КВ-07
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд КВ-07 за Автор "Павлів Євген Дмитрович"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка системи кондиціювання та вентиляції повітря для камери зберігання сирокопчених ковбас продуктивністю 2,4 тони на добу, м. Вінниця(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Павлів Євген ДмитровичВиробництво м’ясопродуктів у різних країнах світу завжди було і залишається одним із пріоритетних напрямів забезпечення продовольчого ринку. Ситуація на ринку м’яса та м’ясопродуктів постійно відстежується й аналізується, оскільки завжди є актуальною. М'ясопереробна галузь займає одне з провідних місць у харчовій промисловості України, на частку м'ясопереробної галузі припадає приблизно 15% всієї харчової промисловості. Вентиляція і кондиціонування підприємств м'ясної промисловості обумовлено технологічною необхідністю. Наявність таких шкідливих виділень, як волога, теплота, гази, пари, пил викликають необхідність створення якісних кліматичних систем. Повітрообмін у виробничих приміщеннях підприємств визначається виключно виходячи з необхідності видалення тепла і видалення шкідливих виділень. У ряді приміщень відбувається виділення таких речовин: У відділенні приготування розсолу - пари хлора в приміщеннях для утримання худоби - діоксид вуглецю у відділенні приготування кормів, відділенні дроблення, помелу і просіювання м'ясокостной муки, пельменному відділенні, відділенні прийому птаха, склади кормів - пил. Сегмент виробництва ковбасних виробів є одним з найбільш значущих в структурі м'ясної промисловості України . Його частка становить 14,5 % від загального обсягу всієї продукції , випущеної м'ясопереробної промисловістю і 30 % від загального обсягу готових м'ясопродуктів. Ковбасні вироби є улюбленим і зручним вітчизняним продуктом , який вживають всі без винятку верстви населення. При виробництві ковбас задіяні наступні цехи и системи вентиляції: У цехах (відділеннях) сировинному, машинному, шпріцовочном, фасованого м'яса, напівфабрикатів витяжка механічна загальнообмінна, з верхньої зони. Притока у всі періоди механічна розосереджена, з подачею повітря у верхню зону. Цехи (відділення) термічні, субпродуктові, свінокопченістей, твердокопчених ковбас. Витяжка механічна з верхньої зони.