Перегляд за Автор "Альхурі, Юсеф"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументКінетика екстрагування з плодів шипшини у мікрохвильовому полі(2019) Альхурі, ЮсефУ роботі представлений апарат, що дозволяє отримати полієкстракт з плодів шипшини з застосуванням водного екстрагенту. Розглянуто різіні конструкції апаратів. Обґрунтовано структуру рівняння в узагальнених змінних для вакуумного екстрагування в мікрохвильовому полі з плодів шипшини. Досліджено гідравлічні процеси у апараті. Порівняння екстрагування традиційним тепловим способом і в мікрохвильовому полі, підтверджує, що при дії останнього підвищується загальний вихід екстрактивних речовин у 5 разів. Узагальнення експериментальних досліджень масообміну дозволило визначити ступеня в критеріальному рівнянні для числа Шмідта 0,43, Бурдо 0,35, безрозмірною проникності 0,42, еквівалентного діаметра частинок сировини 1,2. Складено інженерні методики розрахунку апарату. При експериментальних дослідженнях апарату отримано екстракт. Згідно з актами дегустації, отриманий продукт має високу якість, смакоароматичні властивості, що перевершують звичайний. Для додаткового підвищення концентрації екстракту використано метод блочного виморожування та вакуумного випарювання. Запропоновано комплексну схему переробки плодів шипшини.
- ДокументНовітні енерготехнології отримання екстрактів шипшини(2017) Альхурі, Юсеф; Ананійчук, Е. Ю.; Велічко, В. П.
- ДокументПроцес екстрагування з плодів шипшини у вакуумному мікрохвильовому апараті(2018) Левтринська, Ю. О.; Альхурі, Юсеф; Голінська, Я. А.; Терзієв, С. Г.У даній статті представлено результати досліджень процесів екстрагування у мікрохвильовому полі в умовах зниженого тиску. Об’єктом досліджень обрано плоди шипшини – багаті на термолабільний вітамін С. При екстрагуванні у створеному зразку екстрактора температури не перевищують 50 °С. За таких температур зберігається більше вітаміну С, краще зберігається колір та смак. Проведені лабораторні дослідження підтверджують підвищений вміст вітаміну С у екстракті. У порівнянні з технологіями, які зараз застосовуються на фармацевтичних підприємствах при виробництві екстрактів шипшини створені екстрактор та випарна установка мають ряд переваг: проста конструкція, безпечність, знижені робочі температури, енергетична ефективність. Підвищення виходу екстрактивних речовин можна пояснити особливим протіканням процесу за умов впливу мікрохвильового поля та виникненню явища бародифузії, що значно інтенсифікує перехід компонентів, що містяться у капілярах до екстракту.
- ДокументІнноваційне обладнання для отримання неенергоємних концентрованих поліекстрактів шипшини(2018) Альхурі, Юсеф; Левтринська, Ю. О.На ринку фітопрепаратів України продукти переробки плодів шипшини займають великий сегмент. Номенклатура налічує 22 найменування, до якої входять вітамінізовані сиропи з плодів шипшини з підвищеним вмістом вітаміну С, натуральні олії шипшини із високим вмістом вітаміну Е, екстракти багаті на каротиноїди.