Перегляд за Автор "Іпатенко Олександра"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументТехнологічна експертиза виробництва багету «Французький» ТМ «Сільпо»(ОНТУ, кафедра харчової хімії, експертизи та біотехнологій, 2024) Іпатенко ОлександраАктуальність. На сьогоднішній день існує величезний асортимент хліба та хлібобулочних виробів. Хліб є джерелом вуглеводів і рослинних білків у харчуванні людини, проте поживна цінність та харчові переваги проявляються тільки у якісному продуктові. Якісний хлібобулочний виріб можна відрізнити від не якісного за низкою ознак: зовнішньому вигляду, стану м’якушу, смаку, запаху, вологості, кислотності тощо. Тому проведення експертизи технології виробництва і готового продукту є актуальною задачею. Мета та завдання: провести технологічну експертизу виробництва французького багету, вивчити технологічний процес виробництва, проаналізувати та оцінити якість продукта, визначити можливі відхилення від нормативних показників та розробити рекомендації щодо їх усунення. Об’єкт дослідження: багет «Французький» ТМ «Сільпо». Предмет дослідження: технологічна експертиза виробництва багету «Французький» ТМ «Сільпо». Результати роботи: - провели аналіз та обґрунтували технологію виробництва продукту; - надали органолептичні та фізико-хімічні показники, показники безпечності та мікробіологічні показники продукту, сировини для його виробництва відповідно до чинної нормативної документації; - навели методи контролю показників якості та безпечності продукту і сировини для його виготовлення; - визначили можливі види дефектів і фальсифікації продукту, вказали способи їх ідентифікації й попередження; - провели аналіз небезпечних чинників технології виробництва продукту та надали план НАССР. Структура та обсяг кваліфікаційної роботи:робота обсягом 97 сторінок складається із вступу, 5 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 39 найменувань (3 сторінки), 2 рисунки (2 сторінки), 25 таблиць (55 сторінок).