051-Економіка
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 051-Економіка за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 75
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВизначення показників якості та безпеки харчових продуктів і методів контролю(ОНТУ, кафедра економічної теорії та фінансово – економічної безпеки, 2023) Продан Олександр ПетровичГоловним призначенням держави є надійний захист інтересів і прав її громадян. Для цього потрібно сформувати відповідні важелі, які створювали б умови захисту цих прав та подальшій їх реалізації. Сьогодні питання, що стосуються забезпечення якості харчових продуктів і методів їх контролю серед вітчизняних суб’єктів підприємництва набувають все більшої актуальності. У сучасних економічних умовах ведення господарської діяльності, зокрема, кризових, спричинених наслідками повномасштабного вторгнення та всесвітньої пандемії COVID-19, розробка та впровадження стратегії якості відіграє ключову роль у забезпечення економічного зростання.
- Документ«Визначення та забезпечення конкурентоспроможності підприємств плодоовочеконсервної галузі України»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Стоянова, ІлонаКваліфікаційна робота магістра містить 114 сторінок, 59 таблиць, 6 рисунків, список джерел з 44 найменувань, 2 додатки. Метою кваліфікаційної роботи магістра є визначення поняття конкурентоспроможність підприємства та розробка шляхів забезпечення та підвищення конкурентоспроможності підприємств плодоовочеконсервної галузі України. Для досягнення мети було визначено наступні завдання: розкрити теоретичні засади конкурентоспроможності підприємства та управління нею; розглянути фактори, умови та функції конкурентоспроможності підприємств; проаналізувати стан плодоовочеконсервної галузі України; охарактеризувати, проаналізувати та оцінити внутрішнє середовище двох підприємств ПрАТ ВО «Одеський консервний завод» та Агрофірма «Евріка» ТОВ; запропонувати інтегральний підхід оцінки конкурентоспроможності підприємства; розрахувати конкурентоспроможність підприємств плодоовочеконсервної галузі інтегральним підходом; розробити стратегію підвищення конкурентоспроможності підприємств та плодоовочеконсервной галузі України. Об'єктом дослідження кваліфікаційної роботи магістра є процеси формування і розвитку конкурентних відносин підприємств плодоовочеконсервной галузі України. Предметом магістерської роботи є теоретичні та методичні основи забезпечення конкурентоспроможності підприємств плодоовочеконсервной галузі. Одержані результати можуть бути використанні в подальшій науковій роботі та на підприємствах плодоовочеконсервной галузі для підвищення конкурентоспроможності їх діяльності.
- Документ«Вимір рівня і шляхи підвищення конкурентоспроможності підприємств кондитерської галузі України»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Литвинчук, К.І.Метою та завданнями роботи: є визначення поняття конкурентоспроможності підприємства, аналіз методів оцінки конкурентоспроможності та розробка шляхів ії підвищення. Об'єктом дослідження є процеси оцінки та підвищення конкурентоспроможності підприємств кондитерської галузі України. Предметом дослідження виступають теоретичні та методичні основи конкурентоспрпоможності підприємств кондитерської галузі України. Одержані результати можуть бути використанні в подальшій науковій роботі з вирішення проблем кондитерської галузі України, на підприємстві як заходи по вдосконаленню його роботи.
