Кінетика екстрагування з плодів шипшини у мікрохвильовому полі

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2019
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У роботі представлений апарат, що дозволяє отримати полієкстракт з плодів шипшини з застосуванням водного екстрагенту. Розглянуто різіні конструкції апаратів. Обґрунтовано структуру рівняння в узагальнених змінних для вакуумного екстрагування в мікрохвильовому полі з плодів шипшини. Досліджено гідравлічні процеси у апараті. Порівняння екстрагування традиційним тепловим способом і в мікрохвильовому полі, підтверджує, що при дії останнього підвищується загальний вихід екстрактивних речовин у 5 разів. Узагальнення експериментальних досліджень масообміну дозволило визначити ступеня в критеріальному рівнянні для числа Шмідта 0,43, Бурдо 0,35, безрозмірною проникності 0,42, еквівалентного діаметра частинок сировини 1,2. Складено інженерні методики розрахунку апарату. При експериментальних дослідженнях апарату отримано екстракт. Згідно з актами дегустації, отриманий продукт має високу якість, смакоароматичні властивості, що перевершують звичайний. Для додаткового підвищення концентрації екстракту використано метод блочного виморожування та вакуумного випарювання. Запропоновано комплексну схему переробки плодів шипшини.
Опис
Альхурі, Ю. Е. Ж. Кінетика екстрагування з плодів шипшини у мікрохвильовому полі : дис. … канд. техн. наук : спец. 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв» : захист 29.03.2019 / Альхурі Юсеф Еліас Жоржет ; наук. кер. О. Г. Бурдо ; Одес. нац. акад. харч. технологій. – Одеса, 2019. – 222 с.
Ключові слова
екстрагування,, масообмін, коефіцієнт масовіддачі, мікрохвильове поле, шипшина, бародифузія, rose hips, medicinal plant material, extraction, mass transfer coefficient, microwave field, soluble coffee, counterproduction, barodiffusion
Бібліографічний опис