КВ-07

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 27
  • Документ
    Розробка системи вентиляції і кондиціювання повітря фітнес центру на площею 640 м. кв., м. Вінниця
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Чехонін Давид Германович
    Сьогодні велика увага практично у всіх країнах світу приділяється фізичній активності - фізичної активності самих звичайних людей, таких, як ми з вами, як наші друзі, колеги, як наші діти і наші батьки. Мова не йде про спорт високих досягнень, мова не йде про чемпіонатах світу або Європи, мова не йде про спеціальних графіках тренувань. Основні переваги фітнесу по-перше, тренажерний зал підходить абсолютно всім: немає такої людини, яка б не змогла осягнути основ силового тренування. У той час як заняття якими-небудь напрямками, де існують різні складні рухи тощо елементи, вимагають від людини напрацювання певних навичок, крім того що необхідно ще вивчати базові правила. У тренажерному залі, звичайно, теж потрібно напрацювання навичок, наприклад, освоєння техніки виконання вправи, однак, як правило, всі рухи можна настільки спростити, що з'явиться можливість працювати людині з будь-якими фізичними вадами. По-друге, заняття в тренажерному залі дозволяють людині ясно ставити мету перед собою. Іншими словами, методики, існуючі у фітнесі, настільки адаптивні, що дозволяють робити будь-яке завдання реально здійсненним, але, звичайно, в рамках розумного. Так, наприклад, щоб схуднути людині на 10 кг, потрібно спочатку поставити завдання-максимум і визначити термін її виконання, ґрунтуючись на дані медицини. Потім розбити цю задачу на більш дрібні, які вже не будуть бачитися такий зяючою прірвою, а будуть цілком буденними і посильними кожному мікро-завданнями, наприклад, схуднути за тиждень на 0,5 кг або скоротити калорійність харчування за тиждень на 4500 ккал. Таким чином, заняття в тренажерному залі привчають до регулярних підрахунками і вимірам основних параметрів, на підставі яких потім вносяться коректування в тренінг. Фітнес складається з аеробних вправ і вправ із гирями, а також відповідної дієти. Це стиль життя, в якому гармонійно поєднуються здорове харчування та фізична активність. Методи, розроблені професійними спортсменами, сьогодні використовуються у фітнес-клубах. Заняття спортом на сьогоднішній день є актуальними для багатьох людей. Сьогодні для цього створені всі умови - є великий вибір як самих занять певного роду, так і місця їх проведення.
  • Документ
    : Розробка системи кондиціювання і вентиляції повітря приватної пекарні площею 140 м. кв. продуктивністю 1,4 т. хлібобулочних виробів на добу, м. Житомир
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Чеський Григорій Володимирович
    Створений у кондитерських і пекарнях спеціальний мікроклімат сприятливо впливає на перебіг мікробіологічних і біохімічних процесів, які є дуже важливими в цій галузі харчової промисловості. Санітарні норми регламентують основні показники якості повітря: температуру, вологість, рівень запиленості, повітрообмін. У зв’язку з цим пекарські та кондитерські підприємства при підприємствах торгівлі використовують високоефективні системи вентиляції, що створюють сприятливі для виробництва хлібобулочної, кондитерської продукції та роботи людей параметри повітряного середовища. Як і будь-якому іншому виробничому приміщенні, основним забрудненням повітряного середовища в кондитерському або пекарському цеху є пил. Основними джерелами запиленості, як правило, є:  Використання різних сипучих продуктів, що мають порошкоподібну форму;  Використання цукрової пудри для посипання;  Подрібнення різних інгредієнтів; Використання технологічного обладнання (просівувальні, місильно-збивальні, цукерково-відливні пристрої);Високий рівень запиленості не тільки негативно впливає на працездатність і самопочуття співробітників, а й знижує санітарно-гігієнічні показники підприємства. Також не зайвим буде згадати, що у вигляді пилу втрачається чимало сировини.
  • Документ
    Виготовлення системи охолодження елементів Пельтье лабораторно- дослідницького стенду , холодопродуктивністю 420 Вт.