- Документ«Вимір та шляхи підвищення інвестиційної привабливості підприємств кондитерської галузі України»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Ковтун, Юліяінвестиційна привабливість підприємства, кондитерська галузь, оцінка інвестиційної привабливості
- ДокументДіагностика виробничо-господарської діяльності підприємств кондитерської галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2022) Новікова, ОльгаКРМ містить 114 сторінок, 59 таблиць, 9 рисунків, список використаних джерел з 35 найменувань, 10 додатків. Метою кваліфікаційної роботи магістра є теоретичне обґрунтування економічної діагностики як функціонального елемента управління виробничо-господарською діяльністю підприємства, представлення можливих методичних підходів до здійснення економічної діагностики виробничо-господарської діяльності підприємства та розробка пропозицій щодо покращення стану виробничо-господарської діяльності підприємства кондитерської галузі промисловості. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств кондитерської галузі. Предметом дослідження є теоретико-методологічні, організаційні та практичні основи покращення виробничо-господарської діяльності підприємств кондитерської галузі. Завданням роботи передбачено узагальнити теоретико-методологічні підходи проведення діагностики виробничо-господарської діяльності; охарактеризувати підходи до проведення діагностики виробничо-господарської діяльності; охарактеризувати стан кондитерської галузі України; проаналізувати ефективності діяльності ТОВ ВКП «Авеста»; розробити практичні рекомендації щодо покращення виробничо-господарської діяльності ТОВ ВКП «Авеста». За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах кондитерської галузі як заходи щодо вдосконалення їх роботи. Рік виконання роботи 2022 Рік захисту роботи 2022
- ДокументДіагностика виробничо-господарської діяльності підприємств консервної галузі України(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Дзюбак ВладіславаМетою виконання роботи є проведення діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств консервної галузі України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є методика діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств консервної галузі України. Предметом дослідження є методи діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств консервної галузі України. За результатами роботи сформульовано висновки та пропозиції із застосування методів діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств в управлінні підприємствами консервної галузі України.
- ДокументДіагностика виробничо-господарської діяльності підприємств м'ясопереробної галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) ВДОВИЧЕНКО ВалентинМетою роботи є дослідження теоретико-методичних основ та практичних рекомендацій щодо проведення діагностики виробничо-господарської діяльності м’ясопереробних підприємств. Відповідно до мети в роботі поставлені наступні завдання: – узагальнити теоретико-методологічні підходи до визначення категоріального апарату діагностики виробничо-господарської діяльності; – проаналізувати стан та перспективи розвитку ринку м’яса та продуктів його переробки в Україні; – провести комплексний аналіз ефективності виробничо-господарської діяльності двох м’ясопереробних підприємств; – розробити практичні рекомендації по підвищенню ефективності виробничо-господарської діяльності підприємств на основі виявлених резервів; – оцінити вплив впровадження практичних заходів на ефективність діяльності підприємств. Об’єкт дослідження ‒ процес діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств м’ясопереробної галузі. Предметом дослідження єтеоретико-методичні засади та практичні рекомендації щодо діагностики виробничо-господарської діяльності підприємств м’ясопереробної галузі.
- ДокументДіагностика економічної безпеки підприємств молокопереробної галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Федій ЮліяМетою виконання роботи є дослідження теоретичних та методологічних аспектів діагностики та забезпечення економічної безпеки підприємств, розробка практичних пропозицій з підвищення економічної безпеки. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси діагностики та забезпечення економічної безпеки підприємств. Предметом дослідження є методичні підходи до діагностики економічної безпеки підприємств молокопереробної галузі. Завданнями роботи передбачено: − дослідити науково-теоретичні основи економічної безпеки підприємств; − проаналізувати методичні підходи до діагностики економічної безпеки підприємств; − визначити сучасний стан молокопереробної галузі України; − провести діагностику економічної безпеки підприємств молокопереробної галузі України; − розробити пропозиції з підвищення економічної безпеки на підприємствах молокопереробної галузі; − розрахувати ефективність заходів з підвищення рівня економічної безпеки на підприємствах молокопереробної галузі. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та пропозиції з підвищення рівня економічної безпеки на підприємствах молокопереробної галузі. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах молокопереробної галузі.
- ДокументДіагностика інвестиційної діяльності підприємств консервної галузі України(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Цвірінкалова, ВікторіяВ роботі розглянуто теоретичні та методичні питання діагностики інвестиційної діяльності підприємств, проведено аналіз стану ринку плодоовочевої консервної продукції України та інвестиційної діяльності в консервній галузі України, здійснено аналіз методів діагностики підприємств та застосувати їх для оцінки результатів діяльності підприємств плодоовочевої промисловості консервної галузі України, визначено, що застосування моделі DuPont для діагностики інвестиційної діяльності є більш ефективним методом оцінки та прогнозування результатів інвестиційної діяльності серед інших методів та моделей аналізу інвестиційної діяльності підприємств.
- ДокументЕкономічна ефективність використання і відтворення основних засобів підприємств у хлібопекарській галузі(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Галайчук, КатеринаДосліджені теоретичні положення основних засобів підприємства; проведено аналіз зовнішнього середовища функціонування підприємств хлібопекарської галузі України; оцінено рівень технічної бази підприємств; запропоновано заходи щодо пфдвищення ефективності використання і відтворення основних засобів підприємств, дана економічна оцінка заходів.
- ДокументЕкономічна ефективність виробництва на підприємствах виноробної галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Гуркіна НаталіяМетою кваліфікаційної роботи магістра є визначення поняття економічна ефективність, його сутність, оцінка, економічне обґрунтування та розробка заходів з підвищення економічної ефективності виробництва підприємств виноробної галузі. Для досягнення мети визначенні наступні завдання: розкрити теоретичні основи поняття «економічна ефективність» та його сутність, розглянути основні показники оцінки економічної ефективності виробництва; проаналізувати фактори, резерви і шляхи підвищення економічної ефективності; провести аналіз стану виноробної галузі України; проаналізувати стан внутрішнього середовища двох підприємств ПрАТ «Одесавинпром» і ПрАТ «Вікторія»; розробити заходи з підвищення економічної ефективності підприємств та розрахувати їх прибутковість. Об'єктом дослідження кваліфікаційної роботи магістра є процеси формування і розвитку відносин з підвищення економічної ефективності підприємств виноробної галузі України. Предметом магістерської роботи є теоретичні та методичні основи підвищення економічної ефективності підприємств виноробної галузі.
- Документ«Економічна ефективність виробництва на підприємствах хлібопекарної галузі»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Молчанов, О.О.Метою виконання даної кваліфікаційної роботи є аналіз ефективності виробництва на підприємствах хлібопекарської галузі та ви-значення основних шляхів її підвищення. Об'єктом дослідження є процеси підвищення ефективності виробни-цтва на підприємствах хлібопекарської галузі України. Предметом дослідження виступають теоретичні та методичні основи підвищення ефективності виробництва на підприємствах хлібопекарської галузі України. Завданням роботи передбачено: визначення сутності поняття «ефе-ктивність виробництва» та шляхів її підвищення, проведення аналізу виро-бничо-господарської діяльності підприємств та розробка рекомендацій щодо покращення роботи підприємства.
- ДокументЕкономічна ефективність виробництва продукції у молокопереробній галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Ткаченко ДаріяМетою виконання роботи є дослідження теоретичних та методологічних визначення та оцінки ефективності виробничої діяльності підприємств, розробка практичних пропозицій з підвищення економічної ефективності виробництва. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси управління ефективністю виробничої діяльності підприємств. Предметом дослідження є методичні підходи до виміру, аналізу та оцінки ефективності виробництва у молокопереробній галузі. Завданнями роботи передбачено дослідити науково-теоретичні основи ефективності виробництва; проаналізувати методичні підходи до виміру та оцінки економічної ефективності виробництва; дослідження методичних підходів до оцінки ефективності виробничої діяльності підприємств; визначити сучасний стан молокопереробної галузі України; провести факторний аналіз ефективності виробництва на підприємствах молокопереробної галузі України; розробити пропозиції з підвищення ефективності виробництва на підприємствах молокопереробної галузі; розрахувати ефективність заходів з підвищення ефективності виробництва на підприємствах молокопереробної галузі. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та пропозиції з підвищення ефективності виробництва на підприємствах молокопереробної галузі. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах молокопереробної галузі.
- ДокументЕкономічна ефективність операційної діяльності підприємств кондитерської галузі та шляхи її підвищення(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Марчук, Діана ІгорівнаМетою виконання роботи є дослідження питань ефективності операційної діяльності, визначення теоретичних та методичних підходів до її оцінки та розробка напрямів підвищення на прикладі підприємств кондитерської галузі України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають процеси управління операційною діяльністю підприємств. Предметом дослідження є методичні підходи до виміру, аналізу та оцінки ефективності операційної діяльності підприємств кондитерської галузі. Завданням роботи передбачено дослідити теоретичні аспекти ефективності операційної діяльності; вивчити підходи до оцінки ефективності операційної діяльності та ознайомитись з моделями оцінки; дослідити сучасний стан ринку кондитерських виробів; оцінити ефективність операційної діяльності та запропонувати шляхи її підвищення. За результатами виконаної роботи сфо галузі. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах кондитерської галузі.
- ДокументЕкономічне обгрунтування комплексу заходів з підвищення конкурентоспроможності підприємств плодовочеконсервної галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Косолап ПолінаМетою кваліфікаційної роботи магістра є визначення поняття конкурентоспроможність, економічне обґрунтування та розробка рекомендацій з підвищення конкурентоспроможності підприємств плодоовочеконсервної галузі. Для досягнення мети визначенні наступні завдання: розкрити теоретичні основи поняття «конкурентоспроможність», розглянути його фактори, умови та функції; розглянути методичні підходи оцінювання конкурентоспроможності підприємств; проаналізувати існуючі шляхи підвищення конкурентоспроможності підприємств; провести аналіз стану плодоовочеконсервної галузі України; проаналізувати стан внутрішнього середовища двох підприємств ПрАТ ВО «Одеський консервний завод» і Агрофірма «Евріка» ТОВ; розробити заходи з підвищення конкурентоспроможності підприємств та розрахувати їх економічну ефективність. Об'єктом дослідження кваліфікаційної роботи магістра є процеси формування і розвитку відносин з підвищення конкурентоспроможності підприємств плодоовочеконсервної галузі України. Предметом магістерської роботи є теоретичні та методичні основи підвищення конкурентоспроможності підприємств плодоовочеконсервної галузі.
- ДокументЕфективність інвестиційної діяльності та її вплив на господарську діяльність підприємств кондитерської галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Загарнюк МиколаМета роботи полягає у дослідженні теоретико-методологічних засад інвестиційної діяльності підприємств та формуванні пропозицій щодо вдосконалення та вирішення проблем вибору стратегічних напрямків інвестування, спрямованих на підвищення ефективності діяльності господарства в сучасних умовах. Об’єктом дослідження є процесу інвестування виробничо-господарської діяльності суб’єктів господарювання. Предметом дослідження є оцінка інвестиційної привабливості та ефективності інвестиційної діяльності підприємств кондитерської галузі. Завданнями роботи передбачено узагальнення теоретичних положень щодо здійснення інвестиційної діяльності суб’єктами господарювання; проведення аналізу методичних положень з оцінки ефективності інвестиційної діяльності суб’єктів господарювання; проведення діагностики зовнішнього середовища, в якому перебувають підприємства кондитерської галузі України; оцінка інвестиційної привабливості підприємств кондитерської галузі; розробка пропозицій та оцінка ефективності інвестиційних проєктів, спрямованих на поліпшення фінансово-економічного стану підприємств. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки та пропозиції з підвищення ефективності інвестиційної діяльності підприємств кондитерської галузі. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах кондитерської галузі.
- ДокументКомплексне забезпечення безпеки діяльності підприємства(ОНТУ, кафедра економічної теорії та фінансово-економічної безпеки, 2023) Арікова Катерина ДанилівнаМета кваліфікаційної роботи полягає в тому, щоб на основі науково обґрунтованих підходів до розвитку підприємницької діяльності у сфері торгівлі, створити шляхи удосконалення економічної безпеки діяльності підприємства. Для досягнення цієї мети необхідно вирішити наступні питання: 1. Дослідити теоретико-методичні засади механізму управління системою забезпечення діяльності підприємства 2. Проаналізувати стан безпеки діяльності підприємства ТОВ «СІЛЬПО-ФУД». 3. Розробити напрями удосконалення системи забезпечення безпеки діяльності ТОВ «СІЛЬПО-ФУД».
- ДокументКорпоративні економічні інтереси та їх вплив на економічну безпеку підприємств(ОНТУ, кафедра економічної теорії та фінансово-економічної безпеки, 2023) Крижановський Ігор ВіталійовичАктуальність теми полягає в тому, що вона відображає комплекс проблем, які стикаються підприємства в умовах динамічних економічних змін та глобалізації. В умовах посиленої конкуренції, підприємства знаходяться під тиском максимізації своїх економічних інтересів для забезпечення стійкості та життєздатності. Технологічна революція вимагає від підприємств неперервних інновацій та адаптації, щоб уникнути виснаження ресурсів та відстати від сучасних тенденцій. Фінансова нестабільність і податкові зміни застерігають підприємства від необачного фінансового планування та вимагають ретельної уваги до ефективного управління ризиками. Зростаюча роль соціальної відповідальності в суспільстві змушує підприємства розглядати свою діяльність як частину загального соціокультурного контексту. Крім того, усілякі загрози кібербезпеки, що супроводжують цифрову трансформацію, ставлять перед підприємствами виклик взяти на себе відповідальність за захист економічних інтересів в онлайн-середовищі. Таким чином, дослідження впливу корпоративних економічних інтересів на економічну безпеку підприємств стає ключовим елементом стратегічного управління в умовах невпинних змін.
- ДокументМаксимізація прибутковості діяльності підприємств борошномельної галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Герасимюк ВікторіяКР містить 140 сторінок, 52 таблиці, 12 рисунків, список використаних джерел з 29 найменування, 17 додатків. Метою кваліфікаційної роботи магістра є розробка заходів з удосконалення шляхів та напрямів максимізації прибутковості діяльності підприємства борошномельної галузі. Поставлена мета даної роботи зумовила необхідність вирішення наступних завдань: – розкрити економічну сутність прибутковості діяльності підприємства, фактори, що на неї впливають; – дослідити поняття максимізації прибутковості діяльності підприємств; – оцінити зовнішнє середовище досліджуваного підприємства, визначити місце підприємства на ринку борошномельної продукції; – розробити проєкт заходів для підвищення прибутковості діяльності підприємства, оцінити інвестиційну привабливість проєкту; – визначити вплив запропонованого проєкту заходів на основні показники виробничо-господарської діяльності підприємства. Об’єкт дослідження – процеси розробки стратегії максимізації прибутковості діяльності підприємства борошномельної галузі. Предметом дослідження є теоретико-методичні, організаційні та практичні основи максимізації прибутковості діяльності підприємств. За результатами виконаної роботи розроблено заходи спрямовані на максимізацію прибутковості в борошномельній галузі. Одержані результати можуть бути використані у господарській діяльності обраних підприємств. Рік виконання роботи 2023 Рік захисту роботи 2023
- ДокументМаксимізація прибутковості діяльності підприємств кондитерської галузі(ОНТУ, кафедра економіки промисловості, 2023) Ткаченко ВікторіяМетою кваліфікаційної роботи магістра є визначення понять прибуток та рентабельність, економічне обґрунтування та розробка заходів з максимізації прибутковості підприємств кондитерської галузі. Для досягнення мети визначені наступні завдання: розкрити теоретичні основи понять «прибуток» та «рентабельність», розглянути їх класифікацію, види та функції; розглянути методи розрахунку показників прибуток та рентабельність підприємства; визначити шляхи максимізації прибутковості діяльності підприємств, провести аналіз стану кондитерської галузі України; проаналізувати стан внутрішнього середовища двох підприємств ПрАТ Київська кондитерська фабрика «Рошен» і ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика»; розробити заходи з підвищення прибутковості підприємств та розрахувати їх економічну ефективність. Предметом магістерської роботи є теоретичні та методичні основи максимізації прибутковості підприємств кондитерської галузі. Об'єктом дослідження кваліфікаційної роботи магістра є процеси формування і розвитку відносин з максимізації прибутковості діяльності підприємств кондитерської галузі України.