Роботи 2023 року
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Роботи 2023 року за Автор "Карапетяна Артема Олександровича"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроєкт камери охолодження м’яса в напівтушах продуктивністю 13т. на добу для фермерського господарства, Вінницька область(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2023) Карапетяна Артема ОлександровичаВикористання штучного холоду – важлива умова зберігання якості і зниження витрат харчових продуктів при їх заготівлі, транспортуванні, зберіганні, переробці та реалізації. Основні ланки цього ланцюга повинні бути повністю забезпечені холодом як у кількісному, так і в якісному відношенні. Техніка низьких температур пройшла стадії становлення й бурхливого розвитку, у результаті чого в другій половині століття вона проникнула в усі сфери діяльності людей. Це пов'язане з тим, що холодильна техніка наполегливо затребувана як необхідний засіб захисту сфер перебування людей, заощадження й раціонального використання природних ресурсів в умовах росту чисельності населення Землі. Приріст населення створив глобальні економічні й екологічні проблеми, необхідність рішення яких зажадала залучення нових високих технологій, до яких ставиться холодильна й криогенна техніка. Завданнями холодильного підприємства є термічна обробка і зберігання великих мас швидкопсувних продуктів, організація безперервного холодильного ланцюга й виробництво продукції з використанням штучного холоду, створення спеціального технологічного режиму на всіх стадіях її промислової переробки, систематичне підвищення ефективності виробництва шляхом найбільш повного використання виробничих ресурсів робочого часу. Сьогодні широкого застосування набули малі холодильні машини для децентралізованого охолодження об’єктів термообробки та зберігання харчових продуктів. Найважливішим технологічним чинником при камерному охолоджуванні є термін циклу охолодження. Він включає як безпосередньо термін охолодження продукту, так і час, необхідній для додаткових операцій при експлуатації камери, а саме завантаження, вивантаження продукції та відтайку камерних приборів охолодження від снігової шуби.