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Чернобель Андрій Михайлович
    У контексті постійного вдосконалення освітнього процесу та підвищення якості практичної підготовки студентів у Відокремленому структурному підрозділі «Одеський технічний фаховий коледж Одеського національного технологічного університету» (ВСП «ОТФК ОНТУ») було прийнято стратегічне рішення щодо розробки та впровадження інноваційного науководослідницького стенду з холодопродуктивністю 420 Вт. Даний стенд, концептуально оформлений у вигляді фрізера для виробництва м'якого морозива, представляє собою комплексну систему, що інтегрує передові технології охолодження з освітніми цілями. Ключовою особливістю розробленого стенду є застосування елементів Пельтьє як основного механізму охолодження. Незважаючи на те, що ці елементи суттєво відрізняються від традиційних охолоджувальних пристроїв за конструкцією та принципом дії, з точки зору фундаментальних законів термодинаміки їх функціонування демонструє ідентичні фізичні процеси. Варто зазначити, що якщо в класичній холодильній машині електрична енергія використовується для циркуляції холодоагенту, який, у свою чергу, здійснює теплоперенос, то в елементах Пельтьє електричний струм безпосередньо виконує функцію транспортування теплової енергії з однієї сторони елемента на іншу. Для ефективного використання корисного холоду, генерованого системою, було проведено комплексні розрахунки та спроектовано спеціалізовану робочу поверхню. З метою оптимізації теплопередачі від елементів Пельтьє розроблено рідинну систему охолодження, що включає ряд теплообмінників та теплообмінних апаратів. Ця система забезпечує ефективний відвід тепла та підтримку оптимального температурного режиму роботи елементів Пельтьє.
  • Документ
    Розробка системи кондиціювання і вентиляції повітря їдальні бази відпочинку на 200 посадкових місць, м. Б- Дністровський
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Урмашу Гліб Сергійович
    Вентиляційні системи ресторанів, барів, пабів, кафе та інших підприємств, що функціонують в сегменті громадського харчування, покликані також забезпечити:  комфортне перебування відвідувачів і персоналу в закладі  дотримання норм охорони праці на місцях роботи персоналу  видалення диму і парів в гарячому цеху  видалення неприємних запахів зі службових приміщень, санвузлів, підсобок Для економії електроенергії повинні використовуватися системи автоматичного регулювання. При встановленні таких систем швидкість обертання витяжних вентиляторів в гарячому цеху буде «підлаштовуватися» під інтенсивність готування, час доби або якість повітря в приміщенні. У правильно спроектованій ресторанній вентиляційній системі повітря з кухні ніколи не потрапляє в зал – в гарячому цеху до місця приготування їжі подається свіже повітря, забруднені повітряні маси оперативно видаляються місцевими витяжками. Можливо і комбінування припливно-витяжної вентиляційної системи, що має централізоване управління, з системою кондиціонування.
  • Документ
    Розробка системи кондиціювання і вентиляції повітря для приміщень центрального пульту керування цеху виробництва аміаку АТ «ОПЗ».
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Ткаченко Кирил Олександрович
    Заводи і лабораторії, які працюють з хімічними речовинами - підприємства з підвищеною небезпекою, як для самих працівників так і для навколишнього середовища і населення. Для того, щоб знизити шкідливий вплив хімічних препаратів і убезпечити оточуючих від можливих аварій, необхідно організувати правильний повітрообмін у виробничих приміщеннях. Забезпечити цей процес - завдання вентиляційних систем. Для пристрою ефективної вентиляції слід досконально вивчити технологічний процес і вплив застосовуваних у виробництві хімічних речовин на навколишнє середовище. Уже розробляючи проект системи вентиляції, варто врахувати наступні нюанси: 1. Можливу агресивність хімічних сполук і необхідність очищення забрудненого повітря, що викидається 2. Відсмоктування від технологічного обладнання виконують окремими системами. Припливну витяжну вентиляцію загального обмінну обов'язково влаштовують з урахуванням категорії вибухопожежної та пожежної небезпеки виробничих приміщень. 3. Проектують резервну і аварійну вентиляції. Аварійна система Убезпечити роботу з хімікатами дозволить аварійна вентиляція. Вимоги до аварійної вентиляції пред'являються технологами хімічного виробництва. Система, в основному, проектується з штучним спонуканням з урахуванням несумісності за часом аварії технологічного та вентиляційного обладнання. Витяжні пристрої (решітки або патрубки, що приймають повітря) розміщуються ближче до підлоги під час поступу газів і парів важчих за повітря. Для поповнення витрати повітря, яке видаляється аварійною вентиляцією, спеціальні припливні системи не варто передбачати. Припливно-витяжна система Незалежно від типу хімічного підприємства, свіже очищене повітря на компенсацію повітря видаленого витяжними пристроями, повинне надходити в робочу зону. У місцях, де можливий витік хімічних препаратів, встановлюють локальну місцеву витяжку. Для проведення маніпуляцій з хімічними речовинами встановлюють витяжні шафи. Це можуть бути шафи, як з індивідуальною витяжкою, так і секції, що підключені до загальної витяжної системи. Середовище на хімічних підприємствах агресивне, тому звичайне обладнання може швидко виходити з ладу. Для таких систем варто підбирати високоякісні деталі, які можуть функціонувати в складних умовах.