовлення консервів високої якості головним завданням виробничого контролю є перевірка точного дотримання режимів за всіма технологічними процесами. Подано методичні вказівки до проведення дослідів для встановлення різних фізико-хімічних факторів, що впливають на технологічний процес, від яких залежить якість продукту, а також методи отримання деяких харчових продуктів з контролем технологічного процесу. Стерилізація (пастеризація) консервів за науково розробленими режимами є основою забезпечення високих санітарно-гігієнічних показників їхньої якості. Режими термічного консервування повинні гарантувати відсутність патогенних і токсичних мікроорганізмів та мікрофлори, яка викликає псування продуктів. У лабораторному практикумі детально описано порядок розробки режимів термічного консервування і методи визначення потрібної і фактичної летальності. Сучасна підготовка студентів потребує їх ознайомлення з передовими технологіями, які застосовуються на вітчизняних та світових консервних підприємствах. Тому розроблений на кафедрі лабораторний практикум дозволить студентам, бакалаврам та магістрам ознайомитися з різними технологічними прийомами при виробництві готової консервованої продукції та використовувати отримані знання на практиці після отримання вищої освіти. Для студентів I-IV освітньо-кваліфікаційних рівнів, що навчаються за спеціальністю «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів», може бути корисним для аспірантів і інженерно-технічних працівників консервної промисловості